OKX’in yatırım kuruluşu olan OKX Ventures, zkLink’e yatırım yaptığını duyurdu.

zkLink Labs, Ethereum ve Ethereum katman 2 rollup’ları (L2’ler) genelindeki varlıkların ölçeklenmesi ve birleştirilmesi amacıyla blok zinciri ekosistemi için sıfır bilgi altyapı çözümleri geliştiriyor.

zkLink’in amiral gemisi Aggregated Layer 3 zkEVM Rollup ağı (L3) olan zkLink Nova, zk-Proofs aracılığıyla güvenlik ve ölçeklenebilirlik sağlarken, daha önce bir araya gelen sermayenin birden fazla farklı blok zincirine bölünmesini ifade eden likidite bölünmesini azaltmayı hedefliyor. Nova, kullanıcılara tek bir L3’te sermaye açısından verimli işlemler yapmaları amacıyla toplanmış varlıklardan yararlanmaları için açık bir platform sunuyor.

zkLink Nova ana ağını Mart ortasında başlattı ve iki aydan kısa bir sürede toplam 1,05 milyar dolarlık kilitli değer (TVL) elde etti. Ayrıca, L3 1 milyona yakın benzersiz cüzdan adresi topladı ve Ethereum ve ZK ve Optimistic rollup’ları da dâhil olmak üzere Arbitrum, Optimism, Base, zkSync, Linea, Scroll, Manta Pacific ve Mantle gibi dokuz entegre ekosistemde 17 milyondan fazla işlem gerçekleştirdi.

zkLink’in dApp’ler ve kullanıcılar için birleşik bir platform sağlama potansiyeli ve güvenliğe olan bağlılığı onu DeFi sektöründe ezber bozan bir konuma taşımakla birlikte, Aralık 2023’te zkLink’e yatırım yapan OKX Ventures için de cazip bir yatırım hâline getiriyor.

OKX Ventures Kurucusu Dora Yue yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “zkLink’in yeni toplama çözümü, Web3 kullanıcı tabanını güvenlik odaklı bir şekilde genişletmek için çok önemli. Kullanıcılara daha önce farklı toplamalarda izole edilmiş varlıklara erişim olanağı sağlıyor ve genel ekosisteme fayda katıyor. Çok zincirli varlıklar ve toplanmış likidite havuzları gibi benzersiz teklifleri, yalnızca çeşitlendirilmiş varlıkları birleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda yeni DeFi ilkellerini de teşvik ediyor. zkLink Nova’nın istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü ve en büyük 3. katman ağı hâline geldiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. zkLink’ten daha fazla iyileştirme ve daha fazla DeFi ürünüyle potansiyel entegrasyonlar bekliyoruz.”