Alibaba.com, HamburgBerlin, Münster ve Paris merkezli Visable GmbH’ye yatırım yapıyor.

Alibaba.com ve Visable, Alibaba.com’un teknoloji ve e-ticaretteki liderliğini ve uluslararası genişlemedeki deneyimini kullanarak, Avrupa’da Visable B2B platformları (“Wer liefert Was?” olarak bilinen) wlw ve europages’in büyümesini hızlandırmaya yönelik işbirliği yapacak. 

Visable, kendi markası ve büyüme stratejisi ile bağımsız bir şirket olarak faaliyet göstermeye devam edecek. Mevcut organizasyonel yapı korunacak ve mevcut yönetim ekibi şirketi yönetmeye ve büyümesini yönlendirmeye devam edecek. Visable, platformlarını geliştirmeye devam edeceği için artık Alibaba.com’un e-ticaret uzmanlığından ve teknoloji alanındaki bilgi birikiminden istifade edebilecek.

Alibaba.com’un Başkanı Zhang Kuo; “Alibaba.com, her yerde iş yapmayı kolaylaştırmak maksadıyla küresel olarak B2B alıcıları ve satıcılarını birbirlerine bağlamak için oluşturulmuştur. Visable ile bugün duyurduğumuz ortaklık, Avrupalı KOBİ’lerin küresel e-ticaret fırsatlarından yararlanmalarına ve işlerini dijitalleştirmeyi hızlandırmalarına yardımcı olma taahhüdümüzün önemli bir parçasıdır” diye sözlerine eklemiştir. “Avrupalı KOBİ’lerin uluslararası ticaret fırsatlarına daha iyi erişebilmelerine ve işletmeleri için büyüme fırsatlarını yakalayabilmelerini sağlamak üzere Visable’ın platformalarını desteklemeyi dört gözle beklemekteyiz.

Visable CEO’su Peter F. Schmid ise konu hakkında “İşimiz için bir ortak olarak Alibaba.com’u kazandığımız için çok mutluyuz.” yorumunda bulunmuştur. “Uzun vadeli stratejik hedefimiz, Visable’ın wlw ve europages platformları ile Avrupa’nın en kapsamlı B2B pazar yeri sunucusu pozisyonunu güçlendirmektir. Buna ulaşmak için, dijital araçlarla kullanıcı deneyimini geliştirmeye ve ürün portföyümüzü genişletmeye devam edeceğiz. Alibaba.com’un teknoloji alanındaki bilgi birikimine ve uluslararasılaşma konusundaki deneyimine dayanarak, ticari alıcılar ile Avrupalı tedarikçileri daha verimli ve uygun maliyetli bir şekilde bir araya getirebilecek ve sonuç olarak, özellikle ekonomik kriz dönemlerinde KOBİ’ler için hayati önem taşıyan kâr marjlarını ve iş büyümelerini iyileştirebileceğiz.’