Mastercard, Avrupa’daki FinTech çalışmalarına ivme verecek Accelerate programının müjdesini verdi. 

Mastercard, Avrupa’daki finansal teknoloji alanındaki çalışmaları bir adım öteye taşıyacak yeni bir programı başlattığını duyurdu. Banka ve ödemeler sektöründe faaliyet gösteren girişimcileri desteklemeye yönelik programı Start Path’in etkinliğini artıracak bu programın adı İngilizce “ivme katmak” anlamına gelen “Accelerate”. Mastercard, Accelerate ile adına yakışır şekilde FinTech sektörüne yeni giren azimli girişimcilerin potansiyellerini tam anlamıyla kullanabilecekleri fırsatlar yaratmayı, çalışmalarına ivme katmayı hedefliyor. Accelerate programı kapsamında firmalara özel, inovasyonu destekleyecek her türlü araç, fikir, yatırım, teknoloji desteği veriliyor.

Mastercard program kapsamında, firmaların bulundukları pazarlarda büyümelerini, yeni müşterilerine ulaşmalarını sağlamak üzere bünyesindeki uzmanların desteğini de esirgemiyor. Yine aynı şekilde Mastercard Advisors adı verilen profesyonel servis ağını oluşturan danışmanlar gerçek zamanlı işlem verilerine ve analize dayalı danışmanlık sunuyor. Sunulan çözümlerle müşterilerine işlerini büyütmeleri konusunda yardımcı olan Mastercard’ın danışmanları Türkiye ofisine bağlı olarak Avrupa ve Afrika bölgelerine hizmet veriyor.

 

 

FinTech sektörüne sunduğu yenilikler ve verdiği destek ile bilinen Mastercard, geçmişte de girişimci birçok firma ile iş birliği yaparak bu firmaların küreselleşmesine de ön ayak oldu. Halihazırda sadece Avrupa’da 30 yeni dijital bankaya destek veren Mastercard, Accelerate programı ile bu çabalarını derinleştirecek ve zenginleştirecek bir adım daha atmış oldu. Bu sayede gerek dijital bankacılık alanında gerekse ödemeler dünyasında değişen müşteri beklentilerine ve koşullara cevap verecek yepyeni inovasyonlara imza atılması hedefleniyor.