6 Aralık 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

N26 yeni nesil metal kartını tanıttı

Dijital banka N26, kullanıcılarının isteği üzerine yeni nesil kart çözümünü duyurdu. Metal bir tasarıma sahip olan kartını resmi basın açıklaması ile tanıtan N26, farklı tasarımı ile dikkat çekeceğini düşündüğü kartı isteyen kullanıcılarına yollayacak. Çalışma hırslarının bir nişanesi olduğunu ifade eden N26 yetkilileri, kartlarının kullanım açısından da oldukça cazip seçenekler sunduğunu belirttiler. Kart müşterilerine özel fırsatların yanı sıra sigorta seçeneklerinin de bulunduğu açıklandı.


Thomson Reuters, Connected Risk platformunu genişletti

Thomson Reuters, küresel finansal ve kurumsal topluluklara yardımcı olmak için yeni nesil yönetişim, risk ve uyumluluk (GRC) çözümler paketi sunma taahhüdünü tuttuğunu açıkladı.

Model Risk Yönetimi (MRM) çözümü olan Connected Risk platformunu genişlettiğini duyuran firma, kurumların tek bir platform kaynağından yönetim şansına erişeceklerini aktardı. Risk yönetiminin yanı sıra raporlama seçenekleri de sunan yeni nesil çözüm, gerçek zamanlı işlem yapmaya da imkan tanıyor.

Finansal modelleme, kredi alımı, risk yönetimi, sermaye yeterliliği ve araç değerlemesi gibi çeşitli finansal faaliyetlerde kritik bir rol oynayan MRM çözümü, risk uzmanlarına uygun biçimde tasarlandı. Yöneticiler; risk analizlerini gerçek zamanlı olarak raporlarken bir yandan da güncelleme ve eklemeler de yapılabiliyor.


Kişisel finansal servis girişimi ​​Earny, 9 milyon dolar fon elde etti

Perakendeci ve kredi kartı fiyat koruma politikalarına uygun biçimde, otomatik olarak işlem izlemesi yapan ve geçmiş satın alımlarda geri ödeme talep eden kişisel finans hizmeti Earny, 9 milyon dolar A serisi yatırım aldığını açıkladı.

Mayfield’ın liderliğinde gerçekleşen yatırım turu, Comcast Ventures ve mevcut yatırımcı Science Inc’in katılımıyla gerçekleşti. Firma; elde ettiği yatırım ile toplam finansmanını 11,5 milyon dolara çıkardı.

Önde gelen bir tüketici savunucusu hizmeti olan Earny, fiyat ayarlamalarını takip ediyor ve satın alınan hemen hemen her öğede yüz binlerce tüketiciyi otomatik olarak avantajlı konuma getiriyor. Birçok insan, satın alımlardan sonra ürünler indirimli hale getirildiğinde, kredi kartlarının veya favori perakendecilerin fiyat koruma politikalarının bulunduğunun farkında değiller. Earny ise fiyatlardaki değişimleri otomatik biçimde kontrol ederek tüketicinin en uygun fiyattan ürün almasını sağlıyor.


Orange Bank, Moneythor PFM uygulamasını devreye sokuyor

Bankalar ve fintech firmalarına dijital bankacılık araç seti ve veri odaklı kişiselleştirme motoru sunan Moneythor, Orange Bank tarafından geliştirilen hepsi bir arada mobil bankacılık hizmetini kullanıma aldı.

Dünyanın lider telekomünikasyon operatörlerinden biri olan Orange, 02 Kasım 2017’de Fransa’da Orange Bank’ı başlattı. Müşterilerine tam manasıyla dijital servis sunan firma, müşterilere cep telefonlarını kullanarak tüm işlemleri gerçekleştirebilmelerini sağlıyor. Moneythor, müşterilerin dijital etkileşimlerini, bankayla olan yolculuklarında maliyelerini artırmalarına yardımcı olan gerçek zamanlı denge ve kişisel finansal yönetim (PFM) özellikleri de dahil olmak üzere, hem hesaplardan hem de kartlardan gelen işlemleriyle güçlendiren teknoloji sağlıyor.