Animal Ambition albümünün satışında bitcoin ile ödeme alan 50 Cent, cüzdanında biriken meblağı harcamadı ve bitcoin milyoneri oldu.

Bitcoin’e ilk günden beri inanan isimlerden birinin de ünlü rapçi Curtis “50 Cent” Jackson olduğu ortaya çıktı. TMZ.com tarafından yapılan habere göre, dört yıl önce bitcoin ile ödeme kabul eden rapçi, biriken kripto paralarını hiç harcamamış. Şimdilerde cüzdanında bitcoin’den gelen 8 milyon dolardan fazla meblağın olduğu söyleniyor.

Albümden gelen bitcoin an itibarıyla 8 milyon dolar değerinde

2014 yılında piyasaya sürülen “Animal Ambition” isimli albümün satışı sırasında doların yanı sıra bitcoin de kabul eden 50 Cent, servetine servet kattı. Bitcoin’in 660 dolar seviyesinde gezindiği dönemde albüm çıkaran ünlü rapçi, yaklaşık 5,5 dolara tekabül eden 0,0088 BTC etiket fiyatıyla albümünü sattı. 50 Cent, sadece bitcoin ile yapılan ödemelerden 700 bitcoin elde etti. 400 bin dolar eden bu meblağ, biz bu satırları yazarken 8 milyon dolar değerine ulaşmıştı.

Stratejist Thomas J. Lee: “Bitcoin 25 Bin Dolar Olur”

Ünlü rapçi, yaptığı açıklamada albümden elde ettiği bitcoin’leri halen satmadığını, dijital cüzdanında beklettiğini ifade etti. 50 Cent’in sanal cüzdanındaki yaklaşık 700 bitcoin, 11 bin barajının bir kez daha aşılmasıyla birlikte 8 milyon dolar seviyesini de görmüş oldu. 2017’nin son döneminde 20 bin dolar sınırına dayanan bitcoin, bir kez daha aynı seviyelere çıkarsa, 50 Cent’in kara günler için sakladığı 700 bitcoin’in değeri de 16 milyon doları aşacak.

“Bu para tamamen aklımdan çıkmıştı”

Bitcoin milyoneri olduğu hakkında çıkan haberleri hem Twitter, hem de Instagram hesabında paylaşan 50 Cent, samimi açıklamalarda bulundu. Rol aldığı yeni filminin hashtag’i ile birlikte paylaştığı bir tweet’inde dijital cüzdanında biriken bitcoin’ler hakkında esprili bir cümle kurdu.

Instagram paylaşımında, konu hakkında takipçilerine bilgilendirme yapan ABD’li rapçi, “Güneyli bir çocuk için hiç de fena değil. Kendimle gururu duyuyorum” paylaşımında bulundu.

https://www.instagram.com/p/BeTjoLEFf-e/?hl=tr&taken-by=50cent

Kendisine yöneltilen bir soru üzerine Curtis “50 Cent” Jackson, hesabında biriken bitcoin’leri tamamen unuttuğunu belirtti:

50 Cent gerçek bir girişimci

Rapçi 50 Cent’in girişimcilik konusunda farklı başarıları da var. Coca-Cola tarafından 4,1 milyar dolar karşılığı satın alınan Glaceau isimli şirkete ilk yatırım yapan isimlerin arasında 50 Cent geliyordu. Ünlü rapçinin ayrıca konfeksiyon, diyet takviyeleri ve emlak sektörlerinde de girişimleri bulunuyor.

Bitcoin’den Hızlı Transfer ve Düşük Komisyon Konusunda Geri Adım

Diğer taraftan, müzik albümünü bitcoin ile satan tek sanatçı 50 Cent değil. Benzer hamlelerde bulunan başka isimler de var. Sözgelimi Mastodon isimli rock grubu da albümlerini BitPay aracılığıyla bitcoin ödeme seçeneği ile satışa çıkardı.

Benzer bir durum İzlandalı sanatçı Bjork hayranları için de geçerli. Sanatçının “Utopia” isimli yeni albümü farklı kripto para birimleri ile satın alınabiliyor.

Bitcoin İşlemlerinin Yüzde Kaçı Kara Para Aklamada Kullanılıyor?