Online tahsilat ve açık bankacılık ürünleriyle sektöründe öncü olan Finrota, yeni finansal raporlama ürünü NAP360’ı müşterilerinin kullanımına sundu.

NAP360, kullanıcıların tüm finansal hareketlerini  tek yerden görüntüleyip verilerini işlemesine, raporlar üretip  finansal öngörülere dair hatırlatma ve fikir almasına imkan sağlıyor.

Sunduğu çözümler sayesinde firmaların nakit akışlarını rahatça takip edebilmelerini sağlayan NAP360, müşterilerin finansal stratejilerini kolayca planlamasına yardımcı olmayı hedefliyor. Nakit akışlarını farklı para birimleri ile takip etmek isteyen müşteriler, nakit akışlarını döviz cinsinden görüntüleyebiliyor, düzenli yaptıkları ödemelerden hareketle tavsiyeler alabiliyor ve nakit pozisyonlarına uygun ürün önerilerden faydalanabiliyor.

NAP360’ın sunduğu avantajlar

Gelir, gider akış grafikleri ile tablolar oluşturan NAP360 ile güncel veya geçmiş nakit akışı incelenebildiği gibi ileri bir tarihte hesaba gelecek mevduatlar da görülebiliyor. Kullanıcılar, finansal sisteme henüz girmemiş kasa mevcudunu, çek ve senetlerini manuel girebiliyor ya da “excel” ile yükleyebiliyor. Ayrıca müşterilerden alacaklarını, satıcı ve tedarikçilere ise olan borçlarını takip edebiliyorlar.

NA360 ile gelir gider tahmini

NAP360, kullanıcıların geçmiş işlemleri ve ödemelerini analiz ederek gelecekteki ödemelerini öngörmelerine ve bu doğrultuda raporlar oluşturmalarına imkan tanıyor. Bu sayede kullanıcılar, finansal geçmişlerini temel alarak daha bilinçli kararlar alabiliyor ve geleceğe yönelik daha sağlıklı ve doğru tahminlerde bulunabiliyor. Kur girişi özelliği sayesinde gelecekte öngördükleri döviz kurunu girerek yeni kura göre nakit akış tablosu oluşturabiliyor. Bu özellik, kullanıcılarına döviz kuru dalgalanmalarının işletmenin finansal sağlığı üzerindeki etkilerini öngörmesini ve gerekli ayarlamaları yapmasını sağlıyor.

“Finansal planlamanın önemli olduğu bir döneme girdik”

NAP360’a ilişkin değerlendirmede bulunan Finrota Genel Müdürü İlknur Uzunoğlu şunları kaydetti: “NAP360’a ilişkin değerlendirmede bulunan Finrota Genel Müdürü İlknur Uzunoğlu şunları kaydetti: “Finrota olarak uzaktan yapılan ödemeleri daha basit ve güvenli hale getiren modern ve kapsamlı ürün yelpazemizle müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Finansal planlamanın ve nakit akışını anlık görüp yönetebilmenin daha da önemli olduğu bir döneme girdik. Müşterilerimize bu konuda çok yardımcı olacak yeni ürünümüz NAP360’ı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Hizmet kalitemizi artırmak için çalışmaya ve müşterilerimizin finansal teknolojilerdeki rotalarını oluşturmaya devam edeceğiz.”