Online ticaret ve yatırım çözümlerini genişletme kararı alan Saxo Bank, 480 milyon dolar karşılığında BinckBank’ı satın aldı.

Saxo Bank, online ticaret ve yatırım pazarı için sunduğu çözümlerinin sayısını artırmak için önemli bir hamle yaptı. Yatırımcılara özel online bankacılık hizmeti sunan BinckBank, 480 milyon dolar karşılığında Saxo Bank bünyesine katıldı. Reuters tarafından yapılan habere göre banka, geleneksel bankacılık çözümlerine alternatif geliştirmek için böyle bir hamle yaptı. Saxo İcra Kurulu Başkanı Kim Fournais’in sözlerinden alıntı yapan haber ajansı, geleneksel bankaların fintech girişimleri, yeni nesil ödeme şirketleri ve Amazon gibi büyük ölçekli internet şirketleriyle rekabet edecek biçimde kredi sağlamak istediklerini aktardı.

Saxo’nun yüzde 26’sına sahip olan Fournais, Reuters’e verdiği demeçte, “Benzersiz teknolojiler sunmak, daha iyi mobil platformlar oluşturmak, daha ucuz ve daha çeşitli ürünler geliştirmek üzerine kıyasıya bir rekabet var” ifadesini kullandı.

2019 yılı için 1 milyon kullanıcı hedefi konuldu

Gelirinin çoğunu, döviz ticareti yapan yatırımcılar için ticaret platformları sunarak online ticaret işinden alan Saxo Bank, çevrimiçi çözümlerinin kapsamını genişletmek için BinckBank’ı satın aldı.

Banka CEO’su Reuters’e yaptığı açıklamada, yaptıkları anlaşma ile BinckBank’ın müşterilerine eskiden olduğu gibi yine aynı hizmeti sunacaklarını, ancak işlemleri kendi platformları üzerinden gerçekleştirecekleri için daha ucuz çözümler üreteceklerini belirtti.

Reuters’e göre Saxo, BinckBank’ın 630 bin müşterisini, kendi platformunu kullanan yaklaşık 200 bin müşteri ile birleştirmeyi amaçlıyor. Haberde yer alan bilgiye göre CEO Fournais’in hedefi, 2019’da bir milyondan fazla kullanıcıya ulaşmak. Anlaşmanın şartlarını yayımlayan Reuters, Saxo Bank’ın hisse başına 6,35 avro ödeyeceğini bildirdi. Satın almaya dair tüm işlemlerin 2019 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Açık bankacılık girişimlerini güçlendirecek API hizmetleri sunmaya başlamışlardı

Saxo Bank’ın 2017 yılı içinde piyasaya sunduğu yeni geliştirici portalı; Saxo’nun Açık Bankacılık girişiminin temelini oluşturan teknolojilerin çoğu için teknik dokümantasyon, başvuru kılavuzları, örnek kodlar ve interaktif araçlar sunuyor. Saxo’nun Açık Bankacılık stratejisi, giderek artan yaygınlıkta ortaklık ve iş birliklerinin finans sektöründeki düzeni bozucu yeni unsur olacağı önermesi üzerine inşa edildi. Bu vizyonun bir parçası olarak Saxo, çoklu varlık alım/satım altyapısını üçüncü parti yazılım geliştiricileri, fintech’ler, satıcılar ve ortaklardan oluşan geniş bir kitleye açarak, bunların kendi işletmelerini doğrudan Saxo’nun eksiksiz alım/satım motoruna bağlamalarına olanak verdi.

Saxo Bank Açık API Müdürü Benny Boye Johansen konuya ilişkin şunları söyledi:

“Açık Bankacılık finans endüstrisinde çok söylenen bir sözcük haline geldi. Fakat Saxo Bank’ın çoklu varlık alım/satım altyapısı, API’ler ile teknolojilerin birleşimini kullanarak değer zincirinin neredeyse herhangi bir bölümüne erişimi fiilen mümkün kılmasıyla benzersiz. Ortaklıklar ve iş birlikleri, Saxo’nun bir kolaylaştırıcı olarak iş modeli için kilit önemde. Bu yüzden yeni bir portalın geliştiriciler için, gerçekleştirmek istedikleri ne olursa olsun, doğal bir kaynak olmasını istedik.”

Dev Bankalar Varlarını Yoklarını Teknolojiye Harcıyor