“Octet Express Ödeme Kuruluşu A.Ş.” ve “Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik A.Ş.”, bu yıl ilk defa düzenlenen Citi Türkiye Fintech Challenge’ın kazananları oldu.

Ülkedeki Fintechlere fikirlerini uygulamaya geçirme ve önceden belirlenmiş müşteri ihtiyaçları için yenilikçi çözümlerini tanıtma fırsatı sunan Citi Türkiye Fintech Challenge yarışmasına, Fintech şirketlerinden 50’den fazla başvuru gerçekleşti. Yarışmanın kazananları; tedarikçi ödemeleri alanında kartlı ödemelere üye işyeri çözümüyle Octet Türkiye ve C2B alanında sanal pos ve dijital ödeme ve tahsilat çözümleriyle Birleşik Ödeme oldu.

 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Citi Türkiye Global İşlem Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Murat ÖzlüMüşterilerimizi yenilikçi dijital çözümlerle biraraya getirmek Citi Türkiye’nin öncelikli hedeflerinden biri, Fintech Challenge da bu vizyonumuz doğrultusunda önemli bir kilometre taşı oldu. Başvuruların kalitesi ve müşteri ihtiyaçları için önerilen çözümler bizleri oldukça etkiledi. Türkiye’de fintech alanında gözlemlediğimiz inovasyon ve hızlı gelişmeler memnuniyet verici. Citi Türkiye olarak finansal teknoloji ekosisteminin gelişmesine katkıda bulunmaya ve müşterilerimizin dijital dönüşümlerini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

 

Octet Türkiye Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan yaptığı açıklamada, “Tedarikçi ödemelerinin önemi özellikle pandemi döneminde daha da arttı. COVID-19 döneminde işletmeler açısından maliyetler bir kez daha ön plana çıktı. Tedarik zinciri yönetiminin bir parçası olan tedarikçi ödemeleri için geliştirdiğimiz kartlı ödemelere üye iş yeri çözümümüzü ürünlerimiz arasına ekledik. Sunduğumuz dijital çözümler sayesinde artık Türkiye’de işletmeler daha verimli ve daha hızlı bir tahsilat gerçekleştiriyor. Bu yeni ürün sayesinde Citi Türkiye ile 2020 yılında başlayan iş birliğimizin kapsamının genişlemesinden dolayı mutluluk duyuyoruz. Octet Türkiye olarak bu yeni çözümümüzle, Citi Türkiye müşterilerine B2B ve B2C alanında, dijital ortamda tahsilat ve ödemelerini gerçekleştirmeleri için sunduğumuz ürün sayımızı 4’e çıkardık.  İşletmelerin birçok hesabı ile uğraşma sorununu ortadan kaldırıp, onların operasyonel maliyetlerini düşürüp, işletme sermayelerini daha verimli kullanmalarını sağlamak için ürünlerimizi her geçen gün geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Yarışmanın diğer kazananı Birleşik Ödeme Genel Müdürü İlker Sözdinler ise, Birleşik Ödeme olarak kamu ve özel sektörde büyük markalarla gerçekleştirdiğimiz başarılı projelerin birikim ve tecrübesiyle beraber finansal dönüşümü hızlandırıyoruz. Finansal dönüşümle beraber kurumlara hem operasyonel avantaj hem de rekabet avantajı sağlıyoruz. Citi Türkiye Fintech Challenge neticesinde Citi ile başlattığımız iş birliği sayesinde sadece Türkiye’de değil, bölgede birlikte güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz.  Gerçekleştirmekte olduğumuz bu işbirliği bize heyecan veriyor” diye konuştu.