8 Ocak 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Envestnet, FolioDynamix’in satın alımını tamamladı

Varlık yönetimi ve finansal sıhhat (wellness) konularında akıllı sistemler sağlayan Envestnet, Actua’nın bir hizmeti olan FolioDynamix’in satın alınmasını tamamladığını açıkladı.

Satın alma işlemi ilk kez 25 Eylül 2017’de duyurulmuştu. Envestnet Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jud Bergman, “FolioDynamix müşterilerine ve çözüm ortaklarına Envestnet’e hoş geldiniz diyoruz. Gerek danışmanlar, gerekse işletmelerin verimliliklerini arttırmaları ve müşterileri için daha verimli sonuçlar sunmaları adına finansal destek ağının geliştirilmesinde önemli adım” açıklamasında bulundu.

FolioDynamix Başkanı ve CEO’su Joseph Mrak ise, “Envestnet ile güçlerimizi birleştirerek, müşterilerimizin alıştıkları ticaret araçlarına ve aracılık desteklerine ek olarak Envestnet’in sunduğu entegre varlık yönetim çözümlerini de erişilebilir hale getiriyoruz. Bu iş birliği ile servet yönetim sektörünü bir bütün olarak görmek bizi heyecanlandırıyor” şeklinde konuştu.


İspanya’daki perakendeciler kripto para birimi Dash ile ödeme almaya başlayacaklar

Dash, dijital ödemeler sektöründeki alternatif para birimleri arasında ön plana çıkmak için çalışmalarını hızlandırdı. Buna göre Dash; İspanya çapında 10 binden fazla perakendecide, tüketicilerin Dash’i kullanmalarını sağlamak üzere kripto para ödeme platformu Bitnovo ile ortaklık yaptığını açıkladı. Yapılan ortaklık ile Dash, binlerce mağazada hediye kartları aracılığıyla ya da belirli Carrefour ve Mediamarkt mağazalarında doğrudan satılabilir hale geliyor.

Ortaklık üzerine yorum yapan Dash Başkanı Fernando Gutierrez, “Kripto para birimleri dünyada en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Buna rağmen dijital varlıkların yaygın bir şekilde benimsenmesinin önünde engeller bulunuyor. Bu arenaya girmek için herkes inanılmaz bir heves gösteriyor olsa da henüz tam entegrasyon sağlanmış değil. Kurduğumuz ortaklıklarla, bu engelleri aşmaya çalışıyoruz. Bitnovo ile yaptığımız anlaşma ile para birimimize yerel marketlerde ulaşmak mümkün olacak” açıklamasını yaptı.


Kara para aklama kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Western Union’a 60 milyon dolar ceza geldi

Western Union Finansal Hizmetler Müdürü Maria T. Vullo, New York Banka Gizlilik Yasası’nın (BSA) ihlali nedeniyle New York Eyaleti Mali Hizmetler Dairesi (DFS) ile bir rıza belgesi düzenlemesi kapsamında 60 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul ettiklerini açıkladı. Verilen cezanın, AML (Anti Money Laundering – Kara Para Aklamayla Mücadele) kurallarının çiğnenmesi sebebiyle bu cezanın verildiği ifade edildi.

DFS tarafından yapılan bir soruşturmada, kara para aklama ve yasa dışı eylemlerin zorlaştırılması konusunda eksik kalan Union’ın, tespit ve raporlama hususunda kara para aklama ile mücadele programını uygulamadığını tespit edildi.

Buna ek olarak, kıdemli Western Union yöneticilerinin başta New York olmak üzere diğer eyaletlerde ve dünyanın dört bir yanındaki çeşitli yüksek hacimli acenteler tarafından Çin’deki Western Union bölgelerine yapılan şüpheli işlemleri göz ardı ettikleri de belirlendi. İnsan ticaretine yardımcı olabilecek para transferlerinin de yapıldığı iddia edildi.