Aktif Bank Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Betügül Toker ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. 

Süreçleri dijital sistemler üzerinden oturtan, bir banka için neredeyse hemen tüm gereklilikleri bütünleşik uygulamalar üzerine kurgulayan Aktif Bank, yenilikçi teknolojilere yaptığı yatırımlarla da hepimizin odağında.  Aktif Bank’ın son dönem çalışmalarını Aktif Bank’ın Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Betügül Toker’e sorduk.

 

Bir banka için neredeyse hemen tüm gereklilikleri bütünleşik uygulamalar üzerine kurguluyorsunuz. Öncelikle Aktif Bank’ın bu kurumsal kültürünü ve finansal teknoloji vizyonunu sizden dinlemek isteriz.

Aktif Bank olarak kendimizi geleneksel bir bankadan ziyade ‘finansal teknolojiler ekosistemi’ olarak tanımlıyoruz. Müşterilerimize bankacılık hizmeti sunmanın ötesinde, bankacılık hizmetlerini mükemmel bir müşteri deneyimiyle sunmak ve tüm ihtiyaçlarına yanıt verebilmek istiyoruz.

Aslında bugün dijital değişim olarak adlandırdığımız kavram, yıkıcı teknolojilerin şirketlerin DNA’sına işlenmesini ifade ediyor. Yıkıcı teknoloji tüketiciden çalışana, tedarikçiden müşteriye hepimizin hayatına dokunuyor. 10 şubesiyle kurumsal ve özel bankacılık hizmetleri veren Aktif Bank, ‘yıkıcı’ olarak tanımlanan dijital yaklaşımla Türkiye’nin ilk dijital bankası olmayı amaçlıyor. Daha farklı ifade edecek olursak, Fintech çerçevesi altında bankacılık hizmetleri veren en iyi finansal dükkân olmak istiyoruz.

Dünyaya baktığımızda hem markaların teknolojiye yatırımlarında hem de tüketicinin dijitalleşme eğiliminde oldukça çarpıcı gelişmeler olduğunu görüyoruz.

Günümüzde dijitalleşmeye yatırım yapmamak çok pahalı bir risk. Türkiye bankacılık sektörü bu riski alacak kadar zengin değil. Dijitalleşmeye yatırım; hava, su kadar doğal bir gereklilik…
Dünyada bankaların teknoloji yatırımları bütçelerinin yüzde 15’i civarlarında seyrederken, Aktif Bank olarak bütçemizin yüzde 20’sini teknolojik yatırımlara ayırıyoruz. Son beş yılda toplam yatırımlarımızın yüzde 46’sını altyapı yenilenmesine ve ürün geliştirmeye harcamışız.

Kısa bir süre öncesine kadar teknolojiye yatırım, başkalarının ürettiği teknolojiyi satın almak olarak değerlendiriliyordu. Bugün teknolojiyi kendimiz üretmek için çalışıyoruz.

Önümüzdeki dönemde müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak ve bankamızı sektörün ilerisine taşıyacak otomasyon, kendi kendine öğrenen sistemler, blockchain ve cloud alanlarına daha çok yatırım yapmayı hedefliyoruz. Projelerimizi sadece Türkiye için geliştirmiyoruz. Teknoloji yatırımlarımız çerçevesinde elde ettiğimiz projelerimizi yurt dışına da ihraç etmeyi planlıyoruz.

 

“N Kolay” dünyasını genişletiyorsunuz. Tasarruf teşviki için N Kolay Bono’yu hayata geçirdiniz. N Kolay Bono için geliştirdiğiniz “N Kolay” mobil uygulamanızı kullanıma sundunuz. Bu uygulama nasıl hayata geçti, kullanıcılarınıza ne tür avantajlar sunuyor?

Biz müşterimizin hayatında “kolaylık” sağlamayı çok önemsiyoruz, bunu da teknoloji ve inovasyon ile yapmayı her zaman öncelikli hedef olarak görüyoruz. Özellikle N Kolay dünyası bizim amiral gemisi markamız ve N Kolay kapsamında pek çok yeni ürün ve hizmet geliştiriyoruz.

2019 yılı başında lanse ettiğimiz N Kolay mobil uygulaması ise tasarrufu kolaylaştırmak üzere geliştirdiğimiz bir ürün oldu. Nihai tüketicinin tasarruf ihtiyacına cevap vermek için N Kolay’ın ana ürünü bono ile yatırım işlemlerine öncelik verdik. “Hiç Bono Sordun mu” diyerek, potansiyel yatırımcıların ürünümüzü merak etmelerini ve öğrenmelerini sağladık. Biz adı gibi kolay, kullanıcı dostu bir uygulama hazırladık. Banka şubesine gitme zorunluluğu yok, uygulama üzerinden doldurulacak form yeterli oluyor. İnsanlara zor gelen süreçleri bu uygulama ile sadece 3 dakika gibi kısa bir sürede çözüyoruz. Uygulama IOS ve Android cihazlarda kullanılabiliyor. Bu uygulamada kullanıcılardan herhangi bir EFT ücreti de alınmıyor. Uygulamada paranızın nasıl değerlendiğini, nasıl hesaplandığını tüm şeffaflığıyla görebiliyorsunuz. Hedefimiz tasarruf etmeyi öğrenmek isteyenlere de ulaşmak. Herkesin tasarruf yapabileceğini anlatmak. Başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen sadece uygulama üzerinden 50 bin kişiye ulaşmayı başardık. Türkiye genelinde hiç şube olmaksızın, müşteriyi bir kere bile şubeye uğratmadan 50 binden fazla müşteriyle çalışmaya başladık.

 

N Kolay mobil uygulamasını müşteri deneyiminden yola çıkarak hayata geçirdiğinizi açıklamıştınız. Müşterilerinizin mobil kullanım alışkanlıklarını ve mobil bankacılık hizmetlerinize yaklaşımını öğrenebilir miyiz?

Teknolojinin hayatın her alanına girmesi ve akıllı cihazların yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelmesi bankacılık sektöründe gerek bireysel gerekse de kurumsal müşterilerin alışkanlıklarında değişimler yaşanmasına neden oluyor.

Türkiye Bankalar Birliği’nin verilerine göre, Ocak-Mart 2019 dönemi içinde toplam (bireysel ve kurumsal) aktif dijital bankacılık müşteri sayısı 46 milyon 297 bin. Bu sayının 4,5 milyonu “sadece internet bankacılığı” işlemi yaparken yaklaşık 34 milyonu “sadece mobil bankacılık” işlemi yapmış. Yani sadece mobil bankacılık kullananlar, sadece internet bankacılığı kullananlardan 7,5 kat daha fazla. Bu da mobil bankacılık uygulamaları kullanım alışkanlıklarının ülkemizde giderek yaygınlaştığını gösteriyor.

Biz bu anlamda Z jenerasyonunu çok önemsiyoruz. Accenture’ın yaptığı bir araştırmaya göre 2020 yılına kadar bu Amerika Birleşik Devletleri müşterilerinin yüzde 40’ını karşılayacağı tahmin ediliyor. Finansal kurumlar, yeni bir nesli anlamaya ve onlara uygun hizmetler sunmaya başlayınca, ödeme ve bankacılık sektörlerinin değişmeye başladığını görmek şaşırtıcı olmayacak. Biz Z kuşağının alışkanlıklarına bugünden adapte olarak onların doğasına uygun ürün ve hizmetleri yaratmak için çok sıkı çalışıyoruz.

 

Sektörel açıdan yakın dönemi nasıl değerlendirirsiniz?

Her ne kadar makroekonomik koşullardaki dalgalanmalar sektörü etkilese de yüksek teknolojiyi desteklemeye ve yeni finansal enstrümanlar geliştirmeye yönelik yapılan birçok yapısal değişikliğin etkisinin sektörde olumlu yansımalarını göreceğimize inanıyorum.

2018 yılında, makroekonomik iklim her ne kadar kur ve faiz oranlarının yüksek seyretmesine neden olsa da biz Aktif Bank olarak disiplinli, akılcı ve tedbirli risk anlayışımızla, kaynak maliyetimizi ve sürdürülebilirliği en iyi şekilde yönettik. Likidite göstergelerimizi ve bilançonun sağlıklı duruşunu koruduk. Bankamız, geliştirdiği inovasyon ve yatırımlarla; artan teknolojik rekabete karşın 2018 yılında pazar payını, müşteri segmentlerini ve müşterilerini de korumayı başardı.

 

 

Yeni müşteri kazanımı açısından Passolig ve Passo Mobil’in etkileri nasıl oldu?

Kart satışı 5 milyona yaklaştı. Taraftarlar başta tedirginlikle yaklaştığı bu uygulamanın bir sorun değil çözüm olduğunu anladı.

Passo uygulaması ise Passolig tarafında teknolojik anlamda futbolseverlere büyük kolaylık sağlayan bir yaklaşımımız oldu. Mobil uygulamaların, insanların üzerine yağmur gibi yağdığı bir dönemde Passo uygulaması kısa sürede 3.8 milyon kez indirildi. Üstelik 1,5 milyon kişi maçlarda da uygulamamız deneyimlendi. Bu uygulamayı kullanırken karta gerek yok, müşteriler uygulama içerisinden QR kod ile maça girebiliyor. Bu sezon taraftarların yüzde 20’sinden fazlası yani her beş taraftardan biri mobil uygulamayla stadyuma girerek maçını izlemiş.

Passo mobil uygulaması hakkında bilgi vermem gerekirse en çok üç büyük kulüp olarak bilinen Fenerbahçe (%29), Galatasaray (%28) ve Beşiktaşlı (%28) futbolseverler Passo kullanmış. Bu noktadaki en büyük sürpriz Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor. Erzurumsporlu taraftarların yüzde 24’ü maçlara mobil uygulama aracılığıyla giriş yapmış. Mobil uygulama kullanım oranları sadece Spor Toto Süper Lig’le sınırlı da değil. TFF Birinci Lig’de de taraftarlar yoğun bir şekilde Passo uygulamasını kullanıyor. Yaklaşık yüzde 25 oranında maçlara mobil uygulama ile giriş yapılıyor. Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde mobil uygulamanın hızlı bir yükseliş içerisine girip, kartın yerini alacağını düşünüyoruz.

Yakın zamanda Passo uygulaması içine yine yepyeni özellikler ekledik. Bugüne kadar maça girerken bozuk paraları ne yapacağını bilemeyen, cüzdan, çanta taşımak istemeyen taraftarlar için hayatı kolaylaştıran ve yüzde 100 dijital bir ödeme yöntemi, Passo mobil uygulaması ile hayata geçti. Türk futbolunun dijital uygulaması Passo’yu akıllı telefonuna indiren Passoligliler uygulama içine entegre edilen ve QR kod ile çalışan “N Kolay Öde” hizmeti sayesinde nakit taşımadan telefonları ile harcama yapabiliyor. Öncelikli olarak Vodafone Park’ta yer alan Divan büfelerinde geçerli olan N Kolay Öde uygulaması ile nakitsiz stadyum için ilk adımlar da atılmış oldu. Statlar dışında 200’ü aşkın, çoğunlukla taraftarların favorisi olan işletmeler ile anlaştık ve QR ile ödeme alabilmelerini sağladık. Hızlı ve güvenli alışveriş imkânı sunan bu hizmet sayesinde taraftarlar nakit taşıma derdinden kurtuluyor.

Bunun yanı sıra Passo mobil uygulaması ile Passoligliler 7/24 birbirine ücretsiz, hızlı ve kolaylıkla para transferi de yapabiliyor. Dilediği Passoligliye QR kodunu gönderip para isteyebiliyor veya kendisi de dilediği Passoliglinin N Kolay QR koduna hızlıca para gönderebiliyor.

Bunun devamı olarak yepyeni bir kolaylık daha sunuyoruz: Passoligliler ödeme anında yeterli bakiyeleri olmasa bile %0 faizli “Kolay Paket”lerden faydalanabiliyor. 100 TL’den 500 TL’ye kadar anında sahip olunabilen paketler, 15 gün içerisinde geri ödendiğinde faizsiz olarak sunuluyor.

 

Aktif Bank’ın ulaşım çözümlerine yönelik çalışmalarını hatırlatır mısınız? Bu çalışmalar önümüzdeki yıllarda nasıl geliştirilecek?

Ulaşım çözümlerine yönelik yoğun çalışmalarımız var. Kartlarımız 13 şehirde kullanılıyor. İşletmenlik olarak 6 şehirde faaliyet gösteriyoruz. Passolig kartları da dahil edildiğinde, Türkiye nüfusunun 5’te 1’ine biletleme operasyonu yapıyoruz.

Yılda 1 milyar akıllı ulaşım işlemine imza atıyoruz ve bir kıyaslama yaptığımızda Türkiye’de 1 yılda tüm kredi kartlarıyla gerçekleştirilen işlem adedinin neredeyse yarısına denk gelen bir hacmimizin olduğunu görüyoruz.

N Kolay Ankara Kart, ‘hayatı kolaylaştırma’ iddiamızı gerçekleştirebilecek bir ürün. Ulaşım, alışveriş ve kampanya yönetimini tek bir kartta buluşturduğumuz N Kolay Ankara Kart; Ankara’da yaşayan binlerce insanın cüzdanına girdi. Ulaşımda aktarma, indirim ve ücretsiz biniş özelliklerini sunabilen N Kolay Ankara kart, ulaşım dışında da temassız alışveriş ve nakit çekim imkânı da sağlıyor, dileyen olursa hızlıca kahvesini alıyor ya da alışverişini yapabiliyor.

Ayrıca N Kolay Ankara uygulamasını da hem android hem de ios için hayata geçirdik. Bu uygulama Türkiye’de bir ilk. Ankaralılar kartları yanlarında olmasa bile telefonları ile hızlıca ulaşım araçlarını kullanabiliyor, hangi otobüsü kullanacağını öğrenebiliyor, otobüsün kaç dakika sonra durakta olacağını takip edebiliyor.

N Kolay Ankara Kart ile ilgili çarpıcı rakamlarımız şöyle:

  • Temmuz 2018’de genel kullanıma başlandı. 5,5 milyon nüfuslu Ankara’da 2 milyon kez ulaşımda kullanıldı.
  • En çok metro ulaşımında kullanıldı.
  • Ankara Kart’ı kullananların yüzde 65’i erkek, yüzde 35’i ise kadın.
  • 18-25 yaş arasının Ankara Kart’ı kullandığını görüyoruz. Kullananların yüzde 57’si bekar.
  • Meslek gruplamasında özel sektörde ücretli çalışanlar ilk sırada, ardından öğrenciler geliyor.

Biz her alandaki yenilikçi ve girişimci yaklaşımımızı ulaşımda da sürdüreceğiz ve tabii ki yine önceliğimiz müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak olacak. Teknolojiyi bu yönde kullanmayı seviyoruz.