26 Nisan 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Fiserv açık bankacılık çözümü FinKit’i hizmete açtı

Finansal hizmetler teknolojisinin küresel bir sağlayıcısı olan Fiserv, finansal kurumların hızlıca gelişmekte olan düzenlemelere ayak uydurmasına yardımcı olmak için açık bankacılık uygulaması FinKit’i kullanıma açtı.

Resmi bir basın açıklaması yapan firma, Avrupa Birliği’nin İkinci Ödeme Hizmetleri Direktifi (PSD2) ve Birleşik Krallık’taki Açık Bankacılık Uygulama Teşebbüsü (OBIE) tarafından yürütülen açık bankacılığa geçiş uygulamalarının finansal hizmetler sektörünü baştan tırnağa dönüşeceğini söyledi. Bu düzenlemelerin bir sonucu olarak, tüketiciler finansal bilgilere erişebilecek ve daha önce sadece finansal kurumlar aracılığıyla ulaşabilecekleri bazı işlemleri düzenli olarak güvendikleri ve etkileşimde bulundukları üçüncü taraflara paylaşabilecekler.

FinKit, açık bankacılık konusundaki bu düzenlemelere derhal ve uzun vadede uyumu sağlamak için tasarlanmış. Bankaların açık bankacılık fırsatını en üst düzeye çıkarması için gerekli olan kapasiteleri ortaya koymaları için de çözüm sunduğu söyleniyor.

Basın bülteninde ayrıca, Special Project Başkan Yardımcısı Ken Paterson’ın da sözlerine yer verildi. Paterson, “PSD2 ve açık bankacılık sistemleri üçüncü parti hizmet sağlayıcılarına, finansal hizmetler müşterilerinin günlük yaşamlarına entegre olacak ve bankalardan daha fazla yenilikçi çözümler üretme konusunda önemli bir fırsat sunuyor. Bu düzenlemeler emekleme aşamasındayken elde edilen sağlam stratejik seçimler, kurumların kaynaklarını bugün uyum sağlamak için yönetmelerine ve uzun vadede yenilikçiliğe ve rekabetçiliğe odaklanmalarına izin verecektir” açıklamasını yaptı.


Çinli turistler Alipay ile Dubai’de de alışveriş yapabilecekler

Ant Finansal Hizmetler Grubu tarafından işletilen online ve mobil ödeme platformu Alipay ve dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen perakende ve eğlence merkezlerinden biri olan Dubai Mall anlaştıklarını duyurdular. Yapılan iş birliği kapsamında Çinli turistler alışveriş, yemek ve eğlence mekanlarındaki ödemlerini Alipay aracılığıyla yapabilecekler.

Çinli turistler Alipay uygulamasının içinde yer alan “Discover” seşeneği ile Dubai Mall’da hangi mekanlarda Alipay ödeme seçeneğinin geçerli olduğunu görebilecekler.


Expensify, Wells Fargo ile iş birliği yapıyor

Yenilikçi gider raporlama uygulaması sağlayıcısı Expensify, “ExpensifyApproved! Banks” isimli programını Wells Fargo iş birliği ile başlattığını duyurdu.

Yapılan anlaşma ile, iki firmanın masraflarını yönetmek için Expensify yazılımını kullanan ortak Expensify ve Wells Fargo müşterileri için yenilikçi ve daha güvenilir bir veri paylaşım platformu oluşturulacak. Uygulama programlama arabirimi (API) tarafından da desteklenen Wells Fargo ve Expensify arasındaki yeni veri paylaşımı yöntemi, Expensify ile hangi banka bilgilerinin paylaşıldığı konusunda daha fazla güvenlik ve daha fazla kontrol sağlayacak.

Expensify kurucusu ve CEO’su David Barrett, “Banka entegrasyonları ilk günden beri Expensify DNA’sında yer alıyor. ‘ExpensifyApproved! Banks’ isimli programımız, müşterilerimiz için tutarlı bir işlem süreci sağlamanın bir sonraki adımıdır. Wells Fargo her zaman inovasyonun ön safında büyük bir ortak olmuştur. Bu yüzden bu heyecan verici yeni uygulamayı başlatırken ilk büyük ortağımız olmaları ile doğal bir uyum yakaladığımızı söyleyebilirim” şeklinde konuştu.