Payten, Geleceğin Fintek Super App’i ‘‘Payten Fintech Suite’ ile fintek ve e-para kuruluşlarının ihtiyacı olan tüm altyapıyı tek merkezden sağlıyor.

Payten Türkiye Ülke Lideri Burak Kutlu ile Fintechtime Nisan sayısı için ‘‘Payten Fintech Suite’ odağında özel bir sohbet gerçekleştirdik. 

Dijitalleşmenin bir tsunami gibi büyümesinin en çok etkilediği sektörlerin başında şüphesiz ki “fintek” geliyor. KPMG ‘nin “Pulse of Fintech” raporuna göre küresel fintech sektörü 2022’de de yatırımcıların gözdesi olmaya devam ederek, toplamda 164,1 milyar dolar yatırım aldı ve yatırım miktarı açısından şimdiye kadarki en iyi üçüncü yılını geçirdi.

Sektörün bu denli hızlı büyümesinde cüzdan çözümleri ve açık bankacılık gibi kullanıcıyı özgürleştiren çok yönlü hizmetlerin daha da yaygınlaşmasının etkisi büyük. Örneğin bugün açık bankacılık, bankalar ve finteklerin verdiği bir hizmet olmanın yanı sıra; teknoloji şirketleri, telekomünikasyon, e-ticaret firmaları gibi finans dışı hizmet sağlayıcıların da odağında.

 

Önümüzdeki dönemde de sektöre ilgi arttıkça pazar büyüyecek, fintek pazarına yeni giren oyuncular için ise anahtar teslim çözümler vazgeçilmez olacak.

Payten olarak, 24 yıllık know-how ve Ar-Ge gücümüz  ile Türkiye’de ve yurt dışında sanal POS altyapısı sağladığımız 27 banka ve 45 binden fazla üye işyeriyle Türkiye’nin en büyük online ödeme altyapısını yönetiyoruz. Sürekli geliştirdiğimiz portföyümüze en son eklediğimiz, Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı anahtar teslim fintek çözümü olan Payten Fintech Suite ile lisanslı kuruluşlara anahtar teslim fintek altyapısı sunuyoruz.

 

‘Payten Fintech Suite’ tüm fintek çözümlerini tek çatı altında topluyor.

Fintek hizmetleri sunmak isteyen lisanslı kuruluşlar Payten Fintech Suite ile; ödeme geçidi, sanal POS, alternatif ödeme yöntemleri, cüzdan çözümleri/e-cüzdan, açık bankacılık, para transfer hizmetleri, hesap konsodilasyonu, mutabakat çözümü, bayi tahsilatları, Android POS, kart saklama, mobil çözümler, secure IVR, alışveriş kredisi entegrasyonu ve AI ve ML destekli ASEE InACT Antifraud Hub ile 360 derece korumayı kapsayan uçtan uca güvenli ve çok kanallı bir fintek ekosistemine kavuşuyor. Tüm bu çözümlerin beraberinde, sağladığımız fintek danışmanlığı ile, sektörel bilgi birikimimizi müşterilerimizle paylaşıyor, büyüyen işlerinde onların en yakın iş ortağı oluyoruz.

Ödeme kuruluşu ve/veya e-para lisanslama sürecini tamamlamış start-up ların başlangıç noktası olan Payten Fintech Suite, ayrıca fintekleşmek isteyen bankalar ve mevcut hizmet protföyünü geliştirmek isteyen halihazırdaki fintek şirketlerinin de en büyük destekçisi konumunda. Super App olma yolunda sürekli geliştirdiğimiz çözümümüzün işletmelere sağladığı en büyük avantaj, yüksek mailyet ve uzmanlık gerektiren teknik süreçler ve personele yatırım yapmalarına gerek kalmadan, tek çözüm sağlayıcı kanalıyla donanımlı bir fintek ekosistemine sahip olabilmeleri ve tüm hizmetleri tek merkezden yönetebilmeleri. Farklı çözüm sağlayıcılar ile çalışmak, bunların ayrı ayrı yönetimi, regülasyonu ve mevzuatı bol, teknolojik gelişmelerin ise sürekli olduğu bu sektörde çok karmaşık olabiliyor. Payten Fintech Suite ile bu kompleks süreci kolaylaştırıyor, tüm ihtiyaçları 7/24 canlı destek hizmetimizle birlikte tek merkezden karşılayarak işletmelere maliyet avantajı ve yönetim kolaylığı sunmanın yanı sıra, fintek şirketi kurmak için gereken 2-3 yıllık proje sürelerini minimum seviyeye çekerek zaman ve efor tasarrufu sağlıyoruz.

 

 

Global gücümüz ve Ar-GE altyapımız sayesinde işletmeler için finansal erişebilirliği en üst seviyeye taşıma hedefi ile sürekli geliştirme yapıyor, sektöre yenilikçi çözümlerimizi sunmaya devam ediyoruz.

Uzman ekiplerimizle birlikte gösterdiğimiz azim ve özverili çalışmaların sonucunda 2022 yılında da bir çok başarıya imza attık ve büyümemizi sürdürdük. ASEE Türkiye ve Payten Türkiye’nin bağlı bulunduğu ASEE Grup, 2022 yılı satış gelirleri %33 artışla 333,9 milyon euroya yükselirken, Payten’in globaldeki satış gelirleri ise bir önceki yıla göre 45,3 milyon euro (%39) artışla 160,6 milyon euroya yükseldi. Bunun yanı sıra,  2021 yılında yüzde 300 büyüme kaydeden TCMB faaliyet onaylı ödeme kuruluşumuz Paratika, 2022 yılını ise %476 büyüme oranı ile tamamladı. Uçtan uca güvenlik önlemlerimiz sayesinde, üye işyerlerimizin işlem başarı oranı %99,98 olarak gerçekleşti. AI ve ML destekli ASEE InACT Antifraud Hub ile 360 derece korunan, uzman fraud ekiplerimiz tarafından tüm işlemlerin 7/24 izlendiği, işlem kontrollerinin global kara listelerden anlık yapıldığı üst düzey güvenlik sağlayan altyapımızı da en güncel teknolojiler ile sürekli geliştiriyoruz.

 

Son 1,5 yılda Türkiye’den ve yurt dışından toplam 7 ödül ile başarımızı tescilledik.

Paratika’nın Türkiye’de ilk, dünyada ise ilk 10 arasında yer alan “Paya Dayalı Kitle Fonlama Online Ödeme Altyapısı” projesi; Türkiye’den Altın PSM, Amerika’dan Gümüş Stevie ve BAI (Bank Administration Institute), Avrupa’dan ise Almanya kökenli MPE (Merchant Payment Ecosystem) ödüllerinin sahibi olurken; Payten’in sigorta sektöründe dikkat çeken ‘Self Servis Dijital Tahsilat’ projesi Smart Insurance ödülü ve Türkiye’de telefonla güvenli ödeme alma dönemini başlatan ‘Secure IVR’ Altın PSM ve Global Altın Stevie ödüllerinin sahibi oldu.

Sektörün en iyilerinden oluşan ve bizi bu yıl GPTW- Great Place To Work sertifikası ile ödüllendiren 240 kişilik uzman ekibimiz ve Ar-Ge gücümüzle ödemeler sektörünü geliştirmeye devam edeceğiz.