22 Kasım 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Yeni kitle fonlama platformu Whirl kullanıma açıldı

Kurucuları arasında Roel Wolfert (Bancor, VISA) ve Martijn Hekman (Birleşmiş Milletler) gibi isimlerin yer aldığı, yeni nesil kitle fonlama platformu Whirl kullanıma açıldı. Yönetim kadrosunda, kâr amacı gütmeyen oluşumlarda görev almış, blockchain ve kitle fonlama alanlarında deneyimi olan isimlerin bulunduğu Whirl, küçük ölçekli projelerin fon elde etmelerine yardımcı oluyor.

Yayımladıkları resmi basın bülteninde, 20 kişilik bir ekip tarafından hayata geçirildiği ifade edilen Whirl, hemen her kitle fonlama platformu gibi, hayallerindeki projeyi gerçeğe dönüştürmek için finansal yardıma ihtiyaç duyan girişimcilerin önünü açıyor.

Pazarın ilk blockchain tabanlı kitle fonlama platformu olduğu ifade edilen Whirl, Birleşmiş Milletler ve küresel ölçekte hizmet sunan STK’larda görev yapmış isimler tarafından meydana getirildi.

Whirl Kurucu Ortağı Roel Wolfert, “Blockchain teknolojisi ile desteklenmiş kitle fonlaması, orijinal bir fikirdi ve bugün bu potansiyeli Whirl ile gerçekleştiriyoruz. Sadece bu kadar değil elbette. Whirl, dünyayı karşılıklı destekle birleştirmek ve insanların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olan gerçek bir sosyal etki yaratan bir platform olma hedefiyle inşa edildi” ifadelerini kullandı.

Son on yılda aşırı kalabalıklaşma, dolandırıcılık ve azalan başarı oranları nedeniyle kitle fonlaması sistemlerinin durgunlaştığını belirten Wolfert, sınırlı sayıda kampanyayı listeleyerek ve destekçileri “Karma” olarak adlandırılan adil ve şeffaf puan sistemi ile teşvik ederek çözmek istediklerini söyledi.

Banco Original dijital platform oluşturmak için Fico ile el sıkıştı

Tamamen dijital hizmet sunan ilk Brezilya bankası konumundaki Banco Original, yeni dijital platformunu hayata geçirmek için Fico ile stratejik bir ortaklık yaptığını duyurdu.

Merkezi São Paulo’da bulunan finans kurumu, güvenlik sağlarken sıkıcı bürokratik aşamaların da azaltılması için güvenli ve basitleştirilmiş bir kaynak süreci oluşturmayı amaçlıyor. Bu hedef doğrultusunda banka, kredi işlemlerini yönetmek ve sahtekarlıkların önlenmesini sağlamak için FICO Origination Manager ve FICO Application Fraud Manager’ı kullanacak.

Banco Original yöneticisi Alexandre Pinelli, “Müşteri iletişimimiz yüzde 100 dijital seviye getirmek istiyoruz. Müşterilerimizin profilini dijital sürecimizde değerlendirmemize olanak tanıyan çözümler ve teknolojilere ihtiyacımız var. Bu sayede mümkün olan en kısa zamanda doğru kararları alabileceğiz. Dijital bankalar arasında en kapsamlı hizmet portföyünü sunduğumuza inanıyoruz. Hesapları, kartları, kredileri, yatırımları, sigorta ve emeklilik planlarını dijital olarak kontrol ediyoruz. Ürünlerimizin ve hizmetlerimizin geliştirilmesinde de çok açık bir yol haritasına sahibiz” şeklinde konuştu.

Bankingly 5,25 milyon dolar yatırım aldı

Finans kurumlarına dijital bankacılık hizmeti veren Bankingly, Elevar Equity liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 5,25 milyon dolar fon elde etti. Bir SaaS (Software as a Service – Hizmet olarak yazılım) platformu olan Bankingly, düşük gelirli ve yetersiz hizmet alan müşterilere odaklanan finansal kurumlara dijital kanallarda (mobil, çevrimiçi ve sesli bankacılık) hizmet sağlayarak daha fazla finansal katılımı hedefliyor.