Enqura’da Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CCO) görevine ödeme sektörünün deneyimli ismi Hasan Emre Özgür getirildi. 

Hasan Emre Özgür, Enqura’nın ulusal ve uluslararası alandaki genişleme stratejisinin uygulanmasına liderlik edecek.

Hasan Emre Özgür Kimdir?

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden mezun olan Hasan Emre Özgür kariyerine 2003 yılında Yapı Kredi’de Ürün Yöneticisi olarak başladı. 2006 yılında Akbank’a transfer olan Özgür, burada Wings, Fishcard, Neo, Carrefour Axess gibi ürünlerin hayata geçirilmesinde önemli rol oynadı. 2010 yılında CPP Türkiye’ye İş Geliştirme Direktörü olarak transfer oldu ve kart sigortaları konusunda çalıştı. Sonrasında bir süre katılım bankacılığı tecrübesi yaşayan Özgür, 2013 yılında ING’ye geçiş yaparak Ödeme Sistemleri Kart ve POS iş kollarını yönetti. Burada projelendirdiği Alışverişçi ürünü ile ING 2017 yılında Mastercard’dan yılın yenilikçi ödeme ürünü ödülünü kazandı ve 2018 yılına dek ING’nin ödeme sistemlerinde karlılık ve inovasyon odaklı büyüme stratejisine liderlik etti. Özgür’ün liderlik ettiği dönemde POS cirosu yüzde 800 büyüdü ve işyeri adedi 8 bin adetlerden 30 bin adetlere yükseldi. Uluslararası ING ödeme sistemleri yönetim kurulunda Türkiye’yi temsil etti ve global stratejinin yurt içinde uygulanması için tek iletişim noktası oldu.

Bankacılık kariyeri boyunca çalıştığı kurumları BKM İş Geliştirme ve Pazar Geliştirme Komitelerinde, Bankalar Birliğinde temsil ederek sektörün gelişimine de katkılarda bulundu.

2018 yılında FinTek ekosistemine geçiş yapan Hasan Emre Özgür, sırasıyla Fintegre, KOBİL ve Barakatech’de üst düzey yöneticilik yaptı. Bu dönemde kazandığı siber güvenlik, super app, blok zinciri uygulamaları, dijital cüzdan ve dijital kimlik tecrübeleri ile geleceğin teknolojileri konusunda vizyonunu geliştiren Özgür, tecrübelerini Enqura’nın unicorn olma stratejisini hayata geçirmek için kullanacak.