19 Ocak 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

DDOS saldırısına maruz kalan ABN Amro’nun tüm sistemleri geçici olarak durdu

ABN Amro’nun resmi web sitesinin yanı sıra, internet bankacılığı, mobil bankacılık ve iDeal hizmeti de dahil olmak üzere banka tarafından sunulan birçok hizmet DDOS saldırılarının kurbanı oldu. Geçici olarak tüm servisleri hizmet dışı kalan banka resmi bir açıklama yaparak durumu müşterilerine bildirdi.

Bankanın dijital servislerine aşırı yükleme yaparak yavaşlamasına hatta yoğun istek üzerine çökmesine neden olan DDOS saldırısının kimler tarafından düzenlendiği açıklanmadı. Yapılan işlemlerin ardından saldırıyı kontrol altına alan ABN Amro yetkilileri, an itibarıyla tüm işlemlerin yeniden normal haline geri geldiğini belirttiler.

ABN Amro yetkilileri ayrıca, saldırılar sırasında hiçbir veriye zarar gelmediğini, müşteri bilgilerinin güvende olduğunu da açıkladılar.


Dijital otomobil satın alma hizmeti oluşturma amacıyla Chase ve AutoFi ortaklık kurdu

Chase, otomotiv bayi web siteleri aracılığıyla müşterilere araç seçme ve finansmanında yardımcı olan ve satışın tamamlanması için gereken süreyi kısaltan bir finansal teknoloji şirketi olan AutoFi ile ortaklık yaptığını açıkladı. Chase, AutoFi platformundaki ilk ulusal olarak kayıtlara geçti.

Chase Auto Finance CEO’su Mark O’Donovan, “AutoFi, bayilere sunduğu hizmetler ile tüketicilerin istediği aracı dijital altyapı ile hızlı ve kolay biçimde satın alma deneyimi sunmalarına yardımcı oluyor. Müşterilerimiz bizim en büyük önceliğimiz. Hem bayilere, hem de araba alıcılarına en iyi finansal tecrübeyi vermek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Chase’in araştırmasına göre, tüketicilerin yaklaşık yarısı araç satın almak ve finanse etmek için dijital sistemleri kullanmak istiyor. AutoFi dijital perakende platformu da bayileri; alıcılar ve borç verenlerle bir araya getiriyor.

San Francisco merkezli AutoFi’nin CEO’su Kevin Singerman, “Chase ile ortak olmaktan çok memnunuz. Tüketicilere daha rahat satın alma deneyimi sağlamak için teknolojiyi kullanma konusunda ortak vizyon paylaşıyoruz. Ortaklığımız, Chase’in sunduğu tüm kredi çeşitlerinden faydalanabilecekler. Chase ile yaptığımız ortaklık, ülke çapındaki bayilere kapsamlı bir dijital perakende çözümü sunmak için büyük bir değer katacak” şeklinde konuştu.


Bank of Baroda, tedarik zinciri finans platformu için iGTB ile anlaştı

Intellect Design Arena Limited’e bağlı, işlem bankacılığı ve teknoloji uzmanı Intellect Global Transaction Banking, Hindistan’ın uluslararası bankası Bank of Baroda’nın tedarik zinciri finans platformunu uygulamaya aldı.

Firmalar tarafından yayımlanan resmi basın bülteninde, Hint KOBİ sektöründe 418 milyar dolarlık finans açığı bulunduğuna dikkat çekildi. Banka; müşterileri ve ortaklarının, yeni finansman ve çalışma sermayesi fırsatlarını genişleterek, ülkelerdeki dijital işlem sayısını artırmayı umuyor. Başbakan Narendra Modi’nin ülke çapında geniş kapsamlı dijital dönüşümle ekonomik kalkınmayı hedefleyen “Dijital Hindistan” projesine uygun olarak 2017-18 yılları arasında 25 milyar dijital işleme ulaşma konusunda iddialı bir hedef belirledi.

Hızla büyüyen ülkede, ticaretin artırılması büyük öncelik taşıyor. Hindistan’ın 261 milyar dolarlık ihracatı, 2009’dan bu yana yüzde 47,7 oranında arttı.