AhlPay Genel Müdürü Enver Çetin’in Money 20/20 Europe özelinde yaptığı açıklamalar Fintechtime Temmuz sayısında yer aldı.  

“Money 20/20 etkinliği ile uluslararası piyasalarda fintek alanındaki önemli gelişmeler hakkında çok önemli tecrübeler edindik. Birçok ülkenin katılımcılarının etkileyici çalışmaları ile sektör trendlerinin hızlı değişim halinde olduğunu belirtmek isterim.”

AHL Pay olarak önceki yıllarda ziyaretçi olduğumuz Money 20/20 Europe etkinliğinde, bu sene ilk kez katılımcı olarak yer aldık. Dünyanın en önemli fintek etkinliğinde, başta Avrupa bölgesi olmak üzere, dünyanın birçok bölgesinden katılımcıların ve ziyaretçilerin yer aldığı keyifli bir etkinlik oldu. Ülkemizden birçok kuruluşun katılımcı olarak yer alması ülkemiz adına gurur verici bir durum. Birçok Türk fintek kuruluşunun TÖDEB’in ve DEİK’in Türkiye Pavilyonlarında yer alması, birkaç elektronik para kuruluşunun ve fintek kuruluşunun etkinliğe kendi stantları ile katılması, ülkemizin başarılı bir şekilde temsil edilmesini sağlamıştır. Türk kuruluşların Money 20/20’de etkin olması sektörün son yıllardaki gelişiminin önemli bir göstergesidir.

AHL Pay olarak, bulunduğumuz DEİK Türkiye pavilyonunda birçok ülkeden önemli kuruluşlarla toplantılar gerçekleştirdik. Etkinlik sonrasında, faaliyetlerimizin gelişmesini sağlayacak önemli iş birliği imkanlarına ulaştık. Money 20/20 etkinliği ile uluslararası piyasalarda fintek alanındaki önemli gelişmeler hakkında çok önemli tecrübeler edindik. Birçok ülkenin katılımcılarının etkileyici çalışmaları ile sektör trendlerinin hızlı değişim halinde olduğunu belirtmek isterim. AHL Pay olarak önemli iş birliği fırsatları yakaladığımız bir süreç yaşadık. Uluslararası ödeme faaliyetleri konusunda iş birlikleri, para transferi iş ortaklıkları, kart ürünleri konusunda yenilikçi çözümler, kimlik doğrulama geliştirmeleri gibi alanlarda tanıştığımız kuruluşlarla etkinlik sonrasında da iletişimimizi sürdürmekteyiz. Belirttiğim iş alanları haricinde, yapay zeka konusunda dünya genelinde önemli gelişmelerin sunulduğu bir etkinlik yaşadık. Yapay zeka ile entegre çözümlerin bir çok ülkedeki fintekler tarafından verimli kullanımları, ülkemiz için de örnek alınması gereken niteliktedir. Yapay zeka ile entegre veri yönetimi çözümlerinin özellikle fraud, uyum, pazarlama alanlarında kurgulandığını gözlemlemekteyim.

Önümüzdeki seneki Money 20/20 Europe etkinliği için planlamalarımızı şimdiden yapmaya başladık. Ayrıca bir diğer Money 20/20 etkinliği olan, Ekim ayında ABD’nin Las Vegas şehrinde gerçekleşecek olan Money 20/20 US etkiniğine de katılmaya karar verdik. 2024 yılında AHL Pay için ve ülkemiz için keyifli, verimli ve başarılı geçen Money 20/20 Europe etkinliğinin, önümüzdeki yıl daha olumlu geçeceği kanaatindeyim.