Finartz Kurucu ve CEO’su Cihan Demir, Money 20/20 Europe özelinde yaptığı açıklamalar Fintechtime Temmuz sayısında yer aldı. 

“Sizin markanız, sizin iş modelimiz, bizim teknolojimiz” anlayışı ile Finartz’ın nasıl güvenilir bir iş ortağı olabileceğini anlattık. Sektördeki kilit oyuncularla görüşme fırsatı bulduk ve çok değerli perspektifler edindik. 

Money 20/20 her yıl fintech alanındaki en yenilikçi fikirleri ve uygulamaları bir araya getirerek endüstrinin geleceğini şekillendiren uzman tartışmalarına ev sahipliği yapıyor. Haziran ayında uluslararası fintech ekosistemine damgasını vuran fuar, bu yıl 8 binden fazla katılımcıya ev sahipliği yaparak 2 binden fazla şirketi ağırladı. Yapay zeka, web3, dijital para birimleri ve açık bankacılığı konu alan birçok oturumun öne çıktığı etkinlikte 200’den fazla konferans ve panel gerçekleşti.

Finartz olarak biz de bu yıl Money 20/20’de Dijital Teknolojiler İş Konseyi FinTek Komitesi’nin düzenlediği DEİK Pavilyonu’nda yerimizi aldık. Fintech dünyasının en etkileyici buluşma noktalarından biri olan etkinlikte sektördeki yeni trendleri, teknolojileri ve iş birliği fırsatlarını keşfettik. “Sizin markanız, sizin iş modelimiz, bizim teknolojimiz” anlayışı ile Finartz’ın nasıl güvenilir bir iş ortağı olabileceğini anlattık. Dünyanın her yerinden teknoloji ve finans kuruluşlarının buluştuğu bu prestijli etkinliğe ekip olarak katılım sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Money 20/20, ödeme sektörü liderleri, teknoloji devleri ve hızla büyüyen girişimlerin buluşma noktası olması açısından oldukça önemli bir konumda. Biz de sektördeki kilit oyuncularla görüşme fırsatı bulduk ve çok değerli perspektifler edindik. Standımızda EMV 3D Secure’un en güncel işlevlerini ve dijital cüzdan çözümlerimizi tanıttık. Etkinlik boyunca uluslararası kart şemalarının sıklıkla üzerinde durduğu risk bazlı doğrulama (Risk Based Authentication-RBA) ve bir FIDO standartı olan “Passkey” yöntemini hayata geçiren çözümlerimizin demolarını gerçekleştirdik.

Türkiye’nin fintech alanındaki potansiyeli bir kez daha vurgulandı

Ülkemizin fintech alanındaki başarılarını uluslararası arenaya taşıma hedefi etkinlik boyunca ön plandaydı. Türk fintech şirketleri, Money 20/20 etkinliğinde güçlü bir performans sergileyerek değerli bağlantılar kurma imkanı buldu. Etkinlikte 50’ye yakın Türk şirketi ve 500’ün üzerinde Türk katılımcı yer aldı. Biz de fintech dünyasında ses getiren bir organizasyonda yer almanın mutluluğunu yaşarken, Finartz’ın sektördeki öncü rolünü bir kez daha pekiştirmiş olduk. Ürün ve hizmetlerimizle ilgili en son gelişmeleri aktarırken global firmalarla tanışarak ağ oluşturma ve iş birliği fırsatlarını değerlendirdik. Potansiyel ortaklarla etkileşime geçerek gelecekteki iş birlikleri için zemin hazırladık. Finartz olarak, teknoloji ve finansın kesişim noktasında sunduğumuz çözümlerle global arenada güçlü bir oyuncu olmaya devam edeceğiz.