Biyometrik kimlik doğrulama teknolojisini kullanarak kartsız ödeme çözümleri geliştiren Aeon ve Fujitsu, ilk testlere başladıklarını açıkladılar.

Aeon Financial Service firmasının yan kuruluşu Aeon Credit Service ve Japon teknoloji firması Fujitsu, biyometrik ödeme teknolojileri konusunda ilk ürünlerini kullanıma açmaya hazırlanıyorlar. Aeon tarafından sunulan kredi çözümleri ile Fujitsu’nun geliştirdiği avuç içi biyometrik kimlik doğrulama teknolojisini birleştiren ikili, geliştirdikleri projenin ilk saha testlerine başladı. Eylül ayından itibaren, belirlenmiş pilot bölgelerde kartsız biyometrik ödeme kullanımını başlatacak olan Aeon ve Fujitsu, testlere hız verdi.

Japonya’da yer alan Ministop mağazalarında pilot kullanıma açılacak olan teknoloji sayesinde tüketiciler, kart ya da akıllı telefon gibi ek bir ekipmana ihtiyaç duymadan avuç içi ile ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Eylül ayında pilot bölgelerde kullanıma açılacak

Japonya’da hayata geçmesi için gün sayılan avuç içi ile ödeme teknolojisi, belirlenmiş pilot bölgelerdeki küçük ölçekli marketlerde kullanıma açılacak. Akıllı cihazlar ve temassız kartlar ile başlayan yeni nesil ödeme yöntemlerinin, biyometrik kimlik doğrulama sistemleriyle de birleşerek seviye atlaması ve daha da yaygınlaşması planlanıyor.

Aeon ve Fujitsu ortaklığında geliştirilen avuç içi ile ödeme sistemi, müşterilerin daha kolay ve güvenli biçimde ödemelerini gerçekleştirmelerini sağlayacak. Fujitsu’nun 2017 yılında tanıttığı avuç içi biyometrik kimlik doğrulama sistemi, Aeon’ın kredi hesabı ile entegre biçimde çalışacak. Tüketiciler hiçbir ek donanıma ihtiyaç duymadan, sadece avuçlarını kullanarak ödeme yapabilecekler. Sisteme bir defalığına kaydedilmiş olan avuç içi bilgisi sayesinde, düşük meblağlı alışverişlerin ödemeleri hem daha hızlı, hem de daha güvenli biçimde gerçekleşecek.

Bu hizmetten faydalanmak isteyen tüketiciler, pilot bölgelerde yer alan Fujitsu’nun avuç içi okuma cihazları PalmKey üzerinden bilgilerini sisteme kaydedebiliyorlar. Bir defaya mahsus yapılan onay işleminin ardından, bu teknolojiyi destekleyen marketlerde ödemelerini avuç içiyle gerçekleştirebiliyorlar.

Fujitsu, avuç içi doğrulama teknolojisini 2017 yılında kullanıma açmıştı

Tokyo merkezli global teknoloji şirketi Fujitsu, 2017 yılında ilk kez duyurduğu biyometrik kimlik doğrulama çözümü PalmSecure ID Login’i başta sağlık sektörü olmak üzere çeşitli alanlarda kullanıma açmıştı. Kurumsal ölçekte kimlik güvenliği hizmeti sunan PalmSecure ID Login, yetkisiz erişime karşı daha güvenli çözümler üretilmesi için tasarlanmıştı. Bu çözümle birlikte, bilgisayar korsanlarının ve kimlik hırsızlarının kurumlara yönelik saldırı riski azaltılıyordu.

PalmSecure ID Login Sistemi, Fujitsu’nun yüksek derecede güvenli olduğu söylenen biyometrik avuç içi damar doğrulama teknolojisini kullanıyor. Microsoft Active Directory sistemiyle de entegre biçimde çalışan sistem, kullanıcıların hiçbir şifre ya da karta ihtiyaç duymadan kimliklerini doğrulayabilmelerine imkan tanıyor.

Fujitsu PalmSecure devlet kurumlarında, veri merkezlerinde, sağlık hizmeti sunucularında, havalimanları ve bankalardaki kritik güvenlik gerektiren dosyalara erişimde aktif biçimde kullanılması için tasarlanmış bir çözüm. Teknoloji, gerçek zamanlı olarak çalışıyor ve kan akışının sürdüğünü de kontrol etme yetisine sahip olmasından dolayı yasa dışı sahteciliğe karşı da güvenli bir yapı sunuyor.

Japon teknoloji devi Fujitsu ayrıca, gelişen biyometrik teknolojileri kullanarak tasarladığı yeni nesil avuç içi biyometrik doğrulama cihazı PalmKey’i Türkiye’de de pazara sunmuştu.

Tüketiciler Biyometrik Doğrulama ile Ödeme Yapmaya Hazır