Trend Micro, sektörün en kapsamlı siber güvenlik platformunu 5G ağlarına genişletiyor.

Siber güvenlik alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Trend Micro, Barselona’da düzenlenen Dünya Mobil Kongresinde (MWC) 5G ağlarını korumak dahil olmak üzere sürekli genişleyen kurumsal saldırı yüzeyini korumaya yönelik benzersiz platform tabanlı yaklaşımını tanıtıyor.

Trend Micro COO’su Kevin Simzer, “Özel 5G ağları şimdiden sağlık, perakende, enerji ve üretim gibi çok çeşitli sektörleri dönüştürüyor. Ancak bu tür projeler karmaşıklığı artırıyor ve dijital saldırı yüzeyini genişleterek iş değerini azaltma riski taşıyor. Dünya Mobil Kongresinde standımızı ziyaret edenlerin yakından deneyimleyeceği gibi Trend Micro, 5G güvenliği dahil olmak üzere dünyanın en geniş kurumsal güvenlik platformunu ve uzmanlıklarını sunuyor” dedi.

Önümüzdeki yıllarda, özel 5G ağları kurumsal kampüsler ve akıllı fabrikalardan alışveriş merkezlerine kadar her şeye güç verecek. Ancak bu ağlar aynı zamanda ağ fonksiyonlarını sanallaştırma karmaşıklığı, bilgi teknolojisi ve operasyonel teknoloji (IT/OT) yakınsama zorlukları, korumasız IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları ve 5G iletişim teknolojisinin (CT) yeni dağıtımları gibi yeni riskleri de beraberinde getirecek.

Böylesine geniş bir saldırı yüzeyi, güvenlik ekipleri için risk yönetimini birleştirmek, basitleştirmek ve sıfır güven stratejilerini desteklemek için BT, OT ve CT ortamlarında bütünsel güvenlik gerektiriyor. Bu, Trend Micro ve bağlı kuruluşu CTOne’ın platform yaklaşımının ortak değeri olarak öne çıkıyor ve özel 5G ortamları da dahil olmak üzere tüm kuruluş genelinde sürekli tespit, kapsamlı koruma ve hızlı müdahale sağlıyor.

Platform, 5G ağ güvenliğini ilerletme misyonuyla geçen yıl kurulan CTOne’ın kapsamlı yeni nesil kablosuz uzmanlığından yararlanıyor. Dünya Mobil Kongresinde CTOne, Açık Radyo Erişim Ağı (O-RAN) mimarileriyle ilişkili siber riskleri azaltmak için özel olarak tasarlanan ve yeni duyurulan CTOne SecureRAN çözümünü de sergileyecek.

CTOne’ın çözümleri, Trend Micro’nun dijital dönüşümü ve kurumsal saldırı yüzeyini güvence altına almaya yönelik stratejik vizyonuyla mükemmel bir uyum sağlıyor ve modern iş operasyonlarında riskleri yönetmek için özel 5G ağlarını güvence altına almanın önemini vurguluyor.

Trend Vision One™ platformu, CTOne ile birlikte uç nokta, e-posta, bulut, RAN (Radyo Erişim Ağı), MEC (Çok Erişimli Sınır Bilişim) ve 5GC  ortamlarında uçtan uca koruma ve yapay zeka odaklı XDR sunuyor.