MARS Kurucu Ortağı Emrah Kaya, 2023 Yılı Değerlendirmeleri ve 2024 Yılı Beklentileri ile Fintechtime Ocak 2024 sayısında yer aldı. 

MARS olarak erişilebilir ve yeni teknolojiler sunarak benzersiz bir finans deneyimi yaşatmayı istiyoruz. İnsanların hayatındaki banka uygulamalarına, parasal konulara harcadıkları zamanı sevdikleriyle rahatça geçirebilmelerini diliyoruz. Umarız ki herkes için daha yaşanabilir, eşit bir yıl olur. Sağlıklı, huzurlu, mutlu yeni bir yıl diliyoruz.

MARS olarak Haziran 2023’te lansmanımızı yaparak “merhaba” dedik. İlk yılımızda Türkiye’de 155 bin kullanıcı hedefiyle yola çıktık. Güzel bir başlangıç yaptık, ürünümüz sürekli kendini yenileyen ve farklı ayrıcalıklar sunan bir yapıda olduğu için gelişerek ilerliyoruz. Bütün adımlarımızda fokus grup çalışmaları ve müşteri iç görülerinden faydalanmaya devam ediyoruz. Tüketici ihtiyaçlarına göre şekillendirdiğimiz dokuz adet kolonimiz mevcut. Bunlar; lezzet, moda, kahve, teknoloji, seyahat, gurme, abonelik, keyif ve ulaşım. Hepsinin içinde kategorize edilmiş kampanyalarımız yer alıyor. Kişinin tamamen kendi zevklerine göre seçip, özelleştirebildiği bir dünya mevcut. Örneğin; yol haritamızı oluşturan müşterilerimizin en çok işlem yaptıkları markaları koloni kampanyalarının içine ekliyoruz, en popüler mekanlarda indirimler sağlıyoruz. Bu ay için 2023 Michelin listesini gurme kolonimize entegre ettik, yılbaşı favori markalarını en sevilen kolonilerimizden modanın içine ekledik. Kullanıcıları bu şekilde mutlu edip MARS ile diledikleri markaya erişmelerini sağlarken, ödeme adımlarını da kolaylaştırmayı unutmadık. Tek uygulama ve tek kartta tüm bankalardaki kart ve limitlerini birleştirdik, sadece MARS ile tüm kaynaklarını yönetme imkanı sağladık. Türkiye’de ilk kez sadece MARS’ı kullanarak istediği banka hesapları arasında transfer yapma ve diledikleri banka hesabını seçip tüm ATM’lerden ücretsiz para çekme fonksiyonlarını hayata geçirdik. Bütün finansal işlemlerini kapsayacak bir deneyim sunmak için harcama bölme, kart önceliklendirme ve otomatik para yatırma özelliklerini de kullanıcılarımıza temin ettik. Titanium Metal kart ile benzersiz bir üyelik programı sunuyoruz. Bankalardaki ön koşullar ve gereklilikler olmadan birçok ayrıcalığın ve yüzde 20’ye varan kazançların olduğu bir evren tasarladık. Yani dünyada olmaz denilen her şeyi MARS’ta olur dedirtmek için çalışıyoruz.

Tahminlere göre tüm dünyadaki finteklerin gelirlerinin 2030 yılına kadar altı kat artarak 1,5 trilyon dolara ulaşması ve tüm bankacılık değerlemelerinin dörtte birini temsil etmesi bekleniyor. 2024 yılına kadar online bankacılık ve finans hizmetlerini kullananların sayısının 3,6 milyarı aşacak olmasında da finansal teknoloji şirketlerinin payı büyük. Bankacılık sektörü, teknolojiye hâkim müşterilerin artan taleplerini karşılamak için son yıllarda dijital bir dönüşüm geçiriyor. Biz de burada büyütecek bir pay sahibi olmak için adımlarımızı attık.

MARS’ın yapay zekâ teknolojisi ve tüm algoritması her gün gelişmek ve sunduğu ayrıcalıkları da yenilemek üzerine kurulu. Önümüzdeki süreçte de MARS’ı büyütmeye, yeni ayrıcalıklar sunmaya, farklı iş birlikleriyle ses getirmeye devam edeceğiz. Yakın zamandaki bir diğer önemli hedefimiz olan MARS’ı Avrupa’ya açmak için gerekli anlaşmaların çoğunu hayata geçirdik. MARS algoritmasının temeli, tüm bankacılık ekosistemini içine alacak şekilde planlandığı için tüm finansal ürünlerinizin orkestrasyonu ve yönetilmesine odaklanacak. Aynı zamanda tüm dünyadaki finansal teknolojilerle bağlantılar kurarak küresel finansa erişim adına liderlik yapmak ve tüm bu teknolojileri AI ortak dili ile yönetmeyi hedefliyoruz.

MARS olarak erişilebilir ve yeni teknolojiler sunarak benzersiz bir finans deneyimi yaşatmayı istiyoruz. İnsanların hayatındaki banka uygulamalarına, parasal konulara harcadıkları zamanı sevdikleriyle rahatça geçirebilmelerini diliyoruz. Finansal hizmet olarak sağlayabileceğimiz faydaların dışında sürdürülebilirlik, eşitlik gibi temel dünya problemleri olan konularda da sosyal sorumluluk projelerimizi planlamaya başladık, umarız ki herkes için daha yaşanabilir, eşit bir yıl olur. Sağlıklı, huzurlu, mutlu yeni bir yıl diliyoruz.