ACI Worldwide, Western Union’ın fatura ödemeleri yapan girişimi Speedpay’i 750 milyon dolar karşılığında satın aldığını duyurdu.

Western Union’ın sahibi olduğu fatura ödemeleri girişimi Speedpay, 750 milyon dolar karşılığında ACI Worldwide tarafından satın alındı. 2018 yılında 15 milyardan fazla işlemin gerçekleştiği ABD fatura ödeme pazarında önemli bir oyuncu olan Speedpay, bundan böyle ACI Worldwide bünyesinde faaliyet gösterecek. Yapılan resmi açıklamada, dijital ve mobil ödemelerin tüketiciler tarafından her geçen gün daha fazla benimsenmesi, gerçek zamanlı ödemelere geçiş ve dijital abonelik faturalandırma işlemlerinin artmasıyla sektörün de büyümeye devam ettiği ifade edildi.

Elektronik ödeme ve bankacılık çözümleri sağlayıcısı ACI Worldwide, kendi bünyesindeki UP Bill Pay isimli platformuyla satın aldığı Speedpay arasında entegrasyon kuracak. Milyarlarca işlemi destekleyebilecek birleşik bir çözüm oluşturacaklarını açıklayan yetkililer, yeni nesil çözümlerle de tüketicilere hizmet sunacaklarını söylediler.

Finans, eğitim ve sağlık alanlarında da hizmet sunacaklar

Entegre olacak iki kurumun, ABD’de 4 binden fazla müşteriye hizmet vereceği, tüketici finansmanı, sigorta, sağlık, yüksek öğrenim, kamu hizmetleri, devlet ve ipotek gibi alanlarda ödeme ve fatura çözümleri sağlayacakları belirtildi.

Paylaşılan verilere göre Speedpay, 2018’de 350 milyon dolardan fazla gelir elde etti ve 90 milyon dolardan kâr bildirdi.

Satın alma hakkında konuşan Western Union Başkanı ve CEO’su Hikmet Ersek, “Speedpay’i bünyemize katmak, kaynaklarımızı sınır ötesi para transferi stratejilerimize yoğunlaştırmamızı ve alternatif sektörlerden para kazanmamızı sağlıyor. Stratejimiz; dijital hizmetlerimizi genişletme, sınır ötesi ödemelere yenilik kazandırma, çapraz para birimi ödeme fırsatlarını açma gibi alanlarda platformumuzu güçlendirmeye ve ek işletme verimliliği yaratmaya odaklanmış biçimde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ACI Worlwide tarihinin en büyük satın alma işlemi olarak kayda geçen bu hamlenin, 2019 yılının ikinci çeyreğinin sonunda resmen tamamlanması bekleniyor.

Biyometrik davranış çözümleri için BioCatch ile anlaşmışlardı

Küresel ölçekte gerçek zamanlı elektronik ödeme ve bankacılık çözümleri sağlayıcısı olan ACI Worldwide, müşterilerine çevrimiçi ve mobil bankacılık alanında dolandırıcılıktan korumak ve hesap devralmalarına karşı savunma yazılımı geliştirmek üzere davranışsal biyometrik teknolojileri sağlayıcısı BioCatch ile iş birliği yaptığını duyurdu.

ACI Worldwide tarafından geliştirilen UP Payments Risk Management çözümü ile entegre biçimde çalışacak olan hizmet, makine öğrenmesi ve gelişmiş analitik yeteneklere de sahip olacak. Küresel ölçekte entegrasyon sunacak olan yazılım, kullanıcı deneyimine zarar vermeden farklı çeşitlerdeki siber saldırıları tespit edecek, gerçek zamanlı koruma sağlayacak.

Makine öğrenmesi ve siber güvenlik konularında uzman isimler tarafından 2011 yılında kurulan BioCatch, kullanıcıların online uygulamalarla ve cihazlarla etkileşim kurma biçimini analiz ediyor. Kullanıcının gerçek mi yoksa bir yazılım mı olduğunu tespit edebilen BioCatch uygulaması, davranışsal verileri irdeliyor. ACI tarafından geliştirilen UP Payments Risk Management çözümüne entegre olacak ve veri kaynaklarını koordine etme konusunda yardımcı olacak yazılım, risk hizmetleri konusunda kurumsal ölçekte hizmet verecek.

Blockchain Tabanlı ATM Testleri Başladı