28 Mart 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

TD Bank kurumsal ve ticari kredi çözümleri için nCino’yu seçti

Bulut bankacılığında dünya çapında bir firma olan NCino, ABD’li banka TD Bank’ın dijital dönüşümün bir parçası olarak kurumsal ve ticari kredi verme bölümlerinde çözüm üretmek üzere ortaklığını duyurdu.

TD Equipment Finance işi kapsamındaki TD Bank kullanıcıları grubu halihazırda nCino Bank Bank Operation System çözümünden istifade ediyor. Kurumsal, ticari ve işletme bankacılığındaki ilave çözümler de firma tarafından sunulmaya devam edecek.

Bu entegrasyon kapsamında, TD Bank’ın işletme kredisi müşterileri kredi taleplerine daha hızlı ulaşacak ve kredi sürecine daha şeffaf bir sistem sunulacak. Buna ek olarak, TD Bank’ın satış, sigorta ve kredi riski yönetimi ekipleri de daha kolay bir şekilde iş birliği yapabilecek duruma gelecekler. Bankanın ticari kredi verme portföyüne daha derin bir bakış açısı kazandırılacak.

TD Equipment Finance Başkanı Anthony Sasso, “Ticari kredileri dönüştürme vizyonumuzu sürdürmeye devam ederken, müşterilerimizin finansal hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak en iyi araçlara ve teknolojiye sahip olmamız da önemli. nCino, bu vizyonu ve deneyimi TD çalışanları için hayata geçiriyor. Platformla birlikte, müşterilerimiz için işlem sürelerini iyileştirmek adına daha kolay bir iş birliği oluşturacağız” şeklinde konuştu.


Citi, Oodle Car Finance için 100 milyon sterlin değerinde depo tahsis etti

Bankacılık devi Citigroup, fintech startup’ı Oodle Car Finance için 100 milyon poundluk bir depo tesisinin fonlanmasına yardımcı olduğunu duyurdu.

Küresel yatırım firması KKR’nin geçen yıl 60 milyon sterlinden fazla öz sermaye yatırımı yapmasının ardından gerçekleşen bu ortaklık, dünyanın en büyük finansal kurumlarından bazılarının şirketin sektörde devrim yaratması için cesur bir vizyona sahip olma konusundaki artan güveninin işareti olarak değerlendirildi.

Oodle Car Finance, otomobil arama ve finansmanını kesintisiz ve kolay biçimde tek bir noktada birleştiriyor. Kullanılmış araç pazarında kredi çözümleri de üretiyor. Bu hızlı online işlem paketi, her türden ve markadan otomobilleri ve İngiltere’nin önde gelen otomobil satıcılarını bir araya getirirken, aynı zamanda cazip kredi seçenekleri de sunuyor.


Qatar Airways, Alipay’i desteklemeye başlıyor

Dijital finansal teknolojinin önde gelen sağlayıcılarından biri olan Wirecard, Qatar Airways ile iş birliğini ilerleterek, Qatar Duty Free (QDF) bünyesinde Alipay’in perakende satış noktalarında geçerli olmasını sağlıyor. Yapılan bu entegrasyondan sonra Çinli turistler, Qatar Airways’in tamamına sahip olduğu perakende iştirak olan QDF içerisindeki 185’ten fazla satış noktasında ve 90’ın üzerinde perakende mağazasında Alipay ile ödeme yapabilecekler.

Wirecard ile 2013 yılından beri ödeme işleme hizmetleri alanında başarılı iş birliği sağlayan Qatar Airways, şimdi de Çinli turistler için önemli bir atılım yapmış oldu. 600 milyondan fazla aktif kullanıcı bulunduğu belirtilen Alipay’in, Çinli tursistler için geçerli hale gelmesi hem satışların artması hem de Çinli müşterilerin daha kolay işlem yapmalarını sağlayacak.