Windows akıllı telefonları için geliştirilen temassız ödeme teknolojisi Microsoft Wallet, şubat ayı sonunda kullanıma kapanıyor.

Microsoft, Windows akıllı telefonları için geliştirdiği temassız ödeme sistemi Microsoft Wallet’ın fişini çekeceğini açıkladı. Resmi internet sayfasında güncelleme yapan yazılım devi firma, 28 Şubat 2019 tarihi itibarıyla Microsoft Wallet temassız ödeme teknolojisinin kullanıma kapatılacağını açıkladı. Verilen bilgiye göre, dijital cüzdan sisteminin sadece Edge internet tarayıcısı üzerinde kullanıma devam edilecek.

Apple Pay ve Google Pay’e rakip olarak 2016 yılında Windows tabanlı akıllı telefon modelleri için geliştirilen temassız ödeme sistemi Microsoft Wallet, 28 Şubat 2019 itibarıyla kullanıma kapanacak. Microsoft’un internet tarayıcısı Edge üzerinde çalışan Microsoft Pay dijital ödeme sisteminin kullanımınaysa aynı şekilde devam edilecek.

Rakiplerine kıyasla geç kaldı, yeterince ilgi göremedi

Haziran 2016’da Windows tabanlı akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan NFC destekli temassız mobil ödeme sistemi Microsoft Wallet nihayete eriyor. Lumia 650, 950 ve 950 XL modellerinde desteklenen mobil ödeme sistemi, Apple ve Google gibi rakiplerine kıyasla piyasaya geç girmesi nedeniyle yeterince ilgi görememişti.

Mobil ödeme sistemini rafa kaldıracak olan Microsoft, ödeme sistemini tamamen yok etmeyi düşünmediğini açıkladı. Windows kullanıcılarına standart olarak sunulan Edge internet tarayıcısında dijital ödeme sistemi kullanılmaya devam edilecek.

Resmi internet sitesinde güncelleme yapan yazılım devi, Microsoft Wallet hizmetinin 28 Şubat 2019 tarihinde kullanıma kapatılacağını duyurdu.

Microsoft Wallet; iPhone’larda ve Android işletim sistemi destekli cihazlarda kullanılan Apple Pay ve Google Pay’e benzer şekilde çalışan bir temassız ödeme sistemiydi. Bu uygulamada aynı zamanda kullanıcıların sadakat ve üyelik puanları da birikiyor, tüm meblağın tek bir cüzdanda saklanması sağlanıyordu.

2019 sonunda Windows 10 Mobile desteği tamamen bitecek

Microsoft Wallet, Amerika Birleşik Devletlerinde 21 Haziran 2016 tarihinde hizmete açıldı. Başlangıçta, Microsoft’un Windows Insider programı olarak sunulmuştu. Daha sonra, Windows 10 Mobile “Anniversary Update” sürümü ile 16 Ağustos 2016 tarihinde tüm kullanıcılar için erişime açıldı. Wallet, NFC donanımlı cep telefonları için temassız ödeme destekleyen bir teknolojiydi. Microsoft’un mobil ödeme ve dijital cüzdan hizmeti olan Microsoft Wallet, kullanıcılara belirli cihazlarda ödeme yapmalarına ve sadakat kartları ile puan toplamalarına olanak sağlıyordu. Hizmet sadece Microsoft Lumia 950, Lumia 950 XL ve Lumia 650 ile destekleniyordu. Microsoft Wallet mevcut temassız terminalleri ile çalışabildiği gibi, Android Pay’e benzer şekilde kart emülasyonu (HCE – Host Card Emulation) sistemi kullanıyordu.

Microsoft, Windows 10 Mobile sisteminin kullanımını azaltmaya devam edecek ve yıl sonunda da kimi uygulamaların erişimlerini kapatacak. Windows 10 Mobile’ın, 10 Aralık 2019’da hizmete kapanacağı belirtiliyor. Bu tarihten sonra uygulama ve ayarlara otomatik güncelleme gelmeyecek. Manuel yedekleme ve otomatik fotoğraf yüklemeleri 10 Mart 2020 tarihine kadar kullanılabilir durumda olacak, ancak bu tarihten sonra çalışması garanti edilmeyecek.

Microsoft, Windows 10 Mobile kullanıcılarının Microsoft’un hizmetlerini ve uygulamalarını desteklemeye devam ettiği bir iOS veya Android işletim sistemi destekli cihaza aktarmasını öneriyor.

Alipay, Avrupa’da Ödeme Lisansı Almanın Peşinde