“KPMG & FINTR – Dijital Finansın Öncüleri” ödül programının 2024 yılı kazananları Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği’nin (FINTR) ana destekçisi olduğu “İstanbul Fintech Week” etkinliğinde ödüllerini aldı.

KPMG Türkiye ile Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği’nin (FINTR), Türkiye’nin fintech ekosistemini destekleyerek finans ve teknolojiler bağlamında bölgedeki ve dünyadaki rolünü güçlendirmek amacıyla düzenlediği “KPMG & FINTR – Dijital Finansın Öncüleri” 2024 yılı ödülleri kazananlarla buluştu. Ödüller, FINTR’nin ana destekçisi olduğu, Türkiye’nin ilk ve en büyük küresel finansal teknoloji etkinliği “İstanbul Fintech Week” etkinliğinde yapılan törende sahiplerine verildi.

İkincisi bu yıl düzenlenen yarışmada, Türkiye finans sektöründe inovasyonu teşvik eden ve sektörün dijital dönüşümüne öncülük eden bankalar ve fintech şirketleri ödüllendirildi. Yarışmaya 50’nin üzerine fintech ve banka başvurdu. Değerlendirme süreci hem fintech şirketleri hem de bankalar için inovasyon ve teknoloji kullanımı, yenilikçi ürünler ve hizmetler, değer önerisi, stratejik iş birlikleri ve büyüme görünümü gibi kriterler baz alınarak yürütüldü. Jürinin değerlendirmeleri sonucu ödül alan bankalar ve fintech’ler şunlar oldu:

ÖNCÜ BANKALAR

  • Jüri Özel Ödülü: QNB Finansbank
  • İş Birliğine En Açık Banka: Kuveyt Türk
  • Vizyoner Banka: Akbank
  • Öncü Banka: İş Bankası

ÖNCÜ FİNTECH’LER

  • Jüri Özel Ödülü: Garanti BBVA Kripto
  • Finansal Kapsayıcılık: FaturaLab
  • Yenilikçi Fintech: TeamSec
  • Yüksel Fintech: Tarfin
  • Küresel Fintech: United Payment
  • Öncü Fintech: Colendi


KPMG Türkiye Fintech ve Dijital Finans Lideri Sinem Cantürk, ödül programına ilişkin açıklamasında,  “Fintech ekosisteminin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan FINTR ile birlikte programımızın bu yıl ikincisini düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Fintech alanında atılacak adımların ve verilecek desteklerin Türkiye’nin dijital finans yolculuğunda kritik bir rol oynadığına inanıyoruz. Sadece mevcut başarıları değil, aynı zamanda geleceğe yönelik hedefleri de ödüllendiren programımız bu nedenle oldukça önem taşıyor. Çok değerli jüri üyelerimizin yoğun bir şekilde çalışarak yaptıkları titiz değerlendirmeler sonucunda ödüle layık görülen tüm şirketleri kutluyorum. Önümüzde süreçte de küresel trendleri yakından izleyen ve yenilikçi stratejileriyle öne çıkan, sektördeki yeni ve dinamik oyuncuları ödüllendirmeye ve kamuoyuna tanıtmaya devam edeceğiz.” dedi.

FINTR Yönetim Kurulu Başkanı Demet Zübeyiroğlu ise şunları söyledi: “FINTR olarak Türkiye’de fintech sektörünün gelişimini ve globalleşmesini desteklemek ana hedeflerimiz. Dijital Finansın Öncüleri Ödül Organizasyonu bu amaca hizmet eden en önemli elementlerimizden biri olarak öne çıkıyor. Hem Türkiye’de finansın dijitalleşmesi yolculuğunun ilk oyuncuları olan bankalarımızı hem de artık yavaş yavaş globalleşme adımları atmaya başlamış olan fintech şirketlerimizi öne çıkaran bu ödül organizasyonu, bu yıl akademi dünyası ile iş birliği içinde bambaşka bir seviyeye geldi. Ödüller esnasında toplanan veriler ile Türkiye’de fintech alanında bir araştırma raporuna da dönüşecek olan bu organizasyona başvuruları ile değer katan tüm paydaşlara bu vesileyle teşekkür ediyoruz.”

Ödüller için başvuruları değerlendiren jüri üyeleri şu isimlerden oluştu: CCW Teknoloji Yatırımları A.Ş. Kurucusu ve Finansal Kurumlar Birliği Eski Başkanı Adem Duman; Brighton Üniversitesi İşletme ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceylan Onay; FINTR Yönetim Kurulu Başkanı Demet Zübeyiroğlu; WinningCircle300 Kurucusu Efe Bulduk ve KPMG Türkiye Fintech ve Dijital Finans Lideri Sinem Cantürk.