Apsiyon, İstanbul ve çevre illerdeki yönetim profesyonelleriyle buluştuğu büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Apsiyon Akademi bünyesinde düzenlenen Yönetici Sohbetleri İstanbul’da gerçekleştirildi. 13 Haziran’da Dedeman Bostancı İstanbul & Convention Center’da düzenlenen etkinlikte, yaşam alanlarının yönetiminde Apsiyon kullanan site yönetimleri ve profesyonel yönetim firmaları Apsiyon Ekibi ile bir araya geldi. Farklı illerden yöneticilerin katıldığı etkinlik; Apsiyon CEO’su Kudret TÜRK’ün ve Apsiyon Satış ve Pazarlama Direktörü Ersin KAZANÇ’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmalarının ardından tüm davetlilere Apsiyon yazılımına entegre çalışan, Sayaç Okuma Sistemi, Plaka Tanıma Sistemi ve ApsiyonBulur platformu anlatıldı. Yaşam alanlarındaki ihtiyaçların, yapay zeka teknolojisi ile elde edilen içgörülerle yanıt bulduğu platform, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Yönetim firmalarının hizmet ağını genişleten ve site yönetimlerinin aradığı en uygun çözümü bulmasını sağlayan ApsiyonBulur’un sağladığı faydalar üzerinde duruldu. Çift yönlü işleyen bu sistemin avantajları anlatıldı.

Yeni teknolojileri, yöneticilerin ve sakinlerin ihtiyaçları doğrultusunda sistemine adapte eden Apsiyon; yaşam alanlarındaki süreçleri kolaylaştırmakla kalmıyor, düzenlediği organizasyonlarla kullanıcılarını her fırsatta bilgilendiyor. Kullanıcılarının geri bildirimleriyle daha iyi bir deneyimi sunmak için çalışıyor. 2016 yılında aynı amaç ile hayata geçirdiği Apsiyon Akademi bünyesindeki Apsiyon Profesyonelleri Okulu, Mesleki Yeterlilik Belgesi, Apsiyon Profesyonelleri İçin Kariyer de bunun örneklerinden. Yaşam alanlarındaki çalışanların yeterlilikleri ve mesleki bilgilerinin yanı sıra iş olanakları ya da çalışan arayışları gibi birçok ihtiyaç, bu projelerle çözüme kavuşuyor. Sektöre kazandırdığı faydaların yanında yaşam alanlarındaki sakinlere de kaliteli bir hizmet sunuyor.

Apsiyon Profesyonelleri Okulu’nun İstanbul Mayıs 2023 dönemi mezunları uzman eğitmenler tarafından aldıkları “Apsiyon Kullanıcı” eğitimleri ve bilgi, beceri, yetkinlikleri ile C (başlangıç), B (orta), A (ileri) seviyelerde başarılı oldukları sınav sonrasında almaya hak kazandıkları “Apsiyon Uzman Belgelerini” yine eğitmenlerin elinden törenle teslim aldılar. Apsiyon Bilişim, Apsiyon Profesyonelleri Okulu’nda, her seviyeye uygun içerikleriyle daha kapsamlı bir eğitim / sınav / sertifikasyon sistemi ile Apsiyon apartman / site / tesis yönetim yazılımını kullanan kişilere meslek edindirmeyi hedefler. Apsiyon Uzman Belgesi ile işverenler işe alacakları çalışanların bilgi, beceri ve yetkinliklerini online olarak sorgulayabilir, aday ihtiyaçlarında “Apsiyon Profesyonelleri İçin Kariyer” sayfasında aldıkları unvan ve niteliklere göre iş ilanları yayınlayabilir.

Yönetici Sohbetleri’nde Apsiyon Akademi Direktörü Ozan ÖZEN’in daveti ile TESYÖN Kurucu Başkanı Dr. Aylin İLGEN kısa bir konuşma yaptı. İLGEN, konuşmasında; güzel bir iş birliğinin sonucu olan mesleki eğitimlerin yer alacağı İleri Düzey Tesis ve Site Yöneticiliği eğitiminin sektöre kazandıracağı artılardan bahsetti. Yöneticilik mesleğini tutkuyla yapan idealist yöneticilerin sektöre sağlayacağı katkıların önemini vurguladı.

Apsiyon Sigorta Genel Müdürü Aşkın ÇİFTÇİ, sunumunda ortak alan ve yöneticilere yönelik mali mesuliyet sigortasının öneminden bahsetti. Doğru tespitlerle, ihtiyaca yönelik belirlenen teminatların, güvenilir sigortacılığın temeli olduğunu vurgulayan ÇİFTÇİ; Apsiyon Sigorta’nın bilgisi ve tecrübesi ile kısa zamanda fark yarattığının altını çizdi. Bu oturumu, Kurumsal Ekranlar, Tur Kontrol Sistemi ve Bakım Onarım Sistemi’nin anlatıldığı oturum izledi. Apsiyon Yönetici Sohbetleri’nde çözüm ortakları da Apsiyon’u yalnız bırakmadı. Voltrun Satış Müdürü Osman BARAN “Voltrun ile Şarj İstasyonlarının Yönetimi” isimli sunumu ile etkinliğe katkıda bulundu. Cem Su Sayaçları Teknik Satış Müdürü Muhammet Ali ÖZGENÇ ise “Cem Su Sayaçları ile Ölçü Aletlerinin Önemi” sunumu ile değerli bilgiler paylaştı. Bu organizasyonun son oturumlarında ise Apsiyon Akademi Eğitmenleri, yönetim profesyonellerini birçok konuda bilgilendirdi.

Apsiyon Akademi Eğitmenleri; kendilerine yöneltilen tüm soruları kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde, özenle yanıtladı. Her katılımcı, aklına takılan sorulara ve karşılaştığı sorunlara bu bölümde çözüm buldu. Etkinlik sonundaki çekilişte, yönetim profesyonellerine A’dan Z’ye Kat Mülkiyeti Hukuku ve Apartman ve Site Yönetimi Hukuki ve Mali Rehber Kitapları, e-Devlet Kayıtlı Site Yöneticiliği Üniversite Online (Senkron-Canlı) Eğitimleri ve Seviye 6 18UY0354-6 – Tesis Yöneticisi Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınav Bedeli ile sınavı başarıyla tamamlayacaklara Mesleki Yeterlilik Kurumu belge bedeli hediye edildi. Tesis Yöneticisi Mesleki Yeterlilik Belgesi; 18UY0354-6/00 Tesis Yöneticisi (Seviye 6) Ulusal Yeterliliği kapsamında, Türkiye’de ilk kez 25 Mayıs 2022 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen Altın Mesleki Yeterlilik ile iş birliği tarafı Apsiyon Bilişim ve Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) ortaklığıyla yapılan bir sınavla alınan belgedir. Bilindiği gibi 8 Mayıs 2023’te Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Eski Bakanı, Ak Parti İstanbul Milletvekili Murat KURUM “İstanbul Site ve Tesis Yöneticileri ile Buluşma” programında tesis yönetim sektörüne, site yönetimlerine ve vatandaşlara Site ve Tesis Yönetimlerinde Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin zorunlu olacağını müjdelemişti. Mesleki standartların belirlenmesiyle birlikte, tesis yöneticilerinin yeterlilikleri belgelenecek. Bakanlık tarafından yönetim şirketlerine belgelendirme yapılmasıyla ilgili düzenlemeler hayata geçecek. Apsiyon, yaşam alanlarının yönetimiyle ilgili bir ilki daha hayata geçirdi.