PayByMe, 13 yıllık sektör tecrübesi doğrultusunda, yenilikçi ve entegre bir ödeme ekosistemi oluşturmak vizyonu ve güçlenen kadrosuyla sektöre iddialı bir geri dönüş yapıyor.

PayByMe, 2023 yılında gerçekleşen satın almanın ardından yeniden yapılanmaya gitti. Yeni vizyonu ve kadrosuyla piyasalara güçlü bir oyuncu olarak geri dönen PayByMe, mobil ödeme alanından dijital ve fiziksel tüm ödemelere, epara hizmetlerinden dijital finans ve para transfer platformlarına, solo iş operasyonlarından güçlü bir fintek ekosistemi yaratmaya kadar üç ana başlık altında yenilikçi adımlar atacak.

 

PayByMe Genel Müdürü Eren Deyiş, “2013 yılından bu yana öncüsü olduğumuz ödeme sistemleri sektöründe, yenilikçi ürün ve çözümlerimizle müşterilerimiz ve ortaklarımız için katma değerli ürünler yaratmayı sürdüreceğiz. 2024 yılı tüm organizasyonumuzu ve stratejilerimizi yenilediğimiz, kurumsal kimliğimizi yeniden tasarladığımız bir yıl oluyor. Ödeme ürünlerimizdeki eksik olduğumuz alanları tamamlayacağız. Stratejik olarak mobil ödemelerdeki ağırlığımızı başka ülkelere yaymayı planlıyoruz” dedi.

PayByMe’nin Türkiye’deki yerleşik şirketlere hizmet verdiği Sanal POS çözümleri, 1.000’in üzerinde işletmeye ulaşıyor ve Restoran Otomasyon çözümleriyle birlikte 60.000 civarında ticari müşterinin hayatına dokunuyor. Şirket, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn gibi 12 ülkede mobil operatörler üzerinden 1 milyondan fazla bireysel müşteriye ödeme yapma imkânı sağlıyor.

 

10 kat büyüme sağlandı

PayByMe, yeniden ayağa kalktığı 2023 yılında mobil ödemeler, para transferi ve sanal POS ürünleriyle 8 milyondan fazla işlemi başarıyla tamamladı ve yılı, 3 milyar TL’nin üzerinde işlem hacmiyle kapattı. PayByMe Genel Müdürü Eren Deyiş, 2023 yılında bir önceki yıla oranla 10 kat büyüme kaydettiklerini vurgulayarak, aynı başarıyı 2024’te katlayarak sürdürmek için çalıştıklarını söyledi. PayByMe’yi yeniden sektörün zirvesine taşımayı hedeflediklerini belirten Deyiş, “2024 yılında ödeme ürünlerimizdeki eksik olduğumuz alanları tamamlayacağız. Stratejik olarak mobil ödemelerdeki ağırlığımızı başka ülkelere yaymayı planlıyoruz. Özellikle mobil ödeme ürünlerimize büyük talep olan Afrika ülkeleri ve Çin’de önemli iş ortaklıklarına imza atacağız” dedi.

 

Yenilikçi ürünler yolda

Finans sektörünün en hareketli ve dinamik alanlarından biri olan ödemeler dünyasında mevcut ürünlerin yeterli olmadığını söyleyen Deyiş, iş ortaklarının ihtiyaçlarını karşılayacak yenilikçi ürünler üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek şunları kaydetti: “Soft POS’umuzu devreye aldık, Mobil POS, Tahsilat Platformu, Hibrit Ödeme çözümlerimizi yılın ilk yarısı bitirmiş olacağız. epara ve cüzdan tarafında ise lisans genişlemesi sürecimizi takiben yeni cüzdan projelerini sunacağız. Ayrıca Restoran Otomasyon ve Bayi Alt Bayi Tahsilat Platformu ürünlerimizi de bu yıl tanıtacağız.”

 

Yeni finteklere yatırım

“Sektörün hacim olarak en büyük oyuncusu olmak ve büyük bir finansal ekosistem yaratmak istiyoruz” diyen Eren Deyiş, bu amaçla çok satıda fintek girişimine yatırım yaptıklarını ve bu girişimlerin hepsini, yeni PayByMe ekosisteminin bir parçası olarak konumlandıracaklarını söyledi.

Yatırımcıların PaybyMe’ye yoğun bir ilgisi olduğunu söyleyen Deyiş, önümüzdeki 5 yıl içinde şirketi global borsalarda halka arz etmeyi hedeflediklerini açıkladı.