Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı.

2024 yılının tüm ekosisteme sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu vesileyle tüm Fintectime okurlarının yeni yılını kutluyorum.

2023 yılında Fintek sektörü hem dünyada hem de Türkiye’de hızlı teknolojik ilerlemeler, dijital dönüşüm ve inovatif ürünlerle birlikte önemli gelişmeler kaydetti.

Bizler de Albaraka Türk tarafından hayata geçirilen Türkiye ‘nin ilk Fintek girişim kurucusu Insha Ventures olarak açık bankacılık, regülasyon teknolojileri ve ödeme sistemleri gibi farklı alanlarda birçok kurum, KOBİ ve kişinin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyoruz. Fintek’lerin fikir aşamasından yatırım aşamasına kadar tüm süreçlerinde etkin rol alıyoruz. Özellikle sonuç odaklı, kaliteli ve kullanıcı deneyimini ön planda tutan Fintek’lerle hizmet vermek önemli motivasyon kaynağımız.

Bugün geldiğimiz noktada bir Fintek girişim kurucusu olarak bünyemizdeki 8 Fintek ile finansal teknolojiler sektöründe önemli bir boşluğu dolduruyoruz. Bunlardan cep POS çözümümüz Alneo, senetleri dijital ortama taşıyan SEMOSİS, perakende satış noktalarını ATM’ye dönüştüren NakitBasit, uzaktan müşteri edinim platformu KimlikBasit, sanal POS ürünümüz PosBasit, online tahsilat platformumuz Kozmos, Fintek’lerin ihtiyaç duyduğu pek çok finansal teknoloji API’si ve lisans altyapısını tek bir platformda sunan fintech-as-a-service platformumuz FLYP, Albaraka API platformuyla birlikte bankamız Albaraka Türk’ün sunduğu API servisleri özelinde geliştirdiğimiz ürünlerimiz ile bireylerin ve şirketlerin hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyoruz.

2023 ylında da daha önce olduğu gibi ürün fikirlerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi aşamasından başlayarak, ürünün uçtan uca ürünleştirme süreçlerini yönettik. Ayrıca, pazarlama ve büyüme stratejileriyle de bünyemizdeki Fintek’leri destekledik. Tüm bu süreçleri tek bir merkezden koordine ederek, girişimlerin işlerini daha etkin ve verimli bir şekilde yürütmelerine ve başarıya ulaşmalarına yardımcı olduk. Bu sayede, Fintek’lerin kendi başlarına büyüyebilecek hale gelmelerini ve başarılı bir gelecek inşa etmelerini sağlıyoruz. 2023 yılında önemli adımlarımızdan biri Albaraka Portföy Yönetimi insiyatifiyle birlikte hayata geçirdiğimiz 100 milyon TL’nin üzerinde girişim sermayesi yatırım fonumuz. Insha GSYF ile öncelikle bünyemizde bulunan projeleri ve ürünleri spin-off yapmak için kullanacağız. 2024 yılında da Türkiye’nin önde gelen sektör oyuncusu olarak ‘Fintek kurucu Fintek’ yapısını pekiştirmeye devam edeceğiz. Ayrıca Fintek dikeyinde faaliyet gösteren 3 girişime yatırım yapmayı hedeliyoruz.

2023 yılında da olduğu gibi önümüzdeki dönemde de güçlü kurumlarla iş birlikleri yaparak Türkiye’deki Fintek sektörünün gelişimine katkı sağlayacağız.

Öte yandan mevcut ürünlerimize yeni özellikler eklemenin yanı sıra yeni ürün planlarımız da var. Insha Ventures olarak iş ortaklarımızla beraber rekaberlik içinde birlikte büyümenin yarattığı sürdürülebilir faydaya inanıyoruz. Ayrıca “Uçtan uca Fintek inşa eder, büyütür ve yatırım yapar” anlayışıyla çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Bu anlamda global Fintek çözümleri üretmeyi ve global bir Venture Builder olarak büyümeyi hedefliyoruz. Çok yakında markalarımızdan birinin spin-off’unu duyurmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde de mevcut markalarımızın spin-off ve exit süreçlerinde bir hareketlenme bekliyoruz.