Aktif Bank Genel Müdürü Sayın Ayşegül Adaca Oğan ile Fintechtime Mart 2024 Sayısı için gerçekleştirdiğimiz kapak röportajı şimdi yayında.

Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası olmasının yanı sıra sektörde benzeri olmayan iş yapış şekli ile hem bankacılık hem de finansal teknolojiler ekosisteminde öncü olan Aktif Bank’ın Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan ile bir araya geldik.

 

İlk olarak sektörel değerlendirmeleriniz ile başlamak isterim. Sektörün genel görünümünü ve bilançosunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

2022 yıl sonuna göre bankacılık sektörü yüzde 64 büyüyerek 23 trilyon TL üzerinde bir büyüklüğe ulaştı. Krediler toplamı yüzde 54, menkul değerler toplamı da yüzde 67,4 oranında artış gösterdi. Özkaynak büyüklüğü yüzde 51 artışla 2 trilyon TL’ye ulaştı, sermaye yeterlilik rasyoları ise yüzde 18’in üzerinde seyretti ve bilançoların sağlıklı görüntüsü devam etti. Özkaynak karlılıkları ise yüzde 35-40 bandında gerçekleşmiş oldu.

 

Aktif Bank için 2023 yılı nasıl geçti? Kârlılık, müşteri sayısı, bireysel bankacılık payı, kart penetrasyonu noktalarında pazar payınız nedir? Aktif Bank’ın 2023 yılı performansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Hedeflerinizin ne kadarını gerçekleştirdiniz?

Aktif Bank için 2023’ü birçok yeni projeye adım attığımız ve finansal performansımızla bu çalışmaları süslediğimiz bir yıl olarak değerlendiriyoruz.  Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası konumumuzun yanı sıra hem yenilikçi hem de finansal kapsayıcılığı artıran ürün ve hizmetlerimizle, 2023’te hem hedeflediğimiz büyüme rakamlarına ulaştık.

2023 yılı sonunda aktif büyüklüğümüzü pazara paralel seviyelerde büyütmeyi başardık, öz kaynaklarımızı da yüzde 60’lar seviyesinde artırdık.

Bununla birlikte kendimize ‘oyun alanı’ olarak belirlediğimiz kulvarlarda ivmemiz piyasadan daha yüksek seyretti. Örneğin dijital kanallardan ve API’lerimiz aracılığıyla sunduğumuz bireysel kredilerimiz yüzde 95 büyüdü. Dış ticaret hacimlerimizi ve gelirlerimizi yüzde 120 artırdık ve çok daha fazla müşteri ile daha çok işleme imza attık. Kurumsal ilişkide olduğumuz firma sayısını ise iki katına çıkardık. Ayrıca hem kurumsal bankacılık hem dış ticarette kredili müşterilerimizin sayısında ve hacimlerinde çok ciddi bir artışa imza attık.

Uluslararası bankacılık alanında 2023’te vostro hesap sayımızda önemli bir artış yakalarken, muhabir ağımızı daha da genişlettik. ITFC, ICD ve Saudi Exim Bank ile uluslararası fonlama ve dış ticaret kapasitesi temini görüşmelerimizi ise hızlandırdık.

Perakende bankacılıkta stratejilerimizi oluşturan temellere, 2023 yılında da odaklanmaya devam ettik. Tüketicilerin alışveriş ve taşıt alım ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurguladığımız kredi süreçlerimizi kuvvetlendirmek ve pandemi sonrasında e-ticaret oranlarındaki artış ile birlikte eski gücünü kaybeden perakende sektörünü canlandırmak için, 2023 yılında pek çok marka ile iş birliklerine imza attık. Böylece mevcutta yaygın olan bayi ağımızı daha da güçlendirdik. 2023 yılı içinde taşıt kredisi ve N Kolay Taksit alışveriş kredisi ürünlerimizdeki marka iş birliklerimizi bir önceki yıla kıyasla 2 kattan fazla artırdık ve Türkiye’nin en yaygın kullanılan e-ticaret platformlarıyla iş birliklerini de yine bu sene kurduk.  

 

 

Aktif Bank’ın tüm birim ve iştiraklerinin gündeminde daima “büyüme” var. İştirakler tarafına bakacak olursak oradaki 2023 performansınızı da bizlerle paylaşabilir misiniz?

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, "2023 yılı sonunda aktif büyüklüğümüzü pazara paralel seviyelerde büyütmeyi başardık, öz kaynaklarımızı da yüzde 60’lar seviyesinde artırdık."

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, “2023 yılı sonunda aktif büyüklüğümüzü pazara paralel seviyelerde büyütmeyi başardık, öz kaynaklarımızı da yüzde 60’lar seviyesinde artırdık.”

Aktif Bank ekosisteminde iştiraklerimiz yapıları ve yenilikçi yaklaşımlarıyla fark yaratıyor. En güçlü markalarımız arasında yer alan, etkinlik ve stadyumların giriş anahtarı görevi gören biletleme uygulamamız Passo’nun indirilme sayısı 2023 sonunda 16 milyona ulaştı. Passo için çok önemli hedeflerimiz ve bu hedefler doğrultusunda attığımız çok önemli adımlarımız var. 2023’te Passo’yu, kullanıcılarının eğilim ve hayat tarzlarını iyi analiz edip çok farklı alanlarda deneyim sağlayacak biçimde zenginleştirme ve bir “superapp”e dönüştürme anlamında yoğun çalışmalarımızı tamamladık, çok yakın bir zaman içerisinde yeni Passo’yu kullanıcıları ile buluşturacağız.

Türkiye’nin önemli şehirlerindeki toplu taşıma çözümlerini lokalde ve yurt dışında büyütmeye devam eden E-Kent, uluslararası pazarlara açılma stratejisi ile yazılım ve donanım çözümlerini yurt dışına ihraç etmeyi sürdürüyor.

Bizi heyecanlandıran ve teknolojik çalışmalarımızın bir aynası olan bir başka iştirakimiz Aktif Ventures, girişim kurucusu olma misyonuyla faaliyetlerini 2023’te de sürdürdü. Aktif Ventures, ülkemizin en güçlü API pazaryeri olan Apilion ile API portalı sunan kurumlar kategorisinde 2023 yılında 15 kurum arasında 565 API sayısı ile birinci sırada yer aldı.

Para transferi konusunda da global para transferi iştirakimiz UPT bizi heyecanlandıran işlere imza atmaya devam etti. UPT, 2023‘te mobil uygulaması UPTION ile 500 bin kullanıcıya ulaşırken; servis modeli ile de 180’den fazla global partnerle oluşturduğu platform sayesinde dünyanın 176 ülkesinde isme, hesaplara, kartlara ve mobil cüzdanlara gönderim yapar hale geldi. Avrupa ile CIS ülkelerinde lisanslı olarak büyümesini sürdüren, Berlin ve Dubai’de de faaliyet gösteren UPT bugün; 14 ülkede 60’ı aşkın banka ve ödeme kuruluşunun fiziki ve dijital kanallarında kullanılıyor. 

Kartlı ödeme sistemleri ve biletleme sistemleri yazılımlarına yenilikçi bir yaklaşım getirme anlayışıyla teknopark firması olarak kurulan iştirakimiz Aktif Tech; Balkanlar, Afrika ve Türki Cumhuriyetler bölgesi başta olmak üzere, deneyimlerini ve teknolojisini global seviyede paylaşma hedefiyle faaliyetlerine devam ediyor.

Finansal teknolojiler ekosistemimizin insurtech markası olarak konumladığımız Sigortayeri, 2023 yılında “Herkesin Sigortayeri” mottosuyla 20 milyonun üzerinde kişiye ulaştı. Bireysel müşteri adedini yüzde 30 artıran Sigortayeri, prim üretimini de önceki yıla göre 3 kat artırdı.

N Kolay Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu 2023 yılında, üye iş yeri sayısını üç katına çıkarmasının yanında işlem hacmini de iki kattan çok artırarak aylık ortalama 1,5 milyar TL hacme ulaştı. Bu büyümeye paralel, karlılığını da 2,5 kat artıran N Kolay Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu, ticari işletmelerin tüm finansal ihtiyaçlarını karşılamak üzere hayat geçirdiği “Pay N Kolay” platformunu başarıyla yönetiyor.

Türkiye genelinde yaklaşık 250 bin lisanslı yazar kasa POS cihazı ve 80 bin adet katma değerli uygulama ile ödeme sistemleri sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alan iştirakimiz PAVO, 2023 yılında mali ve akıllı android POS’ları ile bir önceki yıla göre satış adetlerini beş kat artırarak sahada yaygınlaşmaya devam etti. Havacılık, kurye-kargo, ulaşım, sağlık, HORECA ve etkinlik sektörlerine özel butik çözümler sunan PAVO, 2023’te yılında Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan harici satış entegrasyon onayını alan ilk işletici kuruluş oldu.

Yüksek verimli yatırım alternatifleri ile yerli ve yabancı tüm müşteriler için yenilikçi bir anlayışla hizmet veren iştirakimiz Aktif Portföy de yatırımcı sayısını yaklaşık 2,5 kat artırdı, büyüklüğü ise 21 milyar TL’ye ulaştı. Ayrıca fon sayısı ise 29’dan 39’a yükselirken, SPK’da onay alma aşamasında olan 7 fonu bulunuyor.

 

2023 yılında marka değerini en çok artıran kurum olarak önemli bir başarıya imza attınız. Bu başarının sırrı nedir?

Müşterilerimizin ilgisi ve elde ettiğimiz rakamlara ödüller ve listelerdeki yükselişimizi eklemek bizi çok mutlu etti. Bağımsız değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in hazırladığı “Türkiye’nin en değerli 100 markası” listesinde ikinci kez yer alırken, listedeki markaların değerlerinden en yüksek oranda artışı yüzde 153 ile biz yakaladık. Aktif Bank olarak 100 marka içinde 36 sıra yükselerek 50. basamağa yerleştik. Bu başarının temelinde müşterilerimizi dinlemek ve elde ettiğimiz dataları teknoloji temelli çalışma anlayışımız ile doğru bir şekilde yorumlamak ve tüm bu işleri doğru bir ‘takım oyunu’ ile ortaya çıkarmak olduğuna inanıyorum. Buna ek olarak yaptığımız marka yatırımlarının da elbette önemli ölçüde katkısı oldu. Aktif Bank gibi çok kuvvetli bir yatırım bankası olan ana markamıza N Kolay dijital bankamızın marka gücünü de eklemiş olduk ve bu bütünleşik marka değerimize doğrudan katkı sağladı. Zaten Brand Finance’in raporunda da “dijital bankacılık çözümleriyle değerlenen marka” olarak niteliklendirildik. Bu başarıda emeği geçen tüm takım arkadaşlarımı bir kez daha kutluyorum.

 

Yeni iştirakiniz Aktif Tech’i de sormak isterim. Aktif Tech iştirakiniz ile teknoloji ve inovasyonda öncü adımlar atıyorsunuz. Bu iştirakinizin sunduğu hizmetler ve bu hizmetlerin piyasadaki diğer oyuncularla etkileşimi hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, "Aktif Bank ekosisteminde iştiraklerimiz yapıları ve yenilikçi yaklaşımlarıyla fark yaratıyor."

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, “Aktif Bank ekosisteminde iştiraklerimiz yapıları ve yenilikçi yaklaşımlarıyla fark yaratıyor.”

Günümüzün en çok konuşulan kavramlarından olan ‘sürdürülebilirlik’ kavramını, biz teknoloji ile yorumluyor; teknolojiyi dış kaynak yoluyla sağlamak yerine kendi iştiraklerimiz aracılığıyla içimizde yaratıyoruz. Kurulan bu yapı teknolojik değişime daha hızlı uyum sağlamamıza imkân tanıyor.

Aynı zamanda grup içerisindeki tecrübelerle ürüne dönüştürülen teknolojik altyapıların ticarileştirilmesiyle, teknoloji ekiplerini destek ekibi rolünden daha aktif bir role büründürmek de önemli bir motivasyon oluşturuyor. Bu sayede sunulan teknolojileri günümüze uygun halde ve güncel tutmak daha az maliyetli hale geliyor. Biz de Aktif Tech için benzer bir yaklaşımla yola çıktık, bugün 260 kişiden oluşan dinamik ekibiyle Aktif Tech bu teknolojileri üretiyor; müşterilerimize ve iş ortaklarımıza daha iyi, daha bütüncül çözümler sunuyor. Odağına yapay zeka ve bulut çözümlerin yer aldığı çözümlerimize örnek vermek gerekirse, Atlas adını verdiğimiz, banka kartı, kredi kartı, ön ödemeli kartlar ve benzeri tüm kartlı ödeme sistemleri için kartların basımından, dağıtımına ve işletilmesine kadar tüm aşamaların kolaylıkla yönetimini sağlayan; ATM, Pos ve Sanal Pos gibi zorlu saha operasyonu ve çoklu vendor ilişkisi gerektiren ürünlerde de müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre esnek altyapılar sunan ödeme sistemleri platformumuz ile biletleme altyapımız ve toplu ulaşım çözümlerimizle satış ve pazarlama faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hedef kitlemiz; Atlas için ağırlıklı olarak bankalar, ödeme kuruluşları ve e-para şirketlerinden oluşuyor. Toplu ulaşım altyapımız ile yurt içi ve yurt dışındaki şehirlerin ulaşım çözümü beklentilerine karşılık veriyoruz. Biletleme altyapısı tarafında ise 10 yıldır Passolig markası ile elde ettiğimiz tecrübemizle olgunlaştırdığımız çözümlerimizi, tüm spor ve spor dışı etkinlik ihtiyacı olan organizatörler ve spor kulüpleriyle buluşturuyoruz.

 

 

Dijital bankanız N Kolay tarafındaki çalışmalarınız nelerdir, son gelişmeleri öğrenebilir miyiz?

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, "Kullanıcılarımız N Kolay’ı çok seviyor, dijital bankamız ile müşterilerimize bankacılığın N Kolaycasını sunuyoruz. Müşterilerimizle sağlamlaştırdığımız bağımız rakamlara da yansıyor."

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, “Kullanıcılarımız N Kolay’ı çok seviyor, dijital bankamız ile müşterilerimize bankacılığın N Kolaycasını sunuyoruz. Müşterilerimizle sağlamlaştırdığımız bağımız rakamlara da yansıyor.”

Kullanıcılarımız N Kolay’ı çok seviyor, dijital bankamız ile müşterilerimize bankacılığın N Kolaycasını sunuyoruz. Müşterilerimizle sağlamlaştırdığımız bağımız rakamlara da yansıyor. 2023’te N Kolay Mobil uygulamamızın indirilme sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık iki kat artarak 4,5 milyonu geçti. N Kolay bono hacmimiz de eş zamanlı olarak büyüdü ve bono müşteri sayımız yüzde 50 arttı. N Kolay kredi ve Kolay Nakit ürünlerimiz ile müşterilerimizin ihtiyaç anlarında yanında olmaya devam ediyoruz. 2023 yılında bir önceki yıla göre iki buçuk kat fazla kredi kullandırımı sağladık. Ayrıca geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre aktif N Kolay sanal kart adedini 2 katına, sanal kart harcama hacmini ise 6 katına çıkardık. Bunun yanı sıra 2023 yılında dijital bankamız N Kolay’ı Türkiye’nin en kapsayıcı, en sevilen, en fazla müşteri tabanına sahip dijital bankasına dönüştürmek için çok yoğun üretimler yaptık. Neredeyse birkaç haftada bir uygulamamızı yenilediğimiz; her yeni ürün, servis ya da düzenlemede uygulamanın yeni sürümlerini sunduğumuz bir seneyi tamamladık. İştiraklerimizin ürünlerini de kapsayan bir model düşündüğümüz için sigortadan para transferine pek çok ürünü, bunun yanında bütün bireysel bankacılık ürün ve hizmetlerini kapsayacak şekilde N Kolay’ı genişlettik. Bu anlamdaki yoğun çabalarımız 2024 yılında da devam edecek; müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak yeni çözümleri dijital bankamıza katmaya devam ediyoruz.

Bununla birlikte 2023’te N Kolay’a marka iletişimi anlamında da çok yatırım yaptık.  “N Kolayca Bankacılık” çatısı altında yaptığımız iletişimlerde, ürün ve hizmetlerimizin kolaylığını ve avantajlarını geniş kitlelere aktardık. Yaptığımız araştırmalar, bilinirlik oranımızda yüzde 35 artış olduğunu gösterdi. Markamızı büyütürken müşteri deneyimi anlamında da önemli adımlar attık, çalışmalarımız neticesinde NPS skorumuz da yüzde 72 arttı.

 

 

Aktif Ventures’ın bankanın ekosistemi içindeki rolünden ve fintech girişimlerine yönelik yatırım stratejinizden bahseder misiniz? Aktif Ventures’ın yatırım süreçlerinde aradığı temel kriterler nelerdir ve bu kriterlere uygun girişimleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aktif Bank olarak servis bankacılığı kavramına önem veriyor, uzun yıllardır bu alanda çalışmalar yürütüyoruz. Yakından takip ettiğimiz bu kulvara 2021 yılında yayınlanan regülasyonla birlikte çevik bir giriş yaptık ve iştirakimiz Aktif Ventures aracılığıyla Türkiye’nin ilk API Pazaryeri platformu olan “Apilion”u hayata geçirdik. 4 ürün kategorisi ve 52 API ile yolculuğuna başlayan Apilion, 11 kategori ve 600’ü aşkın API ile devam ediyor.

Apilion’da şu an; başta finansal teknolojiler olmak üzere bankacılık ürünleri, sigorta brokerliği, e-para cüzdan alt yapısı, sanal POS ve lisanslama çözümleri gibi pek çok API servisini, ihtiyacı olan tüm kategorideki kurum ve şirketlere özel olarak geliştirilebildiğimiz bir noktadayız.

Aktif Ventures’ın hayata geçirdiği iş birlikleri de bunu kanıtlıyor. Yakın zamanda Aktif Ventures tarafında API pazaryeri platformumuz Apilion ile Destekbank arasında sağlanan entegrasyon kapsamında kullanıcılara fatura ödeme ve uluslararası para transferi hizmeti sunacağız. Ek olarak Apilion ile güçlerini birleştiren Trendbox, bünyesinde yer alan perakende satış noktalarında Aktif Bank’ın kredi API’leriyle ihtiyaç kredisi imkânı sağlayacak. Önümüzdeki dönemde de stratejik iş birlikteliklerimizi yenilikçi yaklaşımlar ile duyurmaya devam edeceğiz.

Bununla birlikte iştiraklerimiz Aktif Ventures ve Aktif Portföy yönetimindeki Mindvest girişim sermayesi fonu ile fintech girişimlerine yatırım yapıyoruz. Mindvest ile yenilikçi, sürdürülebilir, yaratıcı, finansal teknoloji fikirlerini destekleyerek, hayatı kolaylaştıran çözümler üreten fintech girişimlerine yatırım fonu sağlıyoruz. Mindvest ile Türkiye ve Avrupa’da finansal teknolojiler özelinde yenilikçi kart ve banka hesabı yönetimi hizmetleri, dijital kredi çözümleri, bireysel ve ticari hesap entegratörü, yeni nesil sigorta çözümleri, robo yatırım teknolojileri, dijital ve fiziksel ödemeler, finansal pazarlama teknolojileri ve kripto alanında hizmet sunan startup ve şirketleri de destekliyoruz. Bu fon aracılığıyla fintech ekosistemini büyüteceğimize, güçlendireceğimize ve yepyeni iş modellerinin doğmasına vesile olacağımıza inanıyoruz.

Fintech ekosistemindeki yenilikçi çalışmalarımız devam ederken bir yandan da başlangıç aşamasındaki start-up’ların yanında da olmaya önem veriyoruz. Fintech sektörünün gelişimini akademik boyutta da taçlandırmak için Bahçeşehir Üniversitesi ile iş birliği sağlayarak BAU-Aktif Ventures Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı hayata geçirdik. Girişimcilik ekosisteminin kalbinde olmak adına İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nin destekçilerinden biri olduk ve burada yer alan girişimcilere strateji ve gelişim desteği sağlamak amacıyla mentorluk desteği veriyoruz. Ayrıca bu yıl 12’ncisi düzenlenen Big Bang Startup Challenge etkinliğinde Altın Paydaş olarak yer aldık, yarışma kapsamında 2 girişime nakdi ödül sağladık. İlerleyen dönemlerde de girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 

“Ekonomide Aktif Kadınlar” projenizi okurlarımıza hatırlatmak isterim. Bu konuda bilgilerimizi tazeler misiniz? Şimdiye dek projede neler yapıldı, nasıl ilerlemesini planlıyorsunuz?

Toplumsal cinsiyet eşitliğine ve finansal kapsayıcılığa katkı sunduğuna inandığımız Ekonomide Aktif Kadınlar projemiz 2022 yılında başlamıştı. 2023’te de büyük bir heyecan ve hızla devam eden bu sosyal etki projesi kapsamında, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ve Experian iş birliğiyle iş hayatında kadın işgücünün artmasına ve daha da önemlisi tutunmasına destek oluyor; bankacılık sistemine dahil olmamış dar gelirli mikro girişimci kadınları finansal sisteme kazandırmak, girişimlerini büyütebilmelerini sağlamak, gelir getirici faaliyetlerini sürdürülebilir kılmak amacıyla çalışıyoruz. Projemiz çerçevesinde 2023 sonuna dek 3 bin 100 kadına ulaştık, 8 milyon 216 bin TL’lik mikrokredi desteği sağladık. Projenin sürdürülebilir olmasını ve etkisini genişletmesini çok önemsiyoruz. Ekonomide Aktif Kadınlar projemiz ile üç yılda 5 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz.

 

 

Bankacılık sektöründe iki kadın liderden birisiniz. Kadın yöneticilerin üst yönetimdeki temsilin artırılması için Aktif Bank olarak neler yapıyorsunuz ve bu konuda sektörde öncü olmak nasıl bir sorumluluk gerektiriyor?

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, "Aktif Bank olarak da sektörün ilerisinde bir görüntü çiziyoruz. Bankamız genelinde kadın-erkek çalışan dağılımı neredeyse yarı yarıya olmakla birlikte, üst yönetimde kadın yönetici sayımız 5 ve bu da C-level düzeyinde de eşitliğe ne kadar önem verdiğimizi ortaya koyuyor"

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, “Aktif Bank olarak da sektörün ilerisinde bir görüntü çiziyoruz. Bankamız genelinde kadın-erkek çalışan dağılımı neredeyse yarı yarıya olmakla birlikte, üst yönetimde kadın yönetici sayımız 5 ve bu da C-level düzeyinde de eşitliğe ne kadar önem verdiğimizi ortaya koyuyor”

Kadınların, iş yaşamında erkeklerden çok daha az yer alabildiğini görüyoruz. Bizim sektörümüz genel anlamda diğer sektörlerden ayrışarak kadın-erkek istihdam oranının yarı yarıya dağılımda olduğu ender sektörlerden. Ama bu dağılıma rağmen; birçok sektör gibi finans sektöründe de kadın liderlere çok fazla rastlamıyoruz.

Deneyimlerime dayanarak kadın yöneticilerin, iş dünyasına kattığı yeni bakış açısı ve yaklaşım ile fark yarattığını düşünüyorum. Bu noktadan hareketle kadın yönetici havuzunun artmasının, böylece kadın istihdamında sürdürülebilir bir ivme kazanmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Aktif Bank olarak da sektörün ilerisinde bir görüntü çiziyoruz. Bankamız genelinde kadın-erkek çalışan dağılımı neredeyse yarı yarıya olmakla birlikte, üst yönetimde kadın yönetici sayımız 5 ve bu da C-level düzeyinde de eşitliğe ne kadar önem verdiğimizi ortaya koyuyor. Aktif Bank bu yapısıyla sadece finans sektörüne değil, iş dünyasına gerçek anlamda eşitlikçi bir yönetim örneği sergiliyor.

Aktif Bank çatısı altında çalışan profesyonellere, cinsiyetlerine göre değil birikim ve yeteneklere dayanarak görevler veriliyor. Aktif Bank olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine büyük önem veriyor, insan kaynakları politikamızdan sosyal sorumluluk alanına kadar kadınlara yönelik aksiyonlarımızı artırmak için çalışıyoruz.