KOBİ’lerin farklı iş süreçlerini tek bir platform üzerinden yönetebilmeleri hedefi ile 2018’e başlayan Paraşüt’e yeni özellikler eklendi.
Yaptıkları tüm çalışmalarla KOBİ’leri ön muhasebenin yükünden kurtarmak ve yalnızca işiyle ilgilenen mutlu patronlar haline getirmek istediklerini vurgulayan Paraşüt Kurucu Ortağı ve CEO’su Sean Yu, yeni eklenen özellikleri şu sözlerle anlattı:
“Teklif Yönetimi Modülü en önemli yeniliklerimizden biri. Bir KOBİ’nin gün içerisinde sıkça tekrarladığı teklif oluşturma süreci artık Paraşüt’e entegre hale geldi. KOBİ’ler bu özellik sayesinde tekliflerini hazır şablonlar ile kolayca oluşturabilecek, paylaşabilecek ve onaylanan teklifleri tek tıkla faturaya dönüştürebilecekler.
Kritik Stok Özelliği ile de stok takibi özelliğimizi zenginleştirmenin ilk adımı attık. Bu özellik sayesinde işletmeler Paraşüt’e kayıtlı ürünleri için kritik stok seviyesi belirleyip stokları belirledikleri seviyenin altına düştüğünde de e-posta ile anında bilgilendiriliyorlar. Bu özellik ile artık kullanıcılarımız, stoklarında ürün kalmaması nedeniyle satış kaçırmıyorlar.
Ürünleri Fotoğraf ve Barkod ile Ekleme Özellikleri de stok takibi için attığımız önemli adımlardan biriydi. İşletme sahipleri bu özellikler ile ürünlerini fotoğraflarından tanıyarak ya da barkod okuyucu kullanarak kolayca bulabiliyorlar.
Diğer bir yeniliğimiz de üretim modülü entegrasyonumuz Fabrikatör. Bu entegrasyon sayesinde ham maddeden son ürüne kadar tüm üretim süreçlerinin takibi artık kolayca yapılabiliyor. Kullanıcılarımız, Paraşüt hesabını Fabrikatör uygulamasına bağlayarak, her ürüne özel üretim reçetesi hazırlayabiliyor. Kaydettikleri reçeteleri sayesinde tek tıkla üretim yapabiliyorlar. Üretilen ürün stoka eklenirken kullanılan ham madde de stoktan otomatik olarak düşürülüyor.
Bu özelliğimiz ile üretim yapan ve mamul ile son ürün stoklarını takip eden işletmeler için büyük bir fayda sağlamış olduk.
Stok takibi konusundaki son değişikliğimiz de yeni yayına aldığımız irsaliyeler menüsü oldu. Bu özelliğimiz ile kullanıcılarımız artık faturalarını irsaliyeli ya da irsaliyesiz şekilde oluşturabiliyor. Daha farklı ihtiyaçlara çözüm sunabilmek için irsaliye menümüzü geliştirmeye devam edeceğiz.
Türkiye’deki işletmelerin %99,8’i ve istihdamın %73’ünü oluşturan KOBİ’lerin rekabette güçlenebilmeleri Türk ekonomisi için çok önemli. Bu dönüşüm süreçlerinde işletmelere destek vermek için her gün ekibimizle birlikte yeni özellikler geliştirmeye devam ediyoruz.”