Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB); Qpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri, N Kolay Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu ve IQ Money’in faaliyetleri konusundaki yeni kararlarını bugün duyurdu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ödeme ve elektronik para sektöründeki üç önemli kuruluşa ilişkin yeni kararlarını açıkladı. Resmi Gazete’de yayımlanan Tebliğlere göre, Qpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ‘ye elektronik para ihracı yapma izni verilirken, N Kolay Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu AŞ‘nin ödeme hizmetleri sunmasına onay verildi.  IQ Money Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ’nin elektronik para ihracı hizmetlerini sunmak üzere elektronik para kuruluşu olarak faaliyette bulunmaya devam etmesine karar verildi.

TCMB’nin verdiği bilgiye göre, Qpay’e elektronik para ihracı hizmetini sunmak üzere faaliyet izni verilmiş olup, bu karar şirketin piyasada daha geniş bir yelpazede hizmet sunmasını sağlayacak. Öte yandan, N Kolay Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu’nun ödeme hizmetleri, 2015 yılında alınan 6435 sayılı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı’nın kapsamına alındı. Bu, N Kolay’ın ödeme ve elektronik para hizmetlerini genişletmesine olanak tanıyacak.

Diğer yandan,  IQ Money Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ’nin elektronik para ihracı hizmetlerini sunmak üzere elektronik para kuruluşu olarak faaliyette bulunmaya devam etmesine karar verildi.