Doğan Yatırım Bankası, Türkiye Varlık Fonu’nun ilk uluslararası İslami Finansman işlemi olan ve Sharjah Islamic Bank ile imzaladığı Murabaha finansmanına aracılık etti.

Doğan Yatırım Bankası, Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) Sharjah Islamic Bank (SIB) ile imzaladığı 100 milyon dolar değerindeki İslami finansman anlaşmasında finansal danışman ve koordinatör olarak yer aldı. İşlem, Sharjah Islamic Bank tarafından dünyada bir varlık fonuna sağlanan ilk karşılıklı murabaha finansmanı olma niteliği taşıyor.

TVF’nin bu ilk uluslararası İslami finansman anlaşması, 3 yıl vadesi ile fonlama kaynaklarını çeşitlendirme stratejisinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Arda Ermut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “TVF adına ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu işlem, finansal piyasalarda iyileşme ve derinleşmeyi destekleme misyonumuz ile sürdürülebilir kalkınma vizyonumuzun bir parçası olarak öne çıkıyor. Ülkemizin İslami finansın önemli bir aktörü olması, bu alandaki enstrümanların çeşitlendirilmesi ve bereketli bir döngü oluşturulması için TVF olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Süreçte emeği geçen tüm paydaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sharjah Islamic Bank CEO’su Mohamed Abdalla konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dünya genelinde ilk defa bir devlet varlık fonuna yönelik ikili bir murabaha finansmanı sağlayarak Türkiye’yi desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. Bu iş birliğinin, Türkiye’de uluslararası İslami finansman fırsatlarının derinliğinin artmasına önemli ölçüde katkı sağlayacağı inancındayız. Bu aynı zamanda Türkiye gibi ülkelerin stratejik kuruluşlarının finansman ihtiyaçlarına yanıt verme kararlılığımızın da bir göstergesi niteliğindedir.” diye belirtti.

Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu ise, “Türkiye Varlık Fonu ile Sharjah Islamic Bank arasındaki bu önemli finansmana aracılık etmekten gurur duyuyoruz. Farklı uluslararası kaynaklar, enstrümanlar ve finansman imkanlarıyla ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaktan mutluyuz. Bölgesel ve uluslararası yatırımcılarla olan yakın ilişkilerimizi kullanarak, müşterilerimize ve Türkiye ekonomisine yenilikçi finansman alternatifleri ve yatırım bankacılığı ürünleriyle çözüm sağlamaya ve değer katmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu önemli iş birliği ve mihenk taşı niteliğindeki uluslararası finansman işlemi, Türkiye ekonomisine ve ekonomi politikalarına duyulan güvenin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.