KOBİ’lere özel ödeme çözümleri sağlayan fintech girişimi SumUp, çok kanallı e-ticaret platformu Shoplo’yu satın aldığını duyurdu.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin kart ödemeleri almaları için çözümler sunan İngiltere merkezli fintech girişimi SumUp resmi bir açıklama yayımlayarak, çok kanallı bir e-ticaret platformu olan Shoplo’yu satın aldığını ilan etti. Söz konusu anlaşmayı sayfasına taşıyan haber sitesi TechCrunch’a göre, bu hamlenin ardında büyük online ticaret siteleri ile rekabete girme fikri yatıyor. Yayımlanan haberde, SumUp girişiminin eBay, Etsy ve Facebook gibi mecralara genişleme gibi bir fikrinin olduğu da ifade edildi.

Anlaşmanın şartları hakkında detaylı bilgi paylaşılmadı. Bunun yerine, var olan çözümlerin daha gelişmiş sürümlerinin kullanıcılara ulaştırılacağına dair açıklamalar yapıldı. Halihazırdaki SumUp müşterilerine Shoplo ile entegrasyon çözümlerinin sunulacağı, bu sayede daha iyi e-ticaret mağazası oluşturma araçlarının kullanıcılara ulaştırılacağı bilgisi verildi.

KOBİ’ler birkaç tıklamayla kendi e-ticaret sitelerini kurabilecekler

İngiltere merkezli fintech girişimi SumUp, KOBİ’lere daha iyi e-ticaret sitesi çözümleri sunmak için Shoplo girişimini satın aldı. KOBİ’lere kartla ödeme çözümleri sunan fintech girişimi, satın aldığı e-ticaret çözümleri sağlayıcısı Shoplo ile entegre hizmetler üretecek. SumUp müşterileri, entegrasyon sayesinde kolayca kuracakları e-ticaret siteleri üzerinden satış yapabilecek, hızlı ödeme alabilecekler.

SumUp tarafından yapılan resmi açıklamada, “Varşova merkezli ve 30 personele sahip Shoplo şirketinin devralınması, SumUp’ın e-ticaret alanındaki çözümlerini genişletmesini sağlayacak. Shoplo’nun e-ticaret alanında sahip olduğu teknoloji ve deneyimden istifade edilerek, KOBİ’lere ölçeklenebilir iş modelleri ulaştırılacak. İşletmeler, kendi çevrimiçi mağazalarını kolayca oluşturabilir ve yalnızca birkaç tıklamayla sayısız e-ticaret platformunda satış yapabilirler” ifadeleri yer aldı.

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) tarafından desteklenen SumUp, işletmelere tıpkı ABD’li fintech unicorn’u Square gibi kartlı ödeme çözümleri sunarak faaliyetine başladı. Daha sonra mobil satış noktası şirketi Payleven ile birleştirerek hizmet sayısını artırdı.

Şirket halihazırda yazılım geliştirme amaçlı SDK ve API çözümleri sunuyor. Mali defter tutma, faturalama ve üçüncü parti ödeme entegrasyonları da dahil olmak üzere, satıcılar için ödeme hizmetlerinin pek çok farklı türlerine destek veriyor.

Satın almalarla büyüyorlar

Shoplo anlaşması, şirketin ilk satın alımı değil. SumUp daha önce de pek çok şirket ile birleşti ve irili ufaklı birçok finans teknolojileri geliştiricilerini satın aldı. Yaptığı satın alımlarla firma değerini büyüttü. Kısa süre önce bir muhasebe ve faturalama yazılımı platformu olan Debitoor adlı bir Danimarkalı şirketi satın almıştı.

Şirketin amacı, pek çok farklı konumda, irili ufaklı işletmeler için finans çözümleri üretmek. Yıllık gelirinin 200 milyon doları geçtiğini söyleyen SumUp yetkilileri, sınır ötesine hizmet sunmak için portföylerini genişletiyorlar.

SumUp Kurucu Ortağı Marc-Alexander Christ, her zaman bir sonraki adımlarını düşündüklerini, müşterilerinin ihtiyaçlarına nasıl çözüm sunacaklarını ve tüketici deneyimini nasıl ileriye taşıyacaklarını düşündüklerini ifade etti. Christ, “Mağaza içi alışverişten çevrimiçi kullanıma kadar SumUp, dünya genelinde tüccarların akıllarına gelen ilk isim olmayı hedefliyor. Ürün grubumuzu genişletmek için verdiğimiz her karar, dünya çapındaki 1 milyon kullanıcımızın değerlendirmesi ve geri bildirimi ile alınmaktadır” şeklinde konuştu.

Google Giyilebilir Donanım Üretecek