Hisse senedi alım satım uygulaması Robinhood, E serisi yatırım turunda 323 milyon dolar yatırım alarak firma değerini 7,6 milyar dolara çıkardı.
Komisyonsuz biçimde hisse senedi alım satım olanağı sunan ve yakın geçmişte kripto para birimlerine destek vermeye başlayan fintech girişimi Robinhood, 8 milyar dolar değerlemeye koşuyor. Düzenlediği E serisi yatırım turunda 323 milyon dolar fon elde eden Robinhood, toplam firma değerini de 7,6 milyar dolara çıkarmayı başardı. Uzmanlara göre, ABD’li fintech unicorn‘unun, birkaç sene içinde firma değerini 10 milyar doların üzerine çıkararak “decacorn” unvanını kazanması işten bile değil.
Firma tarafından yayımlanan resmi blog yazısında, elde edilen yeni yatırımın, dünyanın pek çok noktasında bulunan kullanıcılara “demokratikleşme” olanağı sunmak üzere kullanılacağı açıklandı.
DST Global liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna; Ribbit Capital, NEA, Sequoia ve Thrive Capital isimleri de katıldı. Yapılan açıklamada, Robinhood girişiminin kurulduğu günden bu yana 860 milyon dolar risk sermayesi fonu topladığı bilgisi verildi.
Robinhood’un ortak CEO’ları Baiju Bhatt ve Vlad Tenev, halka arz hamlesinin firmalarının geleceği olduğunu, finans alanındaki dönüşümün öncüsü olmak istediklerini belirttiler.
Bankacılık lisansı süreci devam ediyor
Fintech girişimi, yakın zaman önce bankacılık hizmetleri sunmak adına resmi makamlara başvuruda bulunmuştu. Şirket sözcülerinin mayıs ayında yaptıkları açıklamada, “Robinhood’un hedefi, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak eksiksiz bir finansal ürün paketi sunabilmektir” ifadeleri yer almıştı.
Robinhood girişimi, yetkili makamlardan izin alması durumunda, mobil banka yazılımı için Fiserv veya Infosys ile çalışacağını bildirdi. Buna ek olarak Robinhood, dijital banka olma sürecini hızlandırmak adına, hem Wedbush Bank hem de Merchants Bank of California CEO’luğunu yapmış Scott Racusin’i kadrosuna kattı.
Robinhood yetkilileri, 2018 yılında da bankacılık hizmetleri sunmak adına düzenleyici kurumlara başvurmuş, ancak başarılı olamamıştı. Bu kez işi sıkı tutan yetkililer, ikinci başvurularında konunun uzmanı isimlerle çalışma kararı aldılar. Firma, Mastercard ile ortak biçimde sürdürdüğü banka kartı işlemlerinden elde edilen geliri bölmeyi ve bir kısmını ABD Hazine Bakanlığı’na yatırım yaparak müşteri varlıklarında daha yüksek bir getiri elde etmeyi de planlıyor.
Hisse senedi alım satım işlemlerini komisyonsuz biçimde gerçekleştiren Robinhood, kripto para desteği vermeye başlamasıyla birlikte hızla büyüdü. 2018 yılının yaz aylarına 4 milyon kullanıcı ile başlayan fintech girişimi, kripto para desteğinin ardından kullanıcı sayısını 6 milyona çıkarmıştı.