Global Payments, 21,5 milyar dolar karşılığında Total System Services’i satın aldı. Anlaşma, ödeme alanında yılın en büyük üçüncü birleşmesi oldu.

Ödeme sektöründe 2019 yılının en büyük üçüncü mega birleşmesi Global Payments ve Total System Services arasında gerçekleşti. Resmi bir duyuru yapan Global Payments, 21,5 milyar dolar karşılığında Total System Services’i (TSYS) satın aldığını duyurdu.

Mega ödeme birleşmesinin ardından, 3,5 milyondan fazla küçük ve orta ölçekli işletme ile bin 300’den fazla finans kurumuna sunulan ödeme teknolojileri yazılımlarının geliştirileceği belirtildi. Bloomberg’de yayımlanan habere göre, anlaşmanın duyurulmasının ardından TSYS’nin 99,62 dolar olan hisse değeri, yüzde 20 artışla 119,86 dolar seviyesine yükseldi.

Global Payments CEO’su Jeff Sloan Bloomberg’e verdiği demeçte, “Teknolojideki yeniliklerle paralel ilerleyen ödeme sektörünün değişim hızı, kapsama alanımızı genişletmemiz açısından bu anlaşmayı zorunlu kıldı” ifadesini kullandı.

Birleşen şirketleri yönetecek isim olan Sloan, Global Payments ve TSYS’nin son on yılda birkaç kez birleşmek için temaslarda bulunduğunu da belirtti.

Görüşmeler uzun zamandır sürüyordu

Global Payments, 21,5 milyar dolar karşılığında Total System Services’i bünyesine katarak 2019 yılının en büyük üçüncü mega birleşmesine imza atmış oldu. Bloomberg’de yer alan haberde, iki firma arasında uzun zamandır görüşmelerin yaşandığı, birleşmek için doğru zamanın beklendiği söylendi. Şirketlerin arasındaki müzakerelerin son birkaç ayda ciddi bir hal aldığına vurgu yapan haber sitesi, uygun zeminin oluşmasının ardından birleşme anlaşmasının gerçekleştiğini aktardı.

Anlaşma şartlarına göre, TSYS’ye yatırım yapanlar, ellerindeki her hisse karşılığında 0,8101 oranında Global Payments hissesi elde edecek. Total System Sevices CEO’su Troy Woods, ortak şirketin başkanı görevini üstlenecek. Yeni şirketin yüzde 52’si Global Payments hissedarlarına, yüzde 48’lik pay da TSYS ortaklarına ait olacak.

Bloomberg’e telefonla bağlanan Woods, “Doğru zamanda doğru anlaşma” ifadesini kullandı. Woods konuşmasında, “Ödemeler dünyasını düşünüyorsanız, gerçekten Global Payments ve TSYS son iki büyük, bağımsız ödeme oyuncusu idi. Kendi kaderimizi kontrol etmenin ve dans partneri seçmemizin çok anlamlı olduğunu hissettik” ifadelerini kullandı.

300 milyon dolar maliyet tasarrufu sağlaması beklenen işlemin 2019’un dördüncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Global Payments’in finans sorumlusu Cameron Bready, ABD dışındaki yeni coğrafyalarda büyüme hedefleri olduğunu da ayrıca belirtti.

Avrupa’da Nakdin Pabucu Dama Atıldı