İzmir’in Gururu “İzmir Şehir Kartı” Gücünü Pratik İşlem Ödeme ve Elektronik Para’dan Alıyor!

Pratik İşlem Ödeme ve Elektronik Para A.Ş. sektöre hızlı girdi!

İzmirlilerin birçok hizmette kullanabileceği İzmir Şehir Kartı projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir Teknoloji ve İnovasyon A.Ş. (İZTEK) ile Pratik İşlem Ödeme ve Elektronik Para A.Ş iş birliğiyle hayata geçti. İzmirlilerin hayatını kolaylaştıran, E-Para ve Sosyal Yardım Kartı altyapısıyla hayata geçirilen proje, henüz ilk ayında 100 bin fiziksel kart kullanıcısına ulaşarak sektörde büyük bir etki yaratmayı başardı.

Dünya genelinde banka kartları ile aynı özelliklere sahip olan “İzmir Şehir Kartı”, İzmirim Kart Mobil uygulaması ile entegre çalışıyor. E-para altyapısı ile VISA özelliğinin birleşmesiyle birlikte İzmirliler, belediye hizmetleri başta olmak üzere tüm harcamalarını, online alışveriş ve para transferlerini, üstelik de dünyanın her yerinde bu kartla yapabiliyorlar.

 

Sosyal yardım ve Cüzdan hizmeti bir arada

İzmir Şehir Kartı, sadece bir ödeme kartı değil, aynı zamanda sosyal yardım açısından da önemli bir role sahip.

Visa özelliği ile “TAM BİLET” olarak ulaşım ağlarında kullanılabilen kart, 30 milyon liraya yakın nakit desteği, öğrencilere yönelik 10 milyon liraya yakın kırtasiye desteği ve 100.000’e yakın aktif mobil cüzdan hizmeti sunarak ihtiyaç sahiplerine büyük bir katkı sunuyor.

İzmirli esnaflar için ek kazanç modeli

İzmir’deki üye işyeri esnaflar için yönetilebilir bir sosyal yardım kartı altyapısına sahip olan İzmir Şehir Kartı, 2024 yılı sonuna kadar sadece bu özelliği ile 500 Milyon TL’lik sosyal yardım kaynağını İzmir esnafı üzerinden ihtiyaç sahiplerine aktarmaya hazırlanıyor.

 

 

Pratik İşlem, işletme içi esnaf çözümleri ile esnafın yüzünü güldürüyor

İzmirli esnaflar için Fatura Tahsilatı, Kart Dolum, Abonelik İnternet Başvuru, TL Yükleme gibi hizmetler sunarak ek kazanç modeli yaratan Pratik İşlem; perakende mağazaları, market, kırtasiye, gsm shop, çiçekçi, eczane, kuru temizleme, kapıda ödeme ihtiyacı duyulan teslimatlar, stant satışları, pazar yerleri v.b. tüm işletmeler için de cihaz maliyeti gerektirmeyen yeni nesil ödeme alma yöntemlerini de sunuyor.

BizimPOS, İzmirli Esnafları hazır entegrasyonlar ve uygun komisyon oranları ile buluşturuyor

Pratik İşlem, Ağustos 2023’te TCMB’nin verdiği yeni faaliyet alanı yetkileri ile finans sektöründeki etki alanını hızla büyütmeyi hedefliyor. Stratejik ortaklıklar ve iş birlikleri sayesinde, Türkiye’nin finansal teknoloji sahnesinde dikkat çeken yenilikler arasında yer alan ve bir ilk olan Visa şemalı Şehir, Ulaşım ve Sosyal Yardım Kartı projesini hayata geçirdiler.

Pratik İşlem, BizimPOS çözümü ile birbirini tamamlayan dijital cüzdan ve sanal POS ürünlerini de bir arada sunuyor. Yılın en çok tercih edilen mobil POS’larından olan BizimPOS sayesinde  dijital cüzdan, sanal POS, linkle ödeme gibi yeni nesil ödeme sistemlerini de İzmirli Esnaflarla buluşturuyor.

 

 

Pratik İşlem Ödeme ve Elektronik Para A.Ş. Kurucu Ortağı ve CEO’su Emin Soyer, proje ortaklarıyla birlikte hayata geçirdikleri “İzmir Şehir Kartı” konusunda aşağıdaki açıklamayı yaptı: “Ödeme sistemleri ekosistemindeki yenilikçi ve özgün çözümlerimizi İzmir halkıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir Teknoloji ve İnovasyon A.Ş. (İZTEK) ile yaptığımız iş birliği, henüz ilk ayında 100 bin fiziksel kart kullanıcısına ulaşarak bizi gururlandırıyor. Hedefimiz, finansal teknolojinin geldiği son noktanın küresel düzeyde somut bir yansıması olmak, finansal işlemleri yapay zekâ destekli yüksek teknolojilerle pratik işlemlere çevirmek” diyor.

Şubat 2016’da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan lisans alarak faaliyete başlayan Pratik İşlem, bugün enerji, telekomünikasyon, ulaşım gibi sektörlerde fatura üreten kurumlarla stratejik anlaşmalar yapıyor. Milyonlarca kullanıcıya 3 binin üzerinde fiziki temsilcilikle hizmet verdiklerini söyleyen Pratik İşlem Ödeme ve Elektronik Para A.Ş. Kurucu Ortağı ve CEO’su Emin Soyer, “Kendi ödeme ve elektronik para altyapımızın üreticisi olarak sahip olduğumuz özgürlük, ödeme hizmetlerimizi her ay milyonlarca işlem gerçekleştiren son kullanıcılarımızın yanı sıra bankalar, ödeme ve elektronik para kuruluşları gibi finansal partnerlerle de paylaşmamıza olanak sağlıyoruz” diyor.