Colendi Sigorta Genel Müdürü Ersin Al, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı.

2024 yılı, finansal teknoloji ve sigorta dünyasında yeni başlangıçlar ve büyük potansiyellerle dolu bir yıl olacak. Colendi Sigorta olarak, müşterilere daha iyi hizmet sunmaya ve “finansal teknoloji dönüşümü” ile ilgili çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız.

 

Fintechler, sigorta dikeyinin potansiyelini keşfetmeye devam ediyor. Günümüzde finansal teknoloji şirketleri, sigorta sektörünün potansiyelini keşfetmeye yönelik artan bir ilgi gösteriyorlar. Bu kapsamda, Colendi Sigorta olarak biz de sigortacılık dikeyinin önemini fark ettik ve 2023 yılında bir dizi platform ve fintech şirketiyle iş birlikleri gerçekleştirdik. Gömülü olarak hizmet vermek, kullanıcı talebine cevap vermemizi kolaylaştıran bir süreç. Kullanıcıdan aldığımız geri dönüşlere ve ihtiyaç taleplerine göre sigorta yelpazemizi çeşitlendiriyoruz. Platformlarımızdan etkileşime girdiğimiz kullanıcıların, yeni sigorta ürünleri geliştirmemize katkısı büyük oldu.

Geçtiğimiz yıl, Colendi Sigorta olarak odaklandığımız sigorta dikeyinde önemli adımlar attık ve yıl sonu itibariyle aylık 2.000’den fazla poliçe üretimi gerçekleştirerek başarılı bir performans sergiledik. Farklı platformlara entegre olurken son kullanıcıya daima kulak verdik. Bu yüzden, pet sigortası ihtiyacı olan kullanıcı ile DogGo’da, elektronik cihaz koruma ihtiyacı olan kullanıcı ile Easycep’te, tüm ürünlerimizle çeşitli ihtiyaçlara cevap verdiğimiz MoneyPay platformlarında konumlandık. Gelecek sene de, poliçe hazırlama ve iş ortaklıkları konusunda stratejilerimizi korumayı hedefliyoruz.

 

2024: Yeni Platform ve Ekosistem İş Birlikleriyle Yeniliklere Devam

2024 yılında, entegre sigortacılık alanında daha da derinleşmeyi ve insurtech ekosistemi içindeki inovasyon liderliğimizi sürdürmeyi planlıyoruz. Yeni platform ve ekosistem iş birlikleriyle, sigorta dikeyindeki öncü rolümüzü daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Daha fazla modern ihtiyaca cevap olan, farklı sigorta poliçeleriyle, farklı platformlarda kullanıcı ile buluşmaya devam edeceğiz.

2024 yılı fintech ekosistemindeki bilgi birikimimizi sigorta şirketleriyle buluşturduğumuz bir yıl olacak. Özellikle enflasyonun ve depremin beraberinde getirdiği artan sigorta maliyetleri müşterilerin sigortaya erişimini oldukça zorlayacağını tahmin ediyoruz. Bu noktada finansal teknolojik çözümlerimizi sigorta şirketleriyle birlikte şekillendirerek alternatif çözümler sunma yolunda adımlar atmaya devam edeceğiz. Özellikle sigortalıların finansmana erişiminde inovatif yaklaşımlar ortaya koyarak risklere karşı en güvenli şekilde, makul maliyetli sigorta poliçeleri satın almaları için iş ortaklarımızla beraber çalışıp ortak noktalarda buluşmaya hazırız.

2024 yılı, finansal teknoloji ve sigorta dünyasında yeni başlangıçlar ve büyük potansiyellerle dolu bir yıl olacak. Colendi Sigorta olarak, müşterilere daha iyi hizmet sunmaya ve “finansal teknoloji dönüşümü” ile ilgili çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız. Bu yolda bize destek olan tüm iş ortaklarımıza teşekkür ediyor ve gelecekteki başarılarımızı birlikte kutlamayı dört gözle bekliyoruz.