Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin katkıları ve dünyanın en hızlı büyüyen finansal teknoloji şirketlerinden biri olan Colendi’nin iş birliğiyle hayata geçirilen Medeniyet Teknopark’ın imza töreni gerçekleşti.

İstanbul, finansal teknoloji ve girişimcilik ekosisteminin gelişimine büyük bir katkı sağlayacak yeni bir merkeze ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Medeniyet Teknopark’ın kuruluşunu müjdeleyen imza töreni, 15 Şubat’ta saat 12.30’da gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin katkıları ve dünyanın en hızlı büyüyen finansal teknoloji şirketlerinden biri olan Colendi’nin iş birliğiyle hayata geçirilen bu önemli proje, İstanbul’u bir finansal teknoloji ve girişim merkezi olarak konumlandırmayı hedefliyor.

Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in ev sahipliğinde düzenlenen imza töreninde, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve Medeniyet Teknopark Genel Müdürü Ali Ramazan Tak, Colendi’nin Kurucu Ortağı ve CEO’su Bülent Tekmen yer aldı.

 

Colendi tarafından yapılan açıklamada: “Colendi, T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Medeniyet Üniversitesi ile birlikte İstanbul’da “Medeniyet Teknopark”ın kurulmasındaki önemli rolünü gururla duyuruyoruz. Dünkü lansman, ekibimiz için çok önemli bir başarıyı ifade ediyor; ekosistemdeki diğer girişimlerin büyümesi için büyük veri modelimizi, Colendi LLM’mizi, Fintech yapay zekamızı, veri merkezimizi ve teknolojik altyapımızı kullanacak olmaktan heyecan duyuyoruz. Medeniyetlerin beşiği olan büyük şehir İstanbul’da bu canlı ekosistemi inşa ederek hem ulusal hem de küresel cephelerde yeni girişimleri besleme sorumluluğunun emanet edilmesi büyük bir onurdur. Bu proje ile ülke çapında finansal girişimlerin hızlı büyümesini ve ölçeklenmesini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin önümüzdeki yüzyılı aydınlatacak bir konumda olmak bizim için bir ayrıcalıktır” dendi.

 

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi de imza töreni ile ilgili görüntü paylaştı. 

İstanbul’un Finansal Teknoloji ve Girişimcilik Ekosistemine Yeni Soluk: Medeniyet Teknopark

Medeniyet Teknopark’ın kurulmasıyla, yerel ve uluslararası finansal teknoloji şirketleri ile girişimciler için yeni ve dinamik bir çalışma alanı oluşturulması planlanıyor. Bu teknoparkın amacı, yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini ve girişimcilerin büyüme potansiyellerini maksimize etmelerini sağlamak. Ayrıca, İstanbul’un dünya çapında bir finansal teknoloji hub’ı olarak tanınırlığını artırarak, Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğunda lider bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Medeniyet Teknopark, sunduğu olanaklar ve sağlayacağı kaynaklarla, finansal teknoloji sektöründe yaratıcılığı ve yenilikçiliği teşvik edecek bir ekosistem yaratarak, İstanbul’un ve Türkiye’nin bu alanda global bir oyuncu olarak öne çıkmasını hedefliyor.

 

Türkiye’nin en büyük sermayeli finansal teknoloji şirketlerinden Colendi, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle ‘Yerinde Ar-Ge Merkezi’ kurduğunu duyurmuştu.

Colendi artık ‘Yerinde Ar-Ge Merkezi’

Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla Bakanlık tarafından başlatılan ‘Sektör Kampüste Programı’na dahil olan merkezin, blok zinciri ve dijital para sistemlerine yönelik altı büyük projeyi hayata geçirmesi hedefleniyor.