Türkiye’nin ilk ve en büyük elektronik para şirketlerinden biri olan, gerçekleştirdiği ilklerle sektörde öncü konumunda bulunan United Payment’ın CEO’su İlker Sözdinler ile Fintechtime Ekim sayısı için gerçekleştirdiğimiz röportaj yayında.

2023 yılı değerlendirmeleriniz ile başlamak isterim. Hem sektör hem de United Payment açısından yıl nasıl başladı, nasıl geçiyor? Mevcut kullanıcı sayınız, işlem hacminiz eşliğinde hedeflerinizin ne kadarını gerçekleştirebildiniz?

Pandemi sonrası ivme kazanan finans teknolojileri için 2023, tam anlamıyla bir dönüşüm yılı oluyor. Tüm dünyada bir yandan nakitsiz toplum vizyonu konuşulurken, bir yandan da fintek’in en gelişmiş ülkelerinden biri olan İngiltere’de son 10 yılda ilk kez nakit kullanımının arttığını görüyoruz. Bildiğimiz ezberlerin hiçbir zaman geçerli olmadığı bir sektör diyebiliriz fintek için. 😊

United Payment olarak, dünyada yaşanan trendleri takip eden ve 5 farklı ülkede operasyonlarını yürüten bir şirket olmaktan gurur duyuyoruz.

Bizim için bu yılın en önemli olayı İş Bankası ile iş ortaklığımız. Bu süreç kapsamında da İş Bankası’nda fintek’in kalbi İngiltere’de İş United adında şirketimizi kurduk. İlerleyen günlerde buradaki projelerimizi paylaşacağız.

Bununla birlikte, marka dönüşümümüz de bu yılın dikkat çeken olaylarından biri oldu. United Payment olarak, hayatın her alanındaki düğümleri çözen bir “görünmez güç” olarak konumlandık. Bu marka vaadi, müşterilerimize sağladığımız değeri ve inovasyonu temsil ediyor.

Rakamlardan bahsedecek olursak; 2022 yılında, 50 milyar TL işlem hacmi ile büyük bir başarı elde ettik. Ancak 2023 için daha da büyük hedefler belirledik. Bu yıl işlem hacmimizi 100 milyar TL ile kapatmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda, bölgede en hızlı büyüyen finteklerden biri olarak, yeni ülkelerde faaliyetlerimize devam ederek küresel varlığımızı daha da genişleteceğiz.

Özetle, United Payment olarak, finansal değişimin öncülerinden biri olarak yolumuza devam ediyoruz ve müşterilerimize daha iyi bir finansal gelecek sunmak için çalışıyoruz.

 

 

Bölgesel büyüme vizyonunuzun bir parçası olarak marka kimliğinizi yenilediniz ve adınızı United Payment olarak değiştirdiniz. Neden böyle bir değişime ihtiyaç duydunuz? Vizyon ve misyonunuzda, kurum kültürü ve yönetim anlayışınızda nasıl bir değişik beklemeliyiz?

United Payment olarak marka kimliğimizi ve adımızı değiştirmeye karar vermemizin ardında iki temel neden yatıyor. Şimd bu değişimin ardındaki düşünceyi daha detaylı bir şekilde açıklamak isterim:

İlki küresel bir fintek gücü olma vizyonumuz. 13 yıldır Türkiye’de elektronik para sektöründe öncü bir rol üstlendik. Ancak artık sınırları aşmanın, küresel bir oyuncu olmanın zamanı gelmişti. United Payment olarak yeni pazarlarda büyüme vizyonumuz doğrultusunda adım attık. Hedefi büyütünce istikrarlı, amacı olan bir marka yaratmak ve o güçle yükselme gereği doğdu. Bu değişim, bizim için sadece bir isim değişikliği değil, bir kimlik dönüşümü. Artık sadece Türkiye’de değil, şu an için 4 farklı ülkedeki müşterilerimize hizmet veriyoruz.

Değişen Yatırımcı ve Müşteri Beklentileri: Fintek sektörü hızla eviriliyor; yatırımcılar ve müşterilerin beklentileri de değişiyor. Yatırımcılar eskisi gibi fintek şirketlerine yatırım konusunda iştahlı değil. Kriterleri yüksek: sürdürülebilir ve etik bir iş modeli aramalarının yanı sıra, marka gücüne de dikkat ediyorlar.

Yatırımcılar da sürdürülebilir bir iş modeli istiyorlar. Müşteriler ise finansal hizmet sağlayıcılarından daha fazlasını talep ediyorlar; onları anlayan, topluma katkı sağlayan, güvenilir ve erişilebilir markalar arıyorlar.

Sahip olduğumuz bu bakış açısı bizi United Payment’a dönüştürdü. Bu noktada geleneksel sistemlerin yarattığı tıkanıklıkları ve düğümleri çözmeyi markanın varoluş amacı olarak belirledik ve buradan hareketle, ‘hayatın düğümlerini çözen görünmez güç’ olmayı vaat ettik. Fintek dünyasının karmaşıklığını anlayan ve en iyi bilen olarak; müşterilerimize bu düğümleri çözme konusunda yardımcı oluyoruz. Neredeyse fintek’in her alanı için geliştirdiğimiz ürünlerimizle fintek ihtiyaçlarını orkestra ediyoruz. Bu vaadimizi sadece sektörümüzle kısıtlamıyor, Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’yla yürüttüğümüz sponsorluk gibi, kadınların uzun yıllar boyunca görünmez kaldığı alanlarda da vaadimizi sürdürüyoruz.

 

 

Türkiye, Azerbaycan, Romanya, Gürcistan ve İngiltere operasyonlarınız sürüyor. Sırada hangi ülkeler var, nasıl bir rota izleyeceksiniz? United Payment’ın globalleşme adımları konusunda bilgi alabilir miyiz?

Evet, globalleşme stratejimiz hız kesmeden devam ediyor. Türkiye, Azerbaycan, Romanya, Gürcistan ve İngiltere’deki başarılı operasyonlarımızın ardından, yeni pazarlara açılma konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. United Payment olarak, global varlığımızı genişletmek ve daha fazla müşteriye ulaşmak amacıyla yeni rotalar çiziyoruz.

United Payment olarak zorlu pazarların başarılı oyuncusuyuz. Açıldığımız ülkeler genellikle bizim bir “pioneer” yaklaşımıyla pazarı kendimizin oluşturduğu ve hatta arkamızdan ülkemizdeki yeni finteklere iş sahası yarattığımız pazarlar oluyor. Aynı bakış açısıyla bu yıl sonuna kadar Birleşik Arap Emirlikleri ve Özbekistan’ı da operasyonlarımıza eklemeyi planlıyoruz. Bu pazarlara giriş yaparak, Orta Doğu ve Orta Asya bölgelerindeki büyüme fırsatlarını değerlendirmeyi hedefliyoruz.

Globalleşme adımlarımızın temelinde, yerel ihtiyaçları anlama, dünya genelinde rekabet edebilirlik ve yerel düzenlemelere uyum sağlama yeteneğimiz yatıyor. Bu pazarlara açılma sürecinde, açıldığımız her pazarda olduğu gibi, yerel iş ortaklarıyla iş birliği yapma ve yerel müşteri ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanmış ürün ve hizmetler sunma stratejileri izleyeceğiz.

Genişlememizi sürdürürken, müşterilerimize daha geniş bir coğrafi kapsamda hizmet sunma fırsatını dört gözle bekliyoruz.

 

Belediyelerden bankalara, KOBİ’lerden çok uluslu şirketlere çok geniş bir müşteri kitlesine sahipsiniz. Hizmet alanlarınızı okurlarımıza hatırlatabilir misiniz? 2023 yılında hangi hizmet ve çözümlerinize daha fazla ilgi oldu?

United Payment olarak, global şirketlerden bankalara, KOBİ’lerden kamu kurumlarına kadar birçok kurumun finansal teknoloji alanındaki ihtiyaçlarını orkestra ediyoruz. Ödemenin her noktasında, parayla ilgili her işte, tüm fintek çözümlerini yüksek teknolojili ürünlerimizle tek çatı altında sunuyoruz. Sanal veya fiziksel kartlar, ödeme altyapı çözümleri, linkle ödeme, kart saklama, POS çözümleri, para transferi, cüzdan çözümleri, nakit yönetimi, check-out entegrasyonu, self-servis kiosklar, pazar yeri ödeme çözümleri, fatura ödeme, sadakat çözümleri ve çok daha fazlasını sunuyoruz.

United Payment CEO’su İlker Sözdinler "United Payment olarak, hayatın her alanındaki düğümleri çözen bir "görünmez güç" olarak konumlandık. Bu marka vaadi, müşterilerimize sağladığımız değeri ve inovasyonu temsil ediyor."

United Payment CEO’su İlker Sözdinler “United Payment olarak, hayatın her alanındaki düğümleri çözen bir “görünmez güç” olarak konumlandık. Bu marka vaadi, müşterilerimize sağladığımız değeri ve inovasyonu temsil ediyor.”

Finansal erişim ve demokratikleşme şirket olarak en önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Dünya genelinde de finansal teknolojilerin, erişimi en zor yerlere ulaşarak, finansal demokratikleşmeyi sağlayacağı öngörülüyor. Nitekim Mckinsey Global Payments Report’a (2022) göre de son iki yılda dijital ödemelerdeki en hızlı büyümenin Afrika, Latin Amerika ve Güneydoğu Asya gibi gelişmekte olan pazarlarda yaşandığı görülüyor. Biz de yıllardır belediyeler ile geliştirdiğimiz ön ödemeli kart ve cüzdan teknolojileriyle; yakın zamanda süt üreticileri ile geliştirdiğimiz SÜTBİR kart ile ve daha başka projelerimizle bu alanda çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz.

Yine ülkemizde ve dünyada dijital cüzdanların en hızlı büyüyen endüstriler arasında olduğu görülüyor. Sektör, şu anda yaklaşık 1 trilyon dolar değerinde ve CB Insights Industry Analyst Consensus’a göre 2027’de 7 trilyon doların üzerine çıkması bekleniyor. Biz de farklı sektörler için geliştirdiğimiz yenilikçi cüzdan uygulamalarımızla farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler sunmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar bizim geliştirdiğimiz cüzdan uygulamaları aracılığıyla binlerce kullanıcıya ulaştık. Bu rakamı daha da artırmayı planlıyoruz.

Türkiye’de cüzdan ve kart çözümleri, sanal pos, Akıllı Kasa ve para transferi gibi alanlarda büyük pay alıyor ve paranın olduğu her alanda varlığımızı ve büyümemizi sürdürüyoruz.

 

İş Bankası iştiraki Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu ile birleşmenize yönelik görüşmelerin yapılması için Genel Müdürlüğü yetkilendirdiğini duyurdu. Süreç hakkında bilgi alabilir miyiz? Birleşmeyle birlikte nasıl bir değişim ve yapılanma olacak? Birleşme, yurt içi ve yurt dışındaki büyüme yolculuğunuza nasıl bir katkı sunacak?

United Payment olarak dönüşümümüz sadece bir logo değişimi değildi; kültür, amaç, strateji, yatırım gibi birçok konuda atacağımız adımların habercisiydi. Ve o adımları duyurmaya da başladık.

Bizim için bu yılın en büyük haberi İş Bankası ile İngiltere’de açtığımız İş United şirketi oldu. Cumhuriyetimizin ilk ulusal bankası ve ülkemizin en büyük bankalarından olan İş Bankası ile aynı masaya oturmak bizim için çok kıymetli. Ülkede bankacılığın temellerini atan ve bu yıl 99 yaşını kutlayan dev bir bankanın, ülkede finansal teknolojilerin temellerini atan bir fintek ile bir araya gelerek böyle bir operasyona girmesi sektör açısından da büyük bir örnek. Globalde en hızlı büyüyen Türk fintek olarak, İş Bankası ile yaptığımız bu iş birliğinin hamlelerimize güç katacağına eminiz.

 

 

Yeni lisanslarla birlikte ekosistem büyüdü. Oluşan rekabet ortamı hakkında neler söylemek istersiniz? Rakiplerinizden neyi farklı yapıyorsunuz? Sektörde nasıl konumlanıyorsunuz?

Oyuncu sayısının artışıyla birlikte oluşan rekabet ortamını sektör adına çok olumlu buluyoruz. Rekabet, sektörün daha kaliteli çalışmaları hayata geçirmesi ve daha fazla büyümesi için bir itici güç oluşturuyor. Bu noktada biz de güçlü Ar-Ge yapımız, sektöre yön veren yeniliklerimiz ve global pazar tecrübemizle fark yaratmayı sürdürüyoruz. United Payment olarak biz para ve ödeme ile ilgili her yerde varız. Birçok finansal çözümü orkestra eden bir maestro gibi başka şirketlerin yaratamayacağı ekosistem çözümleri yaratıyoruz. Tek bir alana odaklanmış bir fintek şirketi olmayışımız ve çözümlerimiz arasında yarattığımız sinerji, markamızın ayrıştırıcı gücünü oluşturuyor. Projelere, “Bu benim alanıma girmiyor, biz onu yapamayız” gibi yaklaşımlar yerine ‘’Neden olmasın?’’ diyerek yeniyi deneme merakı, kendine olan güveni ve hataya yer açan yaklaşımı, markamızın tavrını ortaya koyuyor.

 

Rekabet ortamının artmasıyla birlikte sektörde yaşanan dinamizm oldukça olumlu bir gelişme. Bu rekabet, şirketlerin daha yenilikçi ve müşteri odaklı çözümler geliştirmelerini teşvik ediyor. United Payment olarak bu rekabet ortamını sektör adına olumlu bir şekilde değerlendiriyoruz

Rakiplerimizden farklı kılan özelliklerimiz arasında:

  • Güçlü bir Ar-Ge altyapısına sahip olmamız, sektöre öncü yenilikler getirmemiz ve global pazardaki deneyimimiz bulunuyor. Finansal teknoloji ekosistemini çeşitli alanlarda orkestrasyon edebilme yeteneğimiz, diğer şirketlerin sağlayamayacağı ekosistem çözümleri sunmamıza olanak tanıyor.
  • United Payment olarak, para ve ödeme alanında çok çeşitli hizmetler sunuyoruz. Tek bir alana odaklanmıyor; farklı hizmetlerimiz arasındaki sinerjiyi kullanarak müşterilere daha kapsamlı çözümler sunuyoruz. Bu da bizim sektörde farklılaşmamızı sağlıyor.
  • Projelere yaklaşırken “Neden olmasın?” diyerek yeniliği denemeye açık bir yaklaşım benimsememiz, kendimize olan güvenimizi ve inovasyonumuzu teşvik ediyor. Hataya yer açan bu yaklaşım, daha yaratıcı ve verimli çözümler geliştirmemize yardımcı oluyor.

Çeşitli finansal teknoloji alanlarında liderlik yapmayı sürdüren bir şirket olarak, müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak ve finansal teknolojilerin evrimine öncülük etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 

DEİK çatısı altında, bu yıl ilk kez kurulan Dijital Teknolojiler İş Konseyi’nin Fintech Komitesi Başkanlığı’na seçildiniz. Komite çalışmaları hakkında bilgi alabilir miyiz? Çalışmalar sektöre nasıl bir katkı sunacak? Orta ve uzun vadeli planlarınızda neler var?

United Payment CEO’su İlker Sözdinler "Globalleşme stratejimiz hız kesmeden devam ediyor. Türkiye, Azerbaycan, Romanya, Gürcistan ve İngiltere'deki başarılı operasyonlarımızın ardından, yeni pazarlara açılma konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz."

United Payment CEO’su İlker Sözdinler “Globalleşme stratejimiz hız kesmeden devam ediyor. Türkiye, Azerbaycan, Romanya, Gürcistan ve İngiltere’deki başarılı operasyonlarımızın ardından, yeni pazarlara açılma konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz.”

 

FinTek, ülkemiz için önemli bir sıçrama tahtası olma potansiyeli taşıyor ve bu alanda da çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu doğrultuda geçtiğimiz yıl DEİK, ülkemizdeki teknolojileri globale açma vizyonuyla Dijital Teknolojiler İş Konseyi kapsamında FinTek Komitesi’ni hayata geçirdi. FinTek Komitesi Başkanı şapkamla yaklaşık bir yıldır sektördeki potansiyeli yüksek ve inovatif FinTek hizmetlerinin yurt dışına açılması konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Hedeflerimiz çerçevesinde, bu yıl ilk defa Money 20/20’de DEİK Dijital Teknolojiler İş Konseyi çatısı altında Fintek Komitesi olarak “DEİK Pavilyonu”nu açtık. Pavilyonda gelecek vaat eden önemli 8 FinTek’in (Colendi, Figopara, Kolaybi, Secure Future, Innovance, OBSS, TRA Tech, Fimple Türkiye) etkinliğe katılmasını organize ettik. Avrupa’nın önde gelen kuruluşlarının Türk şirketlere olan ilgisi bizi heyecanlandırdı.

Bunun yanı sıra, sıklıkla yurtdışından yatırımcılarla Türkiye’deki teknolojileri tanıtıcı buluşmalar düzenliyor, Türkiye ekosistemini anlatıyoruz.

Komite olarak Türkiye’den global FinTek şirketlerin doğması ve onlara yurtdışında büyüme imkanları sunma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 

Oyak Portföy Girişim Sermayesi Fonları ve Finberg’den aldığınız yatırımlarla 2022 yılına çok güçlü bir şekilde başlamıştınız. 2023 yılında yaptığınız hamleler ve yurt dışı açılımınızla bu gücü katladınız. Şu anda yatırım planlarınızda neler var? Önümüzdeki dönem nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz?

Aldığımız yatırımlar ve stratejik iş ortaklıklarımızla yakaladığımız güçlü momentumu, 2023 yılında da sürdürdük, hatta katladık. Şu anki planlarımız da bu başarı hikayesini daha da büyütmek üzerine odaklanıyor.

Yurtdışı açılışlarımızla, global finansal teknoloji pazarında önemli bir konum elde etmeye devam ediyoruz:

  • Azerbaycan’da, sektörün yüzde 10’luk bir payına sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Azerbaycan’daki kullanıcılara komisyonsuz ve saniyeler içinde para transferi imkânı sunarak yerel pazarda büyümeyi sürdürüyoruz.
  • Londra’da açtığımız ofis, FinTek’in kalbi olarak kabul edilen startup ve teknoloji merkezi Level39’da yer alıyor.
  • Mart 2023 itibarıyla de Gürcistan’ın ilk FaaS (Fintech as a Service) şirketi olarak lisansımızı aldık. Geçtiğimiz günlerde, tıpkı Azerbaycan’a olduğu gibi Gürcistan’a para transferi koridorunu da açtık. İlk olarak Turan kullanıcılarının hizmetine açıldı. Ülkemizdeki diğer cüzdan, banka veya para transferi şirketlerine de bunu sağlamaya hazırız.
  • Romanya’da e-para lisansı sürecindeyiz ve yakın gelecekte bu pazarda da büyümeyi hedefliyoruz.
  • Bunların yanı sıra İş Bankası ile yerel ve global pazarlarda yürüteceğimiz iş ortaklıkları için yoğun bir çalışma içindeyiz.

 

Kurulduğunuz günden beri toplumda cinsiyet eşitliğini destekleyen, sektördeki kadın çalışan ve yöneticilerin artmasına katkı sunan bir şirketsiniz. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri Bildirisi’ni imzalayan ilk finteklerden birisiniz. Şu anda kadın yöneticilerin oranı nedir?  

United Payment olarak, toplumda cinsiyet eşitliğini destekleyen ve kadın çalışanların liderlik pozisyonlarında daha fazla temsil edilmesine katkı sağlayan bir misyonu benimsemiş bir şirketiz. Cinsiyet eşitliğinin iş dünyasında ve toplumda daha fazla öne çıkmasını hedefliyoruz ve bu doğrultuda çeşitli adımlar atıyoruz. Bugün itibarıyla yönetici kadrolarımızın yüzde 40’ını kadın liderler oluşturuyor.

Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri Bildirisi’ni imzalayan ilk fintek şirketlerinden biri olarak, cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi konularındaki taahhütlerimizi yineleyerek, topluma örnek olmayı sürdüreceğiz. Biz, cinsiyet eşitliği konusundaki çabalarımızı daha da ileriye taşıyarak, kadınların iş dünyasında ve toplumda daha fazla liderlik rolü üstlenmelerini teşvik etmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda Sabancı Üniversitesi’nin önderlik ettiği “İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı (Business Against Domestic Violance – BADV) projesinin üyelerinden biriyiz.

Çünkü inanıyoruz ki cinsiyet eşitliği, sadece bir sorumluluk değil, aynı zamanda bir güç kaynağıdır.

 

 

Geçtiğimiz günlerde de Beşiktaş JK ile “Beşiktaş Kadın Futbol Takımı” iş birliğinizi, isim ve forma göğüs sponsorluğu ile taçlandırdınız. Bu sponsorluğunuzun hikayesini ve duygularınızı öğrenebilir miyiz? Farkındalıklarınız sürecek mi?

Şirket olarak, çalışanlarımız, sektörümüz ve toplumumuz için örnek olacak uygulamaları hayata geçirmek her zaman önceliğimiz oldu. Kadınların finansal özgürlük ve erişime ulaşmaları için elimizden geleni yapmayı, buradaki potansiyeli ortaya çıkarmayı ve onları görünür kılmayı kendimize görev edindik. Bu anlayışla da birçok iş birliğine imza atıyor, sosyal sorumluluk projelerine destek oluyoruz. Geçtiğimiz sezondan bu yana Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nın sponsorları arasındaydık. Beşiktaş JK, kadın futboluna verdiği önem ve gösterdiği hassasiyet ile yanında gururla durduğumuz bir kulüp ve Beşiktaş JK ile aynı bakış açısında olmamızın mutluluğuyla bu yılki desteğimizi bir adım daha öteye taşıdık. Başarılarıyla binlerce kadına ilham olacağına inandığımız kadın futbol takımının isim ve forma göğüs sponsorluğunu üstlendik. Böylece takımın adı da Beşitaş United Payment Kadın Futbol Takımı oldu. Benim için de büyük taraftarı olduğum spor kulübüne sponsor olmak, ayrı bir anlam barındırıyor.

Tıpkı finans ve iş dünyasında olduğu gibi kadınlar futbolda da çok başarılı işlere imza atıyor ama ne yazık ki erkek futbolunun görünürlüğüne sahip olamıyor. Hayatın her alanındaki düğümleri çözmeyi kendine dert edinen bir marka olarak, bu sponsorluğun bizim için çok derin anlamları bulunuyor.

 

Sektörün en iyi işverenlerinden birisiniz. Aldığınız Great Place The Work sertifikası ile bu yaklaşımınızı sürdürdünüz. Neler söylemek istersiniz?

United Payment olarak Great Place to Work Enstitüsü’nün yürüttüğü program kapsamında, bu yıl ikinci kez ve Türkiye ortalamasının üstünde bir puanla En İyi İşveren unvanını elde ettik.

Genç ruhlu, çok yetenekli, bilginin herkese açık olduğu, takım olmayı ön planda tutan ve bizimle birlikte uzun süreli çalışmayı tercih eden bir ekibimiz var. İnsan kaynağı, bizim en kıymetli varlığımız ve her çalışanımızın kendine ait özel bir süper gücü olduğu bilinciyle çalışırken; bu güçleri keşfetmekten ve süper güçlerini göstermeleri için onlara alan sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. United Payment’ın güçlü ekibi, hizmet verdiğimiz şirketlerin ve kullanıcıların her gün kullandığı uygulamaların ödeme adımlarını, güven içinde ve hayatlarını kolaylaştırarak gerçekleştirmelerini sağlıyor.

Ekibimize hem iş dünyasının beklentilerini hem de ekibimizin beklentilerini göz önünde bulundurarak çeşitli imkanlar sunuyoruz. Doğum günü izni, anne-babalara okulun ilk günü izni gibi ek izinler sunuyor; hobi ve eğitim ihtiyaçlarını destekleyecek bütçeler ayırıyor, hatta iş saatlerinde hepimizin takip etmekten keyif aldığı voleybol, basketbol gibi maçları birlikte izlediğimiz günler organize ediyoruz.

Biz, bu başarıyı sadece bir ödül olarak görmüyoruz, aynı zamanda işyerimizin güçlü ve ilham veren bir topluluk olduğunu kanıtlıyoruz. İşveren olarak, gelecekte de çalışanlarımızın potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olmayı ve toplumumuza değer katmayı sürdüreceğiz.

 

Unicorn olma hedefinize ne kadar yaklaştınız? Kısa, orta ve uzun vadeli planlarınızı öğrenebilir miyiz?

United Payment CEO’su İlker Sözdinler "Bizim için unicorn olmak, bu hedefe ulaşmanın sadece bir sonucu olacak."

United Payment CEO’su İlker Sözdinler “Bizim için unicorn olmak, bu hedefe ulaşmanın sadece bir sonucu olacak.”

 

Hedefimiz ve hayalimiz, Türkiye’den çıkarak bölgenin en büyük FinTek şirketi olmak. Stratejik iş ortaklıkları kurarak, farklı sektörlerle iş birlikleri yaparak, ülke açılımlarını sürdürerek ve geliştirdiğimiz teknolojilerle, bu hedefe çok yaklaştık. Bizim için unicorn olmak, bu hedefe ulaşmanın sadece bir sonucu olacaktır.

Yakın vadeli planlarımız arasında herhangi bir yatırım turuna başlamak bulunmuyor. Biz, büyüme ve sürdürülebilirlik odaklı bir yaklaşım benimseyerek, müşteri ihtiyaçlarına odaklanmaya ve sektördeki liderliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.