İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde bulunan 17 değerli akademisyen, profesyonel deneyimlerini ve bilgilerini “Zor Dönemlerde Şirket Stratejileri” kitabında bir araya getirdi. 

Zor Dönemlerde Şirket Stratejileri kitabı, işletmelerin lojistikten, finansmana, inovasyondan yönetime ve insan kaynaklarına kadar her alanında durum tespitini yaptıktan sonra, kolay okunabilir ve uygulanabilir stratejileri birer tavsiye şeklinde vererek, zor zamanlarda karar vermesini kolaylaştırmak için hazırlandı. Kitap hem iş dünyasından hem de akademik dünyadan çok değerli profesyoneller tarafından kaleme alındı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi‘nin akademisyenleri Burcu Güneri Çangarlı ile Taylan Demirkaya’nın editörlüğünde, alanında uzman 17 akademisyenin akademik bilgi ve tecrübelerini harmanladığı kitap, pandemi süreci ve sonrasının yaşattığı krizin ekonomi ve şirketlere hangi stratejileri uygulamaları gerektiği üzerine kapsamlı bir dizi çalışmayı bir araya getiriyor. Yazı İşleri Müdürümüz Funda Güleç Yalçın’ın da “Finansal Teknoloji Stratejileri” bölümü ile katkıda bulunduğu eser, Hümanist yayınları aracılığıyla okurlar ile buluşturuluyor.

Kitap ile ilgili detaylı bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

 

“Belirsizliklerden dolayı karar almakta zorlanıyoruz!” 

Zor dönemlerden geçen hemen her işletme bu serzenişte bulunabiliyor. Finansal krizler, pandemi, beklenmedik şekilde değişen çevresel ve politik faktörler işletmelerin kritik işlevlerini onların kontrolü dışında etkilemeye devam ediyor. Zor dönemlerin ve krizlerin en zarar verici faktörü ise belirsizlik olarak karşımıza çıkıyor. Böyle zamanlarda işletmeler çevreden birçok karışık ve yüklü bilgiye maruz kalabiliyorlar. Pandemi gibi beklenmeyen krizler işletmeler için büyük potansiyel zararlara sebep olduğu gibi önemli fırsatları da beraberinde getiriyor. Bugün bildiğimiz ve uzunca bir zamandır ömürlerini başarılı bir şekilde devam ettiren çoğu küresel marka, savaş, kıtlık, pandemi ve finansal krizler çerçevesinde hayatına başlamıştı. Krizlerden büyük zarar gören başka işletmeler ise, krizleri bir dönüşüm fırsatına çevirerek büyümeye devam ettiler. 

Krizleri doğru şekilde yönetmenin tek faktörlü bir çözüm olmadığını düşünüyoruz. İşletmelerin özellikle kriz dönemlerinde ilk akıllarına gelen, maliyet düşürme, işten çıkarma, operasyonları azaltma, inovasyon faaliyetlerini ve ARGE’yi erteleme gibi davranışlarının da olumlu sonuçlar getirdiğini söylememiz zor olabilir. Bu yüzden kriz zamanlarında işletmenize 360 derece bakmanız gerektiğini düşündük. İşletmenizin her işlevi birbirine bağlı olduğu için her birinde bir dönüşüm gerekebilir. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde bulunan 17 değerli akademisyen ve profesyonel toplamda 100 yıla yakın deneyimlerini ve bilgilerini bu kitapta sizlerle paylaştı. Kitapta her yazarın bölümü 3 alt bölümden oluşuyor. Her bölüm için kriz olarak son zamanlarda yaşadığımız pandemiyi dikkate alarak, A kısmında o alanın önemini, B kısmında pandeminin o alana etkisini C kısmında ise dönüşümünüzü sağlamak, krize karşı bağışıklık kazanmak için neler yapmanız gerektiğini maddeler halinde göreceksiniz. Kitabı böyle tasarlamamızın sebebi, işletmenizde önemli olan bütün alanlar ile ilgili kriz zamanlarında nasıl bir değerlendirme yapacağınız, nelere dikkat etmeniz gerektiğini kolay ve anlaşılabilir olarak sunmaktı. İşletmenizin en önemli alanlarını doğru anlayarak, krizlerin işletmenize yaptığı etkileri belirleyip, hemen hayata geçirebileceğiniz temel tavsiyeleri uygulamak isterseniz bu kitabı bir referans kaynağı olarak kullanabilirsiniz. 

Zor Dönemlerde Şirket Stratejileri kitabı işletmenizin, lojistikten, finansmana, inovasyondan, yönetime ve insan kaynaklarına kadar her alanında durum tespitini yaptıktan sonra, kolay okunabilir ve uygulanabilir stratejileri birer tavsiye şeklinde vererek sizlerin zor zamanlarda karar vermesini kolaylaştırmak için hem iş dünyasından hem akademik dünyadan çok değerli profesyoneller tarafından kaleme alındı.