Kazayaptimcom, Colendi ve One Tech Ventures liderliğindeki ilk yatırım turunu 2 milyon dolar değerleme ile tamamladı.

Sürücülerin zor anlarına kolaylık getirmeye odaklanan ve entegre güvenlik çözümleriyle acil durumlarda saniyeler içinde sürücülere destek sağlayan kazayaptim.com, Colendi ve One Tech Ventures liderliğindeki ilk yatırım turunu 2 milyon dolar değerleme ile tamamladı.

 

Aracıyla kaza yapan kişilere hızlı, güvenilir ve en yakın destek noktasıyla hizmetler sağlamak için Cüneyt L. İspir tarafından kurulan kazayaptim.com, sürekli geliştirdiği teknolojik alt yapısı ile sadece kaza anında değil, araçla ilgili tüm acil durumlarda saniyeler içerisinde müdahale edebilen bir araç içi entegre güvenlik çözümü. Londra merkezli Türk girişimi olan kazayaptim.com, ilk yatırım turunu 2 milyon dolar değerlemeye ulaşarak ve 200 bin dolar yatırım alarak tamamladı.

Kaza anında veya araçtan uzakken verdiği güvenlik servislerinin yanı sıra finansal destek paketlerini de kullanıcıları ile buluşturan kazayaptim.com’un yatırım turuna One Tech Ventures ve Colendi liderlik ederken, yatırımcılar arasında Bülent Tekmen, Erkan Kilimci, Demirhan Şener, Okan Utkueri gibi teknoloji ve finans dünyasının öncü isimleri yer aldı.

 

Hedef 1 milyon araç

İlk turdan elde edilen geliri ağırlıklı olarak yeni kullanıcılar kazanımında ve kullanıcı deneyimini artırıcı, veriye dayalı çözümler üretmekte kullanacaklarını söyleyen kazayaptim.com Kurucusu Cüneyt L. İspir, ‘’Avrupa’da ADAC ve ABD’deki AAA örneklerinde olduğu gibi, üyelik modelleri ile beş yıl içinde Türkiye’de 1 milyon araca ulaşacağız’’ şeklinde konuştu.

kazayaptim.com’un uzun vadeli hedefleri arasında ise önce Avrupa ve İngiltere pazarlarında, daha sonra ABD ve Uzakdoğu pazarlarında faaliyet göstermek bulunuyor. İspir “Bize güvendikleri için tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz” derken, 1 milyon araç hedefine ulaşılmasıyla birlikte, kazayaptim.com’un Türkiye’nin insurtech alanındaki ilk unicorn’u olmayı amaçladıklarını da vurguladı.

 

 

kazayaptim.com Hakkında

kazayaptim.com mobil uygulamadan veya araca takılan bir cihaz sayesinde kaza algılama, hırsızlık algılama gibi sensör bilgilerini algoritmalar ile değerlendirerek, sürücülere saniyeler içerisinde destek araması sağlayarak zor anlarında işlerini kolaylaştırmalarını sağlıyor.

Ayrıca sadece kaza veya yolda kalma durumunda değil, yıl boyunca sürücülerin üye iş yerlerinden yaptıkları sigorta, lastik, mekanik bakım servisi gibi harcamaları puanlara çevirerek, ücretsiz araç takip cihazı, güvenlik paketi gibi harcamalarında kullanmalarını sağlayan bir ekosistem işletiyor.