26 Mart 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Atom Bank, “Faster Payment” ağına dahil oldu

İngiltere’nin akıllı telefon ve tablet için özel olarak oluşturulmuş ilk bankası olan Atom Bank, doğrudan bir katılımcı olarak “Faster Payment Scheme” programına katıldığını açıkladı. Böylece perakende para yatırma işlemlerindeki tüm trafiği gerçek zamanlı ödeme planına taşımış oldu.

Durham merkezli dijital banka Atom Bank, 2016 yılından beri tüketicilere hizmet veriyor. Tasarruf araçları, güvenli ticari kredileri, konut ipotekleri gibi çözümler sunan Atom Bank, “Faster Payment Scheme” ile birlikte gerçek zamanlı ödeme işlemlerini de müşterilerine sunmaya başlayacak. Atom Bank müşterileri doğrudan ödeme sistemlerine bağlanarak işlemlerini gerçek zamanlı gerçekleştirebilecekler.

Atom Bank CEO’su Mark Mullen, Faster Payments bünyesine katılmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Atom Bank olarak önemli bir kilometre taşını aştıklarını aktardı.

Müşterilerinin gerçek zamanlı hizmet beklediklerini aktaran Mullen, Faster Payments ortaklığı ile birlikte işlemlerin anında, güvenli ve basit olacağını belirtti. Müşterilerinin çoğunun her işlemi akıllı telefonları aracılığıyla yaptıklarını bildiklerinden, bu teknolojinin hayatlarında büyük kolaylık sağlayacağının da altını çizdi.


Kurumsal ödemeler girişimi Candex 3,5 milyon dolar yatırım aldı

İşletmelerin yüksek hacimli hizmetleri takip etmesini ve ödeme yapmasını sağlamak adına basit çözümler üreten bir girişim olan Candex, gerçekleştirdiği tohum yatırım turunda 3,5 milyon dolar fon elde etti. Yatırımcılar arasında Edenred Capital Partners, Partech Ventures, Advisors.Fund, Camp One Ventures, NFX, Tekton Ventures, Big Sur Ventures ve fintech melek yatırımcısı Mark Goines gibi isimler yer aldı.

Elde ettiği finansman ile Candex’in bundan böyle Fortune 500 listesinde yer alan isimlere hizmet vermesi amaçlanıyor.

Firma tarafından yapılan resmi basın açıklamasında, günümüz şirketlerinin dev ekonomilerden yararlandıkları, rekabet etmek ve çevik kalmak için her zamankinden daha fazla satıcı kullandıkları belirtildi. Büyük kurumsal organizasyonda departmanlar arası yönetici katmanları, harcama hizmetinin hantal biçimde gerçekleşmesine neden oluyor. Yeri geldiğinde idari maliyetler, işlem masraflarını aşabiliyor. Candex ise bu tip sorunları ortadan kaldırmak için çözüm üretiyor.

Candex’in kurucu ortağı ve CEO’su Jeremy Lappin, “Tipik bir organizasyonun küçük satıcılarla çalışmaya çalıştığı zaman ne kadar zaman ve çaba harcadıklarını görmek şaşırtıcı. Candex, müşteri ödeme uygulamalarının hızını ve kolaylığını büyük işletmelerle buluşturuyor. Mali sistem kayıtlarını uyumlu hale getirmek ve kitlesel bir şekilde kolaylaştırmak için özel bir çözüm sunuyor” açıklamasını yaptı.


Insurtech şirketi Insly 2,2 milyon avro yatırım aldı

Bulut tabanlı bir sigorta platformu olan InslyInsly; Concentric ve Black Pearls VC önderliğinde gerçekleştirilen yatırım turunda 2,2 milyon avro fon elde etmeyi başardı. Insly, geleneksel bürokratik işlemleri ve iş dünyasındaki kağıt bazlı sigorta prosedürlerine teknolojiyi kullanarak sınıf atlatmayı amaçlıyor.

Londra merkezli şirket, 40 ülkede 180 müşteriye hizmet veriyor ve 2017 yılında 2 milyon avroya yakın gelir elde ettiğini açıkladı.