BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı. 

2023 yılı tam anlamıyla ‘Hep Dahası Var’ diyerek güncellediğimiz yeni mottomuza uygun şekilde geçti. BtcTurk ana markası altında BtcTurk Kripto, BtcTurk Hisse, BtcTurk Teknoloji, BtcTurk Girişim, BtcTurk Cüzdan ve BtcTurk Destek şirketleriyle Türkiye’nin finans evrenine yeni seçenekler sunan bir markalar grubuna dönüştük.

 

2023, gururla 10. kuruluş yılımızı kutladığımız ve heyecan verici atılımlarla önemli bir dönüşümü gerçekleştirdiğimiz dolu dolu bir yıl oldu. Türkiye’nin ilk Bitcoin ve kriptopara alım satım platformu olarak 1 Temmuz 2013 yılında yolculuğumuza başlamıştık. Tam 10 yıl sonra yaş günümüzden birkaç gün sonra 11 Temmuz 2023’de düzenlediğimiz basın toplantısıyla ‘Hep Dahası Var’ diyerek yolumuza artık yeni nesil uçtan uca self servis bir finansal şirketler grubu olarak devam edeceğimizi duyurduk.

Bitcoin ve kriptopara sektöründeki 10 yıllık deneyimimiz, yönetici kadromuzun 30 yıllık mesleki tecrübesi ve 800 kişiyi aşan birbirinden kıymetli çalışanlarımızla birlikte BtcTurk ana markası altında BtcTurk Kripto, BtcTurk Hisse, BtcTurk Teknoloji, BtcTurk Girişim, BtcTurk Cüzdan ve BtcTurk Destek şirketleriyle Türkiye’nin finans evrenine yeni seçenekler sunan bir markalar grubuna dönüştük.

Yeni süreçteki en önemli atılımlarımızdan biri ise, kullanıcılarımızın geleneksel sermaye piyasalarında hisse alım satımı yapabilme imkânına kavuşmasıdır. BtcTurk kullanıcıları ‘BtcTurk Hisse’ uygulamasıyla artık Borsa İstanbul’da işlem yapabiliyor. Böylece BtcTurk’ün DNA’sında yer alan öncülüğümüzle, Türkiye’nin finansal ekosistemini yeniden şekillendirecek önemli bir hamleyi gerçekleştirdik. BtcTurk ana markası altında yeni nesil ve geleneksel yatırım araçlarına erişim sağlayarak geniş bir hizmet çeşitliliği sunmaya başladık. Elbette hedefimiz sadece BtcTurk kullanıcıları değil. BtcTurk kullanıcılarının alışık olduğu kolay, hızlı, güvenilir ve 7/24 işlem yapabilme özelliklerini geleneksel finans dünyasına taşıyarak pek çok yatırımcı için yeni deneyimler yaşatabileceğimize inanıyoruz. Bunun en pratik ve farklılaşan göstergesi olarak; yatırımcı hisse satışı yaptığında parasının hesaba geçmesini iki gün beklemeden anında almasını, ayrıca 7/24 para transferi ve 7/24 canlı destek hizmetlerini devreye aldık.

Burada, şirket yapılanmamızı da SPK kurallarına uygun şekilde yeniden yapılandırdık ve kripto ile hisse fonksiyonlarını ayrı şirketlerde oluşturduk. Kripto hizmetlerini verdiğimiz BtcTurk Kripto, Eliptik Yazılım A.Ş. uygulaması olarak faaliyet gösterirken BtcTurk Hisse, Eliptik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. uygulaması olarak faaliyet gösteriyor.

 

BtcTurk 10. yıl konserleri

Genişleyen faaliyet alanlarımızla ikinci 10 yılımıza girişimizi, güçlü bir tanıtım kampanyasının yanı sıra hem sanat hem de spor dünyasında gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ve katkılarla geniş kitleleri kucaklayarak kutladık.

‘BtcTurk 10. Yıl Konserleri’ kapsamında İstanbul, Bodrum, Çeşme ve Altınoluk’ta yaz ve sonbahar ayları boyunca 82 konser gerçekleştirdik. Konserlerde Ajda Pekkan, Kenan Doğulu, Yıldız Tilbe, Buray, Sefo, Mor ve Ötesi, Sertap Erener, Sıla, Bülent Ortaçgil, Erol Evgin ve daha pek çok ünlü ismi hayranlarıyla buluşturduk. Hediye ettiğimiz biletlerle sezon boyunca 3 bin 500 kullanıcımızın sevdikleri sanatçıların performanslarına tanıklık etmesine vesile olduk.

Sanat bu yıl en öncelikli hassasiyetlerimizden biri oldu. Zorlu PSM ile yıllık sponsorluğumuzu yeniledik, gençlerin büyük ilgisini çeken yaratıcılık ve teknoloji platformu Sónar+D Istanbul’u destekledik. Bununla birlikte 10. yaşımızda sektörümüzün hafızasına ilişkin de iz bırakmak istedik, Bitcoin ve BtcTurk’ün 10 yıllık macerasını konu alan bir belgesel hazırladık.

 

Sporun ve sporcuların hep yanında olduk

Birkaç yıldır sürdürdüğümüz futbol, voleybol ve milli takım sponsorluklarımızı yenileyerek Türk sporunun milli düzeydeki en büyük paydaşı olmaya devam ettik.

Sponsorluğumuzun güzel başarılara vesile olduğuna inanıyoruz. A Milli Kadın Voleybol Takımımız 2023’te Voleybol Milletler Ligi mücadelesini ilk kez şampiyonlukla taçlandırarak, kalplerimizi bir kez daha fethetti. Filenin Sultanları bu başarının ardından Türkiye tarihinde bir ilke daha imza atarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Yüreklerimizi sevinçle kuşatan güzel başarılardan biri de 2020’den bu yana desteklediğimiz A Milli Futbol Takımı’ndan geldi. Takımımız Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerini grubunun lideri olarak Euro 2024’e katılma hakkını elde etti. Son derece güzel mücadeleler gerçekleştirerek azimlerini ortaya koydular. Sonuç itibarıyla futbolda ve voleybolda heyecan yüklü güzel bir yıl geride bıraktık. Takımlarımızın başarılarına katkıda bulunmaktan BtcTurk olarak gurur duyuyoruz.

Bununla birlikte sadece ana spor kategorilerini destekleyen bir anlayışın ötesine geçmeyi de her zaman önemsedik. Spor dünyasına daha geniş bir bakış açısıyla yaklaşarak kayak gibi kış, sörf gibi yaz sporlarına yönelik sporcuların yetişmesine destek verdik.

Sadece takım düzeyinde değil sporcularımızı bireysel olarak da desteklemeyi önemsiyoruz. Tokyo Olimpiyatları’nda 21 milli sporcunun yanında yer almıştık. Önümüzdeki Paris Yaz Olimpiyatları’nda da yine 21 sporcumuzun yanında olacağız.

Özetle 2023 yılı tam anlamıyla ‘Hep Dahası Var’ diyerek güncellediğimiz yeni mottomuza uygun şekilde geçti.

 

10. yılın heyecanını yeni yıla taşıyacağız

İkinci 10 yılımızda artık daha geniş misyona sahip bir şirketi olarak yolumuza devam ediyoruz. Bitcoin ve kriptopara sektörünün yanı sıra geleneksel finansal hizmetleri de yenilikçi ve teknoloji destekli bir bakış açısıyla sunmaya odaklanacağız. BtcTurk Hisse tarafında yatırımcıları cezbedecek yeni adımlarla hizmet yelpazemizi genişleteceğiz. Yeni yılda yurt dışı borsalarını da hizmetlerimize eklemeyi planlıyoruz.

Bitcoin ve kriptopara dünyası açısından 2024 önemli bir yıl. Nisan ayında 4 yıldır beklenen Halving dönemini karşılayacağız. En son 2020 yılında gerçekleşen Bitcoin Halving’i sonrasında, uzun bir süre Bitcoin’de yukarı yönlü hareketler görmüştük. 2012 ve 2016 yıllarında yaşanan Halving dönemlerinden sonra da benzer fiyat hareketleri gerçekleşmişti. Bu fiyat hareketlerinin de Halving sonrası yaklaşık bir sene sürdüğünü gözlemliyoruz. Eğer döngüler eskisi gibi devam ederse 2024 yılının hareketli geçeceğini söyleyebiliriz.