Online ödeme devi PayPal, elektronik ticaret hizmeti sunan MercadoLibre şirketinin 750 milyon dolar değerinde hisse senedini satın alacağını açıkladı.

Arjantin merkezli e-ticaret teknolojileri şirketi MercadoLibre, 11 Mart 2019 itibarıyla yaklaşık 1 milyar dolarındaki hisse senetlerini satışa çıkardı. Latin Amerika’nın önemli e-ticaret teknolojileri şirketlerinden olan MercadoLibre, hisse senedi satışlarını duyurmasının hemen ardından ekosistemin büyük oyuncuları tarafından talep görmeye başladı.

Online ödeme sektörünün ve fintech ekosisteminin öncü isimlerinden PayPal, Arjantinli e-ticaret teknolojileri şirketi MercadoLibre hisse senetlerinin 750 milyon dolarlık kısmını satın alacağını taahhüt etti.

Firma ile farklı bir sözleşme yapan Dragoneer Investment Group ise, 100 milyon dolarlık A serisi yatırım turunu tercih ederek, dönüştürülebilir tercihli hisse senedi alacağını duyurdu.

Çok kısa sürede gelen PayPal ve Dragoneer firmalarının dev yatırımlarının yanı sıra, halka arz işlemi devam ediyor. MercadoLibre tarafından yapılan açıklamada, hisse senedi satışlarının tamamlanmasının ardından, toplamda 1,85 milyar dolar yatırım elde edilmesinin öngörüldüğü söylendi.

Uçtan uca finans ve ödeme teknolojileri sunacaklar

Hisse senetlerini satış çıkardıktan hemen sonra PayPal ve Dragoneer tarafından kapısı çalınan MercadoLibre e-ticaret platformu, elde ettiği yatırımlarla lojistik altyapısını güçlendirmek ve yeni nesil çözümlere fon ayırmak istiyor.

Mercado Libre CEO’su Marcos Galperin, “Son 20 yılda, Latin Amerika’da e-ticaret ve fintech ekosistemini geliştirmek için büyük yatırım yaptık. Büyümemizi önemli ölçüde hızlandırmamızı sağlayacak bu yatırımları memnuniyetle karşılıyoruz. PayPal gibi sektörde küresel bir liderle olan birlikteliğimiz sonucu olarak e-ticaret ve ödemelerdeki liderliğimizi hızlandırmayı ve Latin Amerika’da finansal katılımı teşvik etmeyi dört gözle bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Şirket, elde ettiği yatırımları e-ticaret platformunu genişletmek, lojistik altyapısını yenilemek, uçtan uca finansal teknoloji ve ödeme çözümleri sağlayıcısı olarak konumunu güçlendirmek istiyor.

750 milyon dolarlık dev yatırım taahhüdü hakkında açıklama yapan PayPal Başkanı ve CEO’su Dan Schulman, “Latin Amerika’daki dijital ticaret muazzam bir büyüme yaşıyor ve MercadoLibre bölgede sürekli başa güreşiyor. Marcos ve ekibi oluşturduğu dijital ticaret ve ödemeler ekosisteminden etkilendik. Hem bölgedeki, hem de dünya gelenindeki 500 milyon müşterimiz için benzersiz ve değerli ödeme deneyimleri oluşturmak üzere MercadoLibre ile yeteneklerimizi entegre etme konusunda büyük fırsatlar görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Goldman Sachs mali danışmanlık hizmeti veriyor

Dragoneer Investment Group Kurucu ve Yönetici Ortağı Marc Stad, “Fintech, lojistik ve müşteri deneyimine yaptığı yatırımlarla MercadoLibre, Latin Amerika’daki e-ticaret ve dijital ödemelerdeki konumunu sağlamlaştırıyor. Bölgede önemli bir dönüşüm noktasına tanık olduğumuza inanıyoruz. Marcos’u ve ekibini on yıldan fazla bir süredir tanıyoruz. Bu yüksek büyüme ve dönüşüm dönemi süreci onlarla ortaklık kurmaktan heyecan duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Goldman Sachs; PayPal ve Dragoneer yatırımlarında MercadoLibre’ye mali anlamda danışmanlık hizmeti veriyor. Goldman Sachs, JP Morgan ve Morgan Stanley, halka açık hisse senedi satışlarında da yer alıyorlar.

MercadoLibre tarafından yapılan açıklamaya göre, firma 2018 yılı içinde 12 milyar dolarlık brüt mal satış hacmi yakaladı. Toplamda 334 milyondan fazla ürün satıldığı aktarıldı.

Mobil Banka Chime Unicorn Oldu