Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan üçgeninde “finansal köprü” olma özelliğini taşıyan PASHA Bank, 2024’ün ilk çeyrek finansallarını açıkladı.

Buna göre PASHA Bank, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 63 büyüme performansı gösterdi. Öz kaynağını da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde  65 oranında artıran PASHA Bank, geçtiğimiz aylarda Türkiye’de ilk ve tek olarak müşterisi olmayan nitelikli yatırımcıların Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracına katılabilecekleri dijital bir kanal oluşturarak, yatırımcıların kullanımına açtı.

 

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan üçgeninde ticaret ve yatırım yapmak isteyen, mevcut iş hacmini artırmayı hedefleyen firmalar için “finansal köprü” olmanın yanı sıra bu firmalar için bölgede rehber ve stratejik çözüm ortağı olma misyonunu da üstlenen PASHA Bank, 9 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’nin en güçlü yatırım bankaları arasına adını yazdırdı. 2023 yılını 9,9 milyar TL aktif büyüklük ve 5,6 milyar TL nakit kredi büyüklüğü ile kapatan PASHA Bank, 2024 yılının ilk çeyreğinde de başarısını sürdürdü. Buna göre PASHA Bank, aktif büyüklüğünü geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 63, öz kaynağını yüzde 65, nakdi kredi büyüklüğünü yüzde 55 oranında artırdı. Alternatif yatırım aracı VDMK ile 2020 yılından bugüne kadar reel sektöre toplamda 2,5 milyar TL’ye ulaşan bir kaynak sağladı. Reel sektöre kaynak sağlamayı sürdürmekte olan PASHA Bank, geçtiğimiz aylarda Türkiye’de ilk kez, müşterisi olmayan nitelikli yatırımcıların web sitesi aracılığıyla ihraca katılabilecekleri dijital bir kanal oluşturdu.

 

Tek tıkla VDMK! Türkiye’de ilk ve tek!

PASHA Bank’ın büyüme performansı hakkında bilgi veren PASHA Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan, “PASHA Bank olarak 3 yıllık stratejik planlar oluşturuyoruz ve başarılı bir 3 yılı geride bıraktık. 2024-2026 dönemini kapsayan yeni stratejimizin yol haritasını da oluşturduk. Sürdürülebilirliğin ön planda olduğu bu yeni strateji dönemimizde de Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan üçgenindeki ticaretin finansmanında üstlendiğimiz rolü artırmak, sermaye piyasalarında çıkardığımız ürünlerle ihraç hacmimizi artırarak reel sektörü desteklemeye devam etmek, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik finansman ve ürünlerimizi çeşitlendirerek müşteri odağımızı sürdürmek ve ekonomiye değer katmak önceliklerimiz olacaktır.” dedi.