24 Ocak 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

WeChat Pay, İtalya’da kullanıma açılıyor

İtalya menşeli Digital Retex, Tencent Trusted Partner ve DOCOMO Digital arasında gerçekleşen anlaşmanın ardından İtalya’daki Çinli tüketiciler hem fiziksel mağazalarda hem de internet üzerinden yaptıkları alışverişlerde WeChat Pay ödeme teknolojisinden yararlanabilecekler.

Çin’in en popüler mobil ödeme sistemlerinden biri olan WeChat Pay, önümüzdeki haftalarda İtalya’da resmen kullanılmaya başlanacak. Birkaç hafta içinde İtalya’yı ziyaret eden Çinli turistler, akıllı telefonlarındaki uygulamayla hem online hem de mağazadaki ürünleri kolayca satın alabilecekler.

Çinli tüketicilerin sık kullandığı ödeme araçlarından olan WeChat Pay ile, 2017’de dakikada 1 milyondan fazla işlem gerçekleşti. İşletmelerin özel POS cihazı ya da yeni bir sisteme ihtiyacı bulunmuyor. WeChat Pay kullanmak isteyen Çinli müşteriler, akıllı telefonlarındaki QR kodu okutarak ödeme işlemini tamamlıyorlar. Uygulama içerisinde yer alan dijital cüzdan ile ödeme yapılıyor.

BofA Merrill Lynch sanal kart özelliklerini artırıyor

Bank of America Merrill Lynch (BofA Merrill), ticari müşterilerinin bankanın sanal kart sistemine entegre olmalarını mümkün kılan API uygulamasında geliştirme yaptı. BofA Merrill Virtual Payables olarak bilinen bu hızlandırılmış ve dinamik sanal kart çözümü aynı zamanda, gerçek zamanlı olarak tek kullanımlık hesap numaralarını yaratmak için yeni yeteneklerden de istifade ediyor.

Müşteriler, API uygulamasını kullanarak, borç hesapları / kurumsal kaynak planlama sistemi veya kullanıcı arabirimi aracılığıyla toplu dosya dağıtımı yoluyla ödeme başlatabiliyor.

BofA Merrill’de Global İşlem Hizmetleri Başkanı Hubert J.P. Jolly, “Müşterilerimize ve iş ortaklarımıza, kart ödeme yöntemlerimiz iyileştirmeler yapmak ve yenilikler sunmaktan dolayı heyecan duyuyoruz” dedi.

FICO, 4most ile bayilik anlaşması imzaladı

Analitik yazılım firması FICO, Avrupa finansal kurumlarının bankacılık düzenlemelerine uymasına yardımcı olmak için 4most Avrupa risk analitiği danışmanları ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Düzenleyici risk analizi ve program yönetimi alanında önde gelen bir Avrupa firması olan 4most, analitik model yönetişimi için FICO Decision Central yazılımını müşterilere sunacak ve danışmanlık hizmeti verecek.

Avrupa yönetmelikleri uyarınca, finansal kuruluşlar müşterileri için yaptıkları kararları, bu kararları alan faktörleri ve karar vermede kullanılan analitik modellerin performansını belgelemeleri giderek daha fazla önem kazanıyor. FICO Decision Center ile finansal kurumlar, karar vermelerine yardımcı olacak her bileşenin gelişimini izleyebiliyor ve yönetebiliyor.

Japon kripto para borsası bitFlyer Avrupa’ya geliyor

Tokyo merkezli kripto para borsası bitFlyer, Avrupa’ya açılımını resmen duyurdu. Avrupa Birliği’nde çalışmak için bir Ödeme Kurumu (PI) lisansı aldıktan sonra Japonya, ABD ve Avrupa’da geçerli ilk bitcoin alım satım platformu oldu.

bitFlyer’in Avrupa’ya açılması, Japonya’daki ciddi büyümesinin ardından 2017’de ABD’de kullanıma açılmasını takip etti.

Arya, dijital bankacılık platformuna biyometrik çözümlerini ekliyor

Kişisel ve ticari hesap sahipleri için açık mimarili dijital hizmetler platformu olan Arya, mobil cihazlar için parmak izi kimlik doğrulamasının yanı sıra iPhone kullanıcıları için yüz tanıma özelliği entegrasyonunu tamamladı. VSoft kurucuları tarafından oluşturulan Arya, hem mobil bankacılık hem de dijital bankacılık işlemlerini tek bir çözümde birleştiriyor.