Singapur merkezli girişim Tangem’in fiziksel bitcoin banknotları, ülkedeki Megafash Suntec City isimli alışveriş merkezinde test amacıyla kullanılmaya başlandı.

Merkezi Singapur’da bulunan Tangem isimli girişim, kripto para dünyasına uzak olan tüketiciler için fiziksel bitcoin banknotu üretti. Test amaçlı kullanıma açılan bitcoin banknotları Tangem Note, 0,01 ve 0,05 BTC değerinde olmak üzere iki farklı etiketle satılıyor. Kullanımı kolaylaştırmak için geliştirilen fiziksel bitcoin banknotları, kripto paralar hakkında hiçbir bilgisi olmayanlara güvenli çözüm sunuyor. Firma tarafından yapılan açıklamada sundukları çözümün, sadece kripto para dünyasına yeni katılanlara değil, uzun zamandır bu sektöre ilgi duyan ve pratik fiziksel çözüm arayanlara da hitap ettiği belirtildi.

Tangem Note’un mikroçipleri Samsung tarafından üretiliyor

Samsung Electronics’in ürettiği yarı iletken S3D350A mikroçiplerini kullanan Tangem Note, elektronik şifreleme yöntemi ile hem güvenli, hem de pratik biçimde çalışıyor. Kripto para birimlerine özel şifreleme altyapılarına uygun olarak geliştirilen Tangem Note aynı zamanda, Common Criteria EAL6+ ve EMVCo güvenlik standartlarına uygun olduğuna dair sertifika da almış vaziyette.

Samsung Kripto Para Madenciliğine Özel İşlemci Üretmeye Başlıyor

Yaptığı bu sıra dışı hamlenin yanı sıra önemli yöneticileri de ekibine katmak isteyen Tangem girişiminin kıdemli stratejik danışman koltuğunda Vijay Sondhi oturacak. Kendisi Visa’da kıdemli başkan yardımcısı ve inovasyon direktörü unvanıyla beş sene boyunca görev yapmış bir isim.

Jean-Philippe Aumasson tarafından yönetilen Tangem’in güvenlik mimarisi, Kudelski Group tarafından da derinlemesine incelemeye alındı. Tangem firması, kapsamlı bir güvenlik denetimi için çip firmware yazılımına ait kaynak kodlarını Kudelski ile paylaştı.

10 bin adet fiziksel bitcoin banknotunun sevkiyatı başladı

Test amacıyla kullanıma açılan fiziksel bitcoin banknotlarını ticari platformlara ve çeşitli mağazalara yollayan Tangem, ilk etapta 10 bin adet banknotu kullanıma açmayı planlıyor. Sevkiyatların başladığını belirten Singapur merkezli firma, dünya çapındaki distribütörlere ve birçok işletmeye de gönderim yapacak.

İsviçre ve Singapur ortaklığında çalışan Tangem, üretimini Güney Kore ve Güney Çin bölgesinde gerçekleştiriyor. Ar-Ge çalışmalarını Tayvan, Rusya ve İsrail’de yapan firma yetkilileri, blockchain teknolojilerinin kitlesel ölçekte kullanıma açılması için donanım ve yazılım çözümlerini birleştirecek çözümler üzerinde kafa yoruyorlar.

Banknot içindeki para akıllı telefon ile doğrulanabiliyor

Firma tarafından yapılan açıklamada, her bir banknotun üretim maliyetinin 2 dolar civarında olduğu belirtildi. Buna rağmen, firma ortaklarının sözlerine göre işlemlerden komisyon ücreti alınmayacak, transferler anında ve anonim biçimde gerçekleşecek.

Kripto para piyasa hacmi sene sonunda 1 trilyon doları aşacak

Banknotlar el değiştirdiğinde, içerisindeki meblağın kontrolü veya dijital cüzdanlara transferi de anında gerçekleşiyor. Blockchain ağında yer alan özel anahtar sayesinde banknot içerisindeki meblağ kontrol edilebiliyor. Banknot NFC desteği verdiği için kullanılması son derece kolay. Kullanıcılar dilerlerse cep telefonlarındaki uygulama aracılığıyla da banknot içerisindeki parayı doğrulayabiliyorlar.

Kripto paraların Silikon Vadisi olarak tanımlanan İsviçre’nin Zug kentinde ofisi bulunan Tangem, test amaçlı piyasaya sürdüğü fiziksel bitcoin banknotlarının yakın gelecekte tüm dünyada kullanılabilir hale geleceğini söylüyor.

Son Bitcoin Ne Zaman Çıkarılacak?