Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü olup, Web3 projelerinin likidite ve sermaye finansmanı organize edebileceği bir platform olan Finceptor,  Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Finceptor Web3 sermaye ve likidite finansman platformu olup, Web3 protokollerinin token arzı öncesi, token arz ve token arz sonrası aşamalarda finansmana erişmesini sağlıyor. Bireysel yatırımcılar 1 dolardan başlayan ve sermaye korumalı yatırım modelleri ile Web3 proje tokenlarına ICO öncesi, ICO aşaması ve ICO sonrasında OTC gibi yollar ile bu projelere yatırım yapabiliyor.

Finceptor Kurucu Ortakları Can Kocagil, Arman Vural Budunoğlu, Güneş Serel, Ege Kafalı ve Emre Dönmez, girişimlerini 1 yılda geliştirdiklerini belirterek, “50 binin üzerinde Web3 yatırımcı topluluğumuz ve 5 binden fazla KYC’li kullanıcımız var. Polygon’un Hypernest DeFi hızlandırma programından mezun olan Finceptor, aynı zamanda Web3 dünyasının önemli isimlerinden Brinc ve Türkiye’deki önemli bankalar Yapı Kredi ve Neohub tarafından destekleniyor. ICO öncesi ve sonrasındaki aşamalarda likidite finansmanı sağlayan finansal ürünler sunarak fonlanan Web3 projelerinin DeFi dünyasında daha derin ve verimli marketlere sahip olmasını sağlayarak, yeni kullanıcılar ve trader’lar çekebilmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda yatırımcı koruma modellerimiz, yatırım ön koşullarının esnekliği, regülasyona uyumlu altyapımız ve proje seçimi alanında ince elenip sık dokunması ile rakiplerimizden ayrışıyoruz.” dedi.

Hedef ve planlarından da bahseden şirketin CEO’su Can Kocagil “Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldık. Hedefimiz; Türkiye ve Asya’daki en büyük Web3 yatırımcı topluluklardan biri haline gelmek. Web2 ve CeFi yatırımcılarına yeni bir varlık sınıfı ve yatırım modeli tanıtarak geleceğin Web3 dünyasının bir parçası olmalarını istiyoruz. Aynı şekilde topluluğu ön plana çıkaran yeni fonlanma ve finansman modelleri ile geleceğin Web3 projelerinin sadece kurumsal sermayelere bağımlı kalmadan, geleceğin finansman yöntemleri ile fonlanabilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.