4 Haziran 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Verifone, taşınabilir POS modellerine çok amaçlı kamera ekledi

Verifone, küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek adına tasarlanan taşınabilir POS cihazlarına kamera eklemeye başladı. İlk olarak Verifone Engage V240m modelinde yerleşik kamera / tarayıcı sistemi kullanılacak.

Kamera ile ödeme kabulü esnasında görüntü yakalama ya da ödeme sırasında QR / barkod taraması gibi özellikler kullanılabilecek.

V240m kamera sisteminin, perakende satış mağazalarından restoranlara, hastanelerden havalimanlarına kadar pek çok noktada kullanılabileceğini açıklayan Verifone yetkilileri, cihazın farklı ödeme türlerini desteklemenin yanı sıra, görüntü alabilme özelliğiyle de KOBİ’lerin ödeme alma seçeneklerini genişletebileceğini söylediler.

Geleneksel kredi kartı ödemelerine ek olarak, dahili kamera sayesinde basılı veya dijital barkodları okuma özelliği cihaza ekleniyor. Bu sayede ödül kuponları, sadakat kartları, indirim kartları, mobil cüzdanlar ve Alipay gibi ödeme seçenekleri de desteklenmeye başlıyor. Tüm bunlara ek olarak kamera, kimlik kartları, banka çekleri ve hatta plakalar gibi görüntüler kolayca yakalanabiliyor. Tüm bu faaliyetler, hem satıcı hem de müşteri deneyimlerini geliştirmeye, sadakati artırmaya ve gelirleri artırmaya yönelik fırsatlar sunmaya yardımcı oluyor.

Bu yıl ilk defa kullanıma giren cihaz İspanya’da vergi iadeleri için; Norveç’te envanter taraması için; Şili’de barkod taraması için; Malezya’da ise Alipay dijital cüzdanına destek vermek için tercih ediliyor.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan V240m, 3,5 inç kapasitif dokunmatik ekrana, dijital imza özelliklerine ve yeni ticaret fırsatları için HVGA çözünürlüğe sahip.

Mitek ve Signicat dijital ‘onboarding’ süreci konusunda güçlerini birleştirdi

Kimlik doğrulama yazılımı çözümleri sunan Mitek ve güvenilir dijital kimlik sağlayıcısı olan Signicat, Avrupa’daki finansal hizmetler şirketleri için dijital müşteri taşıma sürecini geliştirmek adına ortaklık kurduklarını açıkladılar. Sundukları hizmetin PSD2, AMLD5 ve eIDAS regülasyonlarına uygun biçimde tasarlandığı ayrıca belirtildi.

Signicat CEO’su Gunnar Nordseth, “Avrupa’daki tüketicilerin, yeni finansal hizmet sağlayıcılarını seçerken bankalardaki dijital ‘onboarding’ sürecinden yakındıkları bilinen bir gerçek. Avrupalı ​​müşterilerin yüzde 52’sinin bankaya kayıt sürecini yarıda kestiğini, bunun temel nedenlerinden birinin de kağıt tabanlı kimlik belgelerinin sunulması gerekliliği olduğunu tespit ettik. Araştırmamızda, katılımcıların yüzde 52’sinin, online bir alternatif sunulması halinde yeni bir hizmet için kaydolmaya daha eğilimli olacakları sonucuna vardık” açıklamasını yaptı.

Yapılan ortaklık ile, Avrupa’daki finansal kurumlarda yapılan başvuru süreçlerinin daha kolay biçimde gerçekleşeceği her iki firma tarafından vurgulandı.

ABN Amro’ya göre tüketiciler, giyilebilir teknolojileri banka kartlarına tercih ediyor

ABN Amro, 2018 yılının başı itibarıyla uygulamaya koyduğu test ile 500 müşterine giyilebilir cihazlar kullanarak ödeme yapmalarını istedi. Testin sonunda, müşterilerin yüzde 78’inin ödeme yapmak için giyilebilir ürünleri tercih ettikleri, sadece yüzde 19’unun banka kartı kullanmakta ısrar ettikleri ortaya çıktı.

Banka tarafından yapılan resmi açıklamada, müşterilerin ortalama olarak 25 avro altında harcama yaptıklarını, bu tutarın da giyilebilir cihazlar aracılığıyla ödeme yapmak için ideal bir tutar olduğu ifade edildi.

Pilot uygulama sırasında müşteriler özel bir uygulama kullanarak geri bildirim sağladı. Müşterilerin çoğunluğu bir gün değil, tüm test süreci boyunca giyilebilir cihazları üzerinden ödeme yapmayı uygun buldu.