Finansal teknoloji dünyasının içeriği en dolu dergisi Fintechtime Kasım 2023 Sayısı Çıktı.

Türkiye’de ve dünyada, FinTech alanında yaşanan gelişmeleri anbean takip eden Fintechtime, birbirinden özel röportajları, sıra dışı makaleleri ve gündemi belirleyecek dosya konularıyla yine dopdolu.

Sektörel gelişmeleri ve süreci yansıtma heyecanıyla yine emek ve bilgi dolu bir sayı hazırladık.

 

Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşı kutlu olsun!

“Atatürk’ün eşsiz liderliği ve milletimizin fedakarlıklarıyla kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet vizyonu, laiklik, kadın hakları ve eşitlik gibi devrimlerle taçlandı. Bu devrimci mirasa sahip çıkmak, toplumsal sorumluluğumuz ve Atamıza olan saygımızdır. Cumhuriyetimizi güçlü bir şekilde geleceğe taşımak, adil bir toplum inşa etmek ve sürdürülebilir kalkınmayı hedeflemek, ikinci yüzyılda en önemli görevlerimizdir. Cumhuriyetimiz, bizim için bir rehber ve ilham kaynağı olmaya devam edecek.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Atatürk’ün en büyük eseri ve bizlere mirası olan Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşı kutlu olsun.

 

 

Beklenen Şarkı: Fintech’lere Yönelik Mevzuat Değişiklikleri

Yorumları, yönlendirmeleri ve fikirleri ile sektöre ışık tutan Değerli Yazarlarımız Hukuk ve Dijital Dönüşüm Danışmanı Avukat Yunus Emre Berk ile Hukuk ve Dijital Dönüşüm Danışmanı Avukat Oğuzhan Kundak ile birlikte hazırladığımız dosya konusu ile sizleri buluşturuyoruz…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (“TCMB”), ödeme ve elektronik para alanında beklenilen şarkısını sundu. TCMB tarafından hazırlanan ve fintech alanında iki düzenlemeye ilişkin kritik değişiklikler ve yenilikler içeren; Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para İhracı ile Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (“Değişiklik Yönetmeliği”) ve Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarının Bilgi Sistemleri ile Ödeme Hizmeti Sağlayıcılarının Ödeme Hizmetleri Alanındaki Veri Paylaşım Servislerine İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (“Değişiklik Tebliğ),  7 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişikliğe uğrayan ilgili mevzuatın ismi gibi, değişiklik paketi de oldukça uzun ve detaylı. Biz de bu sayıda sizler için ana hatlarıyla bu değişiklikleri bir çalışma altında topladık ve biraz da olsa bazı yeni kavramlara ışık tuttuk. Daha fazla okuma yapmak isteyenlere, Eylül sayımızdaki dosya konusu, ilgili makaleler ve konu başlıklarını yeniden incelemelerini öneriyoruz. Sektöre yol göstermesi ve faydalı olması dileğiyle, keyifli okumalar diliyoruz.

 

 

Geleceği Kodluyoruz!”

İşletmelerin ödeme yeteneklerini genişleten, güvenli ve kullanıcı dostu bir altyapı sunarak iş ihtiyaçlarını karşılayan Finartz’ın Kurucu ve CEO’su Cihan Demir‘i kapağımıza taşımaktan mutluyuz.

Geliştirdiği her ürün gözlem ve deneyime dayanan Finartz, ödeme teknolojisi odaklı yazılımlar geliştirirken ara yüzden teknolojiye ve mimariye kadar her ayrıntıyı müşterileri için özelleştiriyor. Yeni nesil dijital cüzdan çözümleriyle müşterilerine güvenli, esnek ve özelleştirilebilir ürünler sunarak, farklı sektörlerde değer yaratma misyonunu sürdürüyor. Güvenliği ve kullanım kolaylığını bir araya getiren Finartz, Payartz markası altında geliştirdiği ödeme teknolojileri platformuyla işletmelerin ve bireylerin finansal deneyimini önemli ölçüde iyileştiriyor.

 

Sektörel gelişmeleri ve süreci yansıtma heyecanıyla yine emek ve bilgi dolu bir sayı hazırladık.

Dergimizin ilerleyen sayfalarında: Architecht Genel Müdürü Ökkeş Emin Balçiçek, PAVO Genel Müdürü Ercan Taşkesen, ODYA Teknoloji Kurucusu Ali Yazıcı, Sanction Scanner Kurucusu ve CEO’su Fatih Coşkun, Müşteri Deneyimi Yönetimi ve Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemile Banu Hızlı ile gerçekleştirdiğimiz röportajları okuyabilirsiniz.

 

Sektörün kalbinde yer alan ve dergimize değer katan tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

 

Yazarlarımızın kaleme aldığı makale başlıklarını aşağıda bulabilirsiniz.

“Ödeme Sistemleri Dünyasında Beklenen Mevzuat Değişikliği Gerçekleşti!” Sinem Cantürk
“Elektronik Para Lisansı ve Dijital Cüzdanlar; faydalı bir iş mi yoksa zarar eden bir yatırım mı?” Cem Aydede
” Dijital finansal köprüler için sağlam temeller” Hasan Emre Özgür
“Dijital dünyada fintek teknolojilerinin önemi” Utku Baştuğ
“ABD’nin yeni büyüme modeli” Niran Yaşar
“Blok Zincir ve Kripto Dünyası” Mine Taşkaya
“Yapay Zeka: Dost mu, Düşman mı?” Hakan Kantaş
“Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon” Nuh Coşkun Yağmur
“Gelişmiş Ülkeler Kuantum Teknolojisine Nasıl Bakıyor? Bölüm-3 Barış Yalın Uzunlu

 

Soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected] mail adresinden ulaşabileceğinizi, Facebook, Instagram, Twitter ve LinkedIn platformlarından @fintechtime hesabımızı takip ederek güncel haberlerimize daha da yakınlaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

 

Fintechtime’a, DergilikdMags ve Magzter üzerinden ulaşabilirsiniz.

Keyifli okumalar ve sağlıklı günler dileriz.