Siber güvenlik alanında faaliyet gösteren yerli girişim PCI Checklist, bundan böyle çalışmalarına geliştirdiği “Uçtan Uca Risk Yönetimi” platformu Onlayer adıyla devam edecek.

Hizmet kapsamının genişlemesiyle birlikte isim değişikliğine giden şirket, bankalara ve ödeme kuruluşlarına üye olan iş yerlerinin siber güvenlik risklerinin yanı sıra dolandırıcılık (fraud), uyumluluk ve finansal risklerini geliştirdiği yapay zekâ motoruyla analiz edip öngörülerde bulunuyor. Risklerin tek noktadan proaktif yönetimini sağlayan bir platform haline gelen Onlayer, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan pazarlarına da açılacak.

 

Banka ve ödeme kuruluşlarının üye işyerleri ile e-ticaret sitelerinin siber güvenlik risklerini ölçümlendiren PCI Checklist, geliştirdiği “Uçtan Uca Risk Yönetimi” platformuyla hizmet alanını genişleterek hali hazırda ticari ünvanı olan Onlayer adıyla faaliyetlerine devam edecek. Hizmet sunduğu banka ve ödeme kuruluşlarına üye 25 bin iş yerini denetleyen Onlayer, yeni markası ve hizmetleriyle Türkiye’deki varlığını güçlendirmenin ve istihdamını artırmanın yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan pazarlarına da açılacak.

 

Onlayer, risk kontrolünün katmanlarına iniyor

Banka ve ödeme kuruluşlarının üye iş yerlerinin siber güvenlik risklerini tararken farklı ihtiyaçları olduğunu söyleyen Onlayer Kurucu Ortağı ve CEO’su Kıvanç Harputlu, konuya ilişkin şunları söyledi: “Banka ve ödeme kuruluşları, üye iş yerlerinin siber güvenlik dışında uyum, sahtecilik, dolandırıcılık ve finansal eylemlerine karşı da risk analizi ihtiyacı duyuyor. Biz de bu dikeylere hizmet etmek üzere teknolojimizi geliştirdik ve bunu yapay zekâ motoruyla risk öngörülerinde bulunabilir hale getirdik. Bu 4 alanın risk taraması dışında banka ve ödeme kuruluşlarının yeni üye iş yeri alırken de bakması gereken noktaların risklerini analiz ediyoruz. Böylelikle banka ve ödeme kuruluşu yeni üye iş yeri alırken tüm bu risk kontrollerini otomatik olarak tek platformdan alabiliyor. Globalde de olduğu gibi üç haftalık bir müşteri edinim sürecini teknolojimiz sayesinde 5 dakikaya indirmiş olduk. Banka ve ödeme kuruluşlarının yeni üye iş yeri kazanımına gelen hız, rekabet avantajı sağlamasının yanı sıra siber güvenlik, fraud ve uyum kontrollerinin periyodik olarak devam etmesi de oluşabilecek maddi ve manevi zararlarını da engelleyebiliyor. Onlayer olarak yeni hizmetlerimizi bütünsel bir bakış açısıyla inceleyip, riskleri bütün katmanlarıyla ele alacağız. Bu amaçla da ismimizi değiştirdik. Aslında şirketimizin tüzel ismi olan Onlayer’i gelecekte gitmek istediğimiz yolu düşünerek koymuştuk. Markalaşma sürecimizi de bu bağlamda yenilemenin heyecanı içindeyiz.

 

Global açılımları hızlandırmayı hedefliyor

2023’ün ilk 9 ayını da değerlendiren Harputlu sözlerine şöyle devam etti: ”2022 yılının ilk 9 ayına göre bu yılın ilk 9 ayında gelirlerimizi dolar bazında 3,3 kat, bu paralelde istihdamımızı da geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 70 artırdık. Yıl sonuna kadar dolar bazında büyümeyi sürdürürken, aktif üye iş yeri sayımızı da yüzde 100 artıracağız. Global pazarlarda büyümemizi de sürdüreceğiz. Hali hazırda QNB ile Katar pazarının büyük kısmının risk taramasını yapıyoruz. Katar’daki varlığımızı güçlendirmenin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan pazarlarına da açılacağız.